I tisdags var vi iväg till Skansen. Det var andra gången med storebror och första gången för lillebror. Lillebror låg konstant och sov i vagn medan storebror glatt sprang runt och tittade på alla djuren. Tur nog fanns det flera djur som gärna ville visa upp sig, vilket var himla mysigt. Vi förhöll oss till Lill-Skansen och Nordiska djuren men vi besökte även Baltic Sea på vägen ut. En otroligt mysig familjedag fick vi på Skansen.

Vi ville så gärna hitta på något roligt utöver det vanliga för storebror och vad är då bättre än att få titta på en massor djur, som storebror bara älskar? Vi fick se; får, grisar, hästar, kaniner, råttor/möss, sälar (var en uppvisning dessutom så vi fick se rätt mycket av sälarna), utter, björnar, fjällräv, höns och tuppar. Vi såg dessvärre inget lodjur, inga fåglar eller älgar, men lillen var glad ändå! Vi beslöt att inte gå in på det stora Skansen akvariet med apor, lemurer osv. Vi var där i somras och upplevde att lillen blev glad över att se allt annat dessa 2 timmar vi var där, så det kunde vi gott och väl ta vid ett annat tillfälle. Dessutom är det vagnsförbud och vi hade ingen bärsjal med oss till lillebror, så det var nog ett klokt beslut.

Dessvärre var deras lilla tivoli stängt, med all förståelse. Förmodligen är det lite väl få personer som är intresserade av att åka någon karusell i mitten av oktober, men det tror jag vår storebror här hemma hade tyckt var mysigt. Han gillade i alla fall att åka flygplanen i somras tillsammans med sin pappa. Det får bli en ny tur till skansen under 2023 där vi får åka lite karuseller med storebror. Nu siktar vi in oss på julmarknaden i november-december, tur att vi har årskort!

Vägen dit var dock väldigt rolig. Både jag och min make bokstavligen hatar stan. Vi är ytterst sällan inne i Stockholm stad och därav har vi inte någon kläm på hur stans vägar går. Och när GPS:en inte heller alltid hänger med så är det inte alltid det roligaste. Men trots att vi svängde av fel ett x antal gånger, förblev det ett leende på våra läppar, mycket skratt istället för ren frustration. ♡

En fin och mysig familjedag. ♡

16 reaktioner till “En dag på Skansen – 2022-10-18

 1. Vilken bra dag ni fick och så roligt att djuren var framme och ville visa sig. När vi var där senast så ösregnade det och lilla S var både trött och sur. Somnade och sov sig genom hela promenaden. Vaknade först när vi skulle fika vilket kändes snopet. Vi får ta nya tag för Skansen är fint.

  Gilla

  1. Ja, väldigt trevligt och väldigt tur att djuren var framme för att visa upp sig. Hoppas ni får en bättre upplevelse av skansen en annan dag ihop med lilla familjen 🥰

   Gilla

 2. Låter som om ni fick en jättefin dag på Skansen och julmarknaden är verkligen sevärd något att se fram emot ..ha en fin och trevlig helg nu..🤗👍🧡♥️

  Gilla

 3. Åh, en så fin dag för er alla fyra, kanske i synnerhet för storebror.

  (Sent) Svar: Tack så mycket för din fina kommentar. När vi är helt friska ska ni absolut få komma på besök hem till oss. ❤

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s