Förlossningsbricka

Och så var den stora dagen kommen! Igår runt lunchtid föddes min andra son via planerat kejsarsnitt. Alltså, vilken magisk upplevelse att få genomgå igen och trots att vissa saker känns mer besvärliga än andra, är jag ändå nöjd över allt.

Vid ca 07 åkte vi in till sjukhuset. Vi försökte lite odramatiskt säga hejdå till lillen när han var hos sin farmor, vilket gick bra. Han hade inte verkat ledsen över att vi gått. Väl på sjukhuset förbereddes vi inför operationen och därefter rullades vi ned på operation som gick smidigt och bra. Allting kändes tryggt och fint för mig som är så utlämnad. Därefter rullades vi vidare på ett uppvak där jag behövde visa förmågan att röra på benen igen innan vi fick komma upp på en BB avdelning. Där låg vi sedan i lugn och ro och njöt av lillebror. Vi sov endast kvar en natt, därefter kände vi oss färdiga och ville åka hemåt. Tur nog såg alla läkarbedömningar för både mig och lillen bra ut, så vi fick grönt ljus att åka hem under eftermiddagen idag. När vi kom hem blev storebror lätt upprörd över att vi varit borta och att vi kommit hem med en bebis, men sken sedan upp under kvällskvisten och ville gärna stå med vid blöjbyte, klappa bebis, peka på lillebror och prata om honom samt sprang till undsättning om lillebror började skrika för att bistå med hjälp. Så fin!

Det verkar ha gått fint att bli passad av farmor. Självklart var jag smått orolig över att lämna bort storebror eftersom vi tidigare aldrig behövt göra det. Men storebror hade tagit det bra, sovit gott på sina vilor, lekt mycket utomhus och endast letat efter oss en gång. Fint att höra att det gått bra och det har gjort att vi kunnat slappna av betydligt mer på BB än vad vi hade kunnat göra annars.

Nu är det full fokus på storebror, lillebror och att må bra igen. Just nu går jag på 2 Alvedon och 2 naproxen för att få den smärtstillande medel som krävs för mitt snitt. Allt ser läkt och fint ut och jag har kunnat röra mig mer eller mindre obehindrat skönt nog, trots att jag snittades för mindre än 48 timmar sedan. Fantastisk hur kroppen fungerar. Läkaren har beordrat vila i den mån jag kan för att inom en månad vara mer eller mindre helt återställd. Tycker så synd om min man som ska få göra allting, samtidigt väldigt glad över att kunna ha honom hemma med mig och få den assistans jag behöver, för mitt mående och för mina barns skull.

Nu börjar familjelivet som 2 barnsmamma och jag har länge sätt fram emot att få ut lillebror. Gäller att sätta regler för storebror så att han förstår snabbt att han får vara med men inte hoppa på sin ny snittade mamma och vara försiktig med lillebror. Tror dock inte det kommer att vara något problem, men det är alltid bra att vara tydlig i början för att få det så enkelt som möjligt i slutändan.

Nu är det dags att vila efter en krävande dag. Vi bjöd på tårta när vi kom hem och min svärmor fick en sådan fin present av oss som hon uppskattade väldigt mycket, som tack för att hon ville och kunde sitta barnvakt till storebror. Till oss gick hon iväg och köpte nötter, ost- och kex samt lite gott att dricka för att skåla in att vår andra son fötts. Mysigt! Hoppas nu på en god natt sömn.

Tack-för-hjälpen present till svärmor

32 reaktioner till “Då har vi blivit fyra i familjen! ❤️💙💙💙

 1. Ett jättestort grattis till lillebrors ankomst ❤ Så skönt att höra att allt gått bra och att ni redan är hemma igen. Visst blir det en omställning att vara fyra men man kommer ganska så snabbt in i rutinerna. Skönt att din man kan vara hemma och avlasta med tanke på kejsarsnittet så att du kan återhämta dig också.

  Än en gång, stort grattis till lillebror!

  Gilla

  1. Tack snälla!
   Det är det verkligen, samtidigt känns det himla naturligt att det är vi 4 som är en familj. Ja, det är så skönt att ha honom hemma som hjälper till att stötta upp i vardagen, nu när jag ska mer eller mindre vila rätt mycket för att kunna återhämta mig. 🙏🏻

   Gilla

 2. Ett stort stort stort grattis till dig och hela din lilla familj är så glad för er skull och jätteglad att du och den nya lille mår bra..🙏😁 hoppas verkligen att ni får en skön och mysig tid nu att mysa med varandra.. massor kramar till er 4…♥️♥️♥️

  Gilla

    1. Ja, det är då inte alltid lätt. Alla sjukhus har sina för- och nackdelar. Det jag gick på var; vad är närmst, andras upplevelser osv. Jag har även jobbat på Södersjukhuset och kände mig trygg även av det 🥰👍🏻

     Gilla

 3. Ååhh! Det gör mig så glad att läsa att förlossningen gick bra och att ni fick åka hem från sjukhuset dagen efter. Fint att storebror visat omsorg för lillebror redan från start! Grattis till familjen på fyra! ❤

  (Sent) Svar: Tack för din fina kommentar. Det kommer fler tillfällen att äta hembakad tårta hos oss. 🙂

  Kram

  Gilla

  1. Ja, det var himla skönt med en komplikationsfri förlossning och att vi båda mådde så bra att vi kunde åka hem rätt omgående 🥰 himla skönt att storebror tar hand om sin lillebror på ett så omsorgsfullt sätt. ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s