Familjebubblan, det är vad jag skulle kalla att vi befinner oss i nu. Inte bara bebisbubblan, då vi lägger stort fokus på både storebror och lillebror samt vårt familjeliv nu när även pappa är hemma med oss. Vi har börjat komma in i det nya livet som tvåbarnsföräldrar och trivs himla bra. Eftersom jag är kejsarsnittad kommer maken vara hemma tillsammans med oss uppåt en månad (med få dagars uppehåll för jobb) innan nästa nya, spännande sak händer: förskola för storebror. Hösten är minsann himla spännande och händelsefull och vi ser fram emot allting.

De tre dagar vi varit hemma har framför allt varit lugna. Fredagen var jag inomhus hela tiden, samlade på mig ork inför dagen därpå och vilade från att komma hem från BB. Maken och storebror var däremot ute två gånger och på förmiddagen kom maken hem med både värktabletter, rosor, charkbricka och gott att dricka till. Jajamänsan, lyckligt lottad fru som har en sådan fin man, som bryr sig som han gör. Lördagen däremot blev lugn framtill vi åkte tillbaka till sjukhuset för en kontroll av lillgrabben och mig. Första gången vi hade båda i bil och det gick väl lite sådär, då vår äldre grabb var övertrött, men utöver det fick vi en positiv upplevelse av bilresan med lillebror (som likt sin storebror var toknöjd i bil så länge det rullade). Vi fick återigen godkänt på alla kontroller, både jag och lillebror, vilket är skönt att veta. Gårdagen däremot blev en händelsefull dag för mig, då jag orkade mig ut hela två gånger (en på förmiddagen till Ica och kortvarigt i en lekpark och eftermiddagen till Apoteket och kortvarigt i en lekpark). Det gick bra och det var mysigt att få göra ärenden ihop som en familj! Idag fick vi besök av min svärfar. Blev både fika, han fick spendera lite tid med sina barnbarn och en utomhus promenad och lek med storebror i en lekpark. Det blev även utomhuslek innan svärfar kom. Det blir tacos till middag och mys hemma innan det blir nattning för storebror och kvällen fortsätter med Hammarbymatch.

Storebror och lillebror

Hur är det här hemma? Jo, alldeles förträffligt! Storebror vart ju som sagt ledsen när vi kom hem pga. saknad, men har snabbt förstått att det här lilla knytet som vi kallar för lillebror är här för att stanna. Än har vi inte sett tecken på avundsjuka (inte ens då lillebror större delen av dagen ligger i min famn), det enda vi lagt märke till är att storebror gärna vill testa på att vara som lillebror genom att lägga sig i babynestet och vilja bli ompysslad av oss. Storebror är oerhört nyfiken på sin lillebror och vill gärna läsa böcker för honom, ge honom av sina leksaker, vill gärna hjälpa till att sätta i napp på bebis, klappa, sjunger, killar, försöker hålla hand och prata om honom (på sitt sätt, dvs.). Det är så fint att se att relationen växer sig starkare var dag som går och det är så fint att det går bra. Storebror har alltid varit ett väldigt lugnt och trevligt barn, alltid medveten om att man inte får slå eller vara utåtagerande mot någon annan, vilket nog har varit en fördel för oss. Men också att vi som föräldrar ser till att storebror hela tiden får känna sig delaktig med bebis och att han inte känner sig bortglömd eller bortprioriterad. Det skulle jag vilja hävda är den stora hemligheten till att det fungerar med två barn, men än har jag bara varit tvåbarnsmamma i 5 dygn, så allt kan komma att ändra sig.

Lillebror

Eller också Grodan som vi kallar honom för (i alla fall jag). Än har han inte fått något namn, men vi har landat på två namn som vi testar oss fram till – ett valt av maken och ett valt av mig. Blir spännande att se vad han i slutändan kommer att heta! Han är ett väldigt lugnt och snällt barn, likt sin bror. Och väldigt söt såklart! Det klassiska med sådana här små barn brukar oftast vara: amma, byte av blöja och sova – vilket även görs i detta hushåll blandat med många mysstunder i famn.

Efter kejsarsnittet

Hur mår jag? Oförskämt bra. Det låter på vårdpersonalen som om jag är himla tapper och duktig som redan efter 5 timmar sett från operationen (3 timmar efter bedövningen släppt) stod upp och tog en mini promenad i mitt tilldelade rum. Dagen efter kunde jag själv rengöra mig och kände mig redo att åka hem ca 37 timmar efter att vi kom dit. Genom att fortsatt vara igång, dvs. byta blöja på lillebror, klä på lillebror, gå runt i lägenheten och små kortare promenader utomhus har gjort att jag orkar mer. Men man ska såklart inte glömma bort att jag har ett stort operationssår på magen som ska successivt läkas ihop och att jag varken ska anstränga mig med hushållssysslor eller bära tungt (endast bebis går bra i princip). Det kommer strama åt vid snittet och kännas obehagligt i vissa sammanhang tills att det har läkt ihop helt. Och hemligheten till att det går så bra för min läkning skulle jag vilja hävda är att ta värktabletterna regelbundet så att jag8 slipper ha ont och en fantastisk make som ställer upp i vått och torrt. Det är i sådana här situationer som jag bara blir mer och mer förälskad i min man. ♡

Finns väl inte så mycket mer att säga. Ville uppdatera er lite efter allt som hänt i vårt liv det senaste. Vi njuter för fullt, tar emot besök av vänner och familj för att de ska få möjlighet att träffa vår lilla Groda och lever familjelivet. Jag hoppas att allt är bara bra med er!

14 reaktioner till “Familjebubblan ❤️💙💙💙

 1. Vilken härlig bubbla ni befinner i och det låter som om dagarna hemma hittills har varit väldigt bra. Det kan ju ta lite tid att komma in i nya rutiner men det verkar som om det mesta flyter på som det ska.
  Visst är det viktigt att låta det äldre barnet vara delaktigt och få uppmärksamhet. Det gjorde verkligen den lilla familjen men lilla S blev ändå väldigt svartsjuk. Dock var det en övergående fas och nu är de mycket förtjusta i varandra.

  Ha det fortsatt gott!

  Gilla

  1. Ja, väldigt härligt och mysigt!
   Ja, men visst är det så. På kortare tid är det nya rutiner som tillkommer för oss allihopa, men än är det ju stort fokus på storebror mer än på lillebror, så blir relativt samma rutiner som innan lillebror kom 🤗
   Oerhört viktigt. Skönt att det var en övergående fas hos lilla S. Får se om vår son eventuellt blir något svartsjuk när bebis blir lite äldre och kanske kräver mer av oss än nu, men förhoppningsvis inte 🥰👍🏻

   Gilla

 2. En så värmande uppdatering. Tack för att jag får läsa. Fortsätt njuta av familjebubblan. ❤

  (Sent) Svar: Tack för dina fina ord om min bullet journal.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s