Bild från vecka 35

Nu är det inte långt kvar! Endast 34 dagar kvar tills mitt BF och mest troligt mindre än så. Jag får en stark känsla av att jag kommer hinna få mina spontana värkar innan mitt planerade snittdatum, så återstår verkligen att se när och hur vi får träffa vår älskade Vilding i magen. Jag är då också himla förväntansfull över att se hur han är, vem lillebror är. I magen upplevde jag att Lille Skrutt tydde sig till höger. Det syntes på alla ultraljud, på hur han låg i magen när det buktade ut och så vidare. När han kom ut valde han det högra bröstet före det vänstra, så pass mycket att jag till och med fick mjölkstockning. Lillebror i magen är väldigt vaken, väldigt energisk och väldigt bestämd över vad vi gör på magen och så vidare. Undra om han blir likadan när han väl är ute eller om han lugnar ner sig?

I den här veckan är det helt okej att födas i. Om lillebror skulle välja komma ca 4 veckor innan, slipper vi neonatalvård och man anses inte vara född för tidigt. Det är himla skönt att veta att man nu passerat de veckor som skulle kräva neonatalvård! Inte mycket mer står på apparna, förutom att bebis rörelser kan bli mer intensiva och vi kan skymta en armbåge eller häl osv. som trycks mot magen. Jag kan verkligen känna honom, känner ett ben eller en arm osv. Men än kan jag inte påstå att jag sett den klassiska handen eller foten så många pratar om. Blir spännande att se om jag får uppleva det med lillebror.

Bebis ska nu väga mellan 2,59-2,76 kg den här veckan. Det överensstämmer med de siffror jag fick till mig från föregående graviditet, då jag var på tillväxtultraljud för Lille Skrutt. Även han ansågs vara en liten bebis, men kom ut med en normal vikt, så ska bli spännande att se hur Vildingens egentliga vikt är. Så bebis lär ha en vikt som är under 2,5 kg, men exakt vad vet jag inte. Hans längd ska vara ca 45 cm, vilket kan både överensstämma med Vildingens längd eller också är han även där en mindre bebis. Men runt 40-45 cm bör lillen vara i alla fall.

Storebror och lillebror 💙

Enligt mina två appar står det att man nu ska ta och vila när det erbjuds och att jag kan uppleva att allt är tyngre. Det tycker jag, mycket är nu för tiden svårt. Bara att sätta på sig kläder, duscha och torka sig efter duschen och saker jag tidigare orkat med blir nu istället lidande, så som hemmet. Jag blir både upprörd över det samtidigt som jag har full förståelse för det. Därför har jag satt som en regel att jag struntar blanka tusan i hur lägenheten ser ut och städar utefter vad jag orkar och lägger istället all den energi jag kan förmå på mitt älskade barn och vilar i soffan när han tar sin enda vila på dagarna. Än så länge fungerar det och jag får avlastning med hjälp av min goda vän, vilket verkligen behövs! Något som också står i en av mina appar är att en gravid brukar gå som en pingvin, dvs. vaggar sig framåt. Detta kan bero på tyngden och pressen mot urinblåsan, vilket jag verkligen kan uppleva. Extra jobbigt är det också när jag behöver bära på min vikt tillsammans med min sons vikt, men jag har lagt märke till att om han sitter ovanför magen är det betydligt lättare att bära, så det är min strategi haha. Vagga som en pingvin gör jag endast hemma, haha..!

Nu är det också dags att packa alla väskor som ska packas! Både min och makens BB-väska och vår sons övernattnings väska. Förhoppningsvis kommer min svärmor vara hemma hos oss medan vi är på sjukhuset, men om det blir spontan förlossning, så är det skönast att veta att en väska är färdig packad och redo att slänga över axeln om det skulle behövas. Exakt vad jag ska packa i dessa väskor är oklart. Sist packade jag en överfylld väska med ALLT man kan tänkas behöva från hemmet, vilket bara blev en onödig packning att släpa på. Denna gång tänker jag att jag ska packa lätt och vid behov får man köpa det som fattas helt enkelt. Den här gången kommer jag förhoppningsvis få åka hem tidigare dessutom, så då behövs bara det nödvändigaste. Om ni är intresserade lägger jag gärna ut ett inlägg gällande förlossningsväskorna.

Oh well, jag har nu genomgått 87,9% (35 hela veckor) av graviditeten och väntar spänt på mitt snittdatum. Förhoppningsvis får jag det exakta datumet redan idag eller i början av nästa vecka. Håll tummarna för att jag får reda på det idag! 🤰🏼

För att ta del av tidigare graviditet, läs här ➡️ Graviditetsvecka 36

6 reaktioner till “Graviditetsvecka 36 – 2.0

 1. Vilken fin bild på dig och Lille Skrutt! Mysigt att ha kvar i framtiden, kanske sätta upp på väggen där hemma. 🙂

  (Sent) Svar: Skansen i Stockholm står ju kvar. Härnäst är det skördemarknad och framåt jul är det julmarknad.

  Kram

  Gilla

  1. Tack snälla! Ja, det kan man absolut ta och göra. Det är bara roligt att spara bilder på småbarnen ihop, oavsett om den ena låg i magen eller var utanför när bilden togs 🥰👍🏻

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s