Beskriv din höst med tre ord. – 2 barnsmamma, barnvagnspromenader/lekplatshäng och mysiga varma drycker.

Hur mycket gillar/ogillar du hösten till skillnad från de övriga årstiderna? – jag tycker om hösten mer än sommaren, men inte egentligen mer än någon annan årstid. Tycker om svalare väder där man själv får klä på sig kläder utefter väder. Det jag dock ogillar till skillnad från sommaren är dock att det ofta är blött/regnigt och mörkt.

Vad var bästa med sommaren? – få ha maken hemma i 14 dagar och spendera tid som en familj. Vi hittade på många roliga saker, trots att vi bara befann oss i vår hemstad, isch.

Vad kommer du dricka och äta i höst? – varma drycker (chailatte, kaffe, te och varm choklad) och soppor är klassiskt att dricka/äta under hösten. Eller mustiga köttgrytor. Mums!

Hur höstmyser du? – genom att sätta på mig varma kläder så som fleecetröja under en varmare jacka och en mössa på huvudet. Och gärna äter något gott/dricker något gott framför en serie eller tillsammans med en vän/familj. Denna höst kanske vi kan hitta på något trevligt ”höst-mys” med Lille Skrutt.

Hur ser den optimala höstoutfiten ut? – mössa, vantar, mysig höstjacka som man kan variera beroende på om det är bra eller dåligt väder samt vanliga gympaskor. Under alla ytterkläder blir det nog en mysig stickad tröja och jeans.

Hur förbereder du dig inför vintern? – köper väl kort och gott in kläder som behövs för att man ska kunna hantera en hel vinter. Exempelvis har lillen fått allting nytt eftersom förra vintern kunde han knappt gå och satt för det mesta i en åkpåse. Den här vintern kommer han både vara ute och röra sig när vi är hemma men också på förskolan. Då är det viktigt för oss att han är varmt klädd! Bebis kommer säkert få sig en uppsättning av det som fattas från då Lille Skrutt var bebis.

Firar du halloween? – på sätt och vis. Tycker om att pynta med lite pumpor, äta pumpasoppa, klä lillen i något halloween tema (i år är jag sugen på att klä honom som en pumpa, men återstår att se) och karva pumpa. Annars har vi aldrig någon fest eller går på någon halloween fest direkt.

Hur var förra hösten för dig? – bra och mysig. Jag var föräldraledig med Lille Skrutt och umgicks med vänner och firade närståendes födelsedagar. Och jag och maken tog även morgon promenader under hösten och njöt av alla fina skiftande löv.

Höstbild från år 2021

14 reaktioner till “Höstlistan 2022

 1. Svarar lite kort här men hösten är verkligen min favorit jag älskar färgerna der ser ut som om naturen brinner.. och jag jag Halloween pyntar jag bara älskar det och jag har en hel del halloween pynt..ha en riktigt fin onsdag nu.. Kram..🎃

  Gilla

  1. Ja, hösten är himla fin. Håller med, ser ut som om naturen brinner, men på ett vackert sätt. Njuter så när man är ute på promenad. 😍
   Älskar också halloween. Så mysigt, även fast att man inte gör något speciellt den högtiden.. 😅🎃

   Gilla

 2. Jag tycker det bästa med hösten är att man kan tända ljus och mysa i tjocka tröjor. Det jag inte gillar är precis som du att det blir blött och regnar mycket. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s