Nu börjar hösten verkligen nalkas. Igår var det rätt rå kyla ute och likaså idag, vilket innebär mer lager av kläder. Lätt på ungen min, svårare för mig. Men håller jag ut i ca 5 veckor till, kan jag sen använda typ alla mina kläder igen. Halleluja!

I detta inlägg tänkte jag sammanfatta sommaren 2022. Jag hade tidigare gjort en sommarlista där jag allteftersom bockade av. Nu får vi se hur långt jag kan bocka av från detta år!

Bild från Kolmården

Vad uppnåddes 2022?

Grillkväll. Vi har både grillat hos mina föräldrar och hos våra vänner. Så gott med grillad mat, hör verkligen till sommarn för mig!

Picknick. Det blev en liten picknick med mina föräldrar i lekparken, en lördag den 11 juni i form av salladslunch. Jag och en vän försökte en gång, men pga. trötta barn och/eller trädgårdsarbetare blev det inte av. Däremot tog vi igen det på stranden den 13 juli, då vi först badade och åt sedan goda pannkakor med sylt och grädde innan vi begav oss av hemåt igen.

Uteservering. Både ja och nej. Vi har ätit flertalet gånger utomhus på en restaurang och fick väl då en typ av uteservering samt vid hotellet i Norrköping tog sig föräldrarna och maken en drink medan jag tog en kaffe sent på kvällen. Det är väl det närmsta till en uteservering jag varit på i år!

Weekend-resa. Det måste bli Kolmården, som inte riktigt blev en weekend men vi sov borta en natt och var borta i princip 2 hel dagar. Väldigt mysigt och trevligt! Vi strosade även runt i Norrköping och avslutade resan i Söderköping innan vi for hemåt igen.

Upptäcka något nytt. Ja, vi var ju på ett lekland jag inte varit på tidigare och Hellas gården. Vi var även iväg på visningar som vi tidigare inte varit på i Stockholm direkt, så det kan man väl addera till listan som något nytt. Dessutom besökte vi det berömda Smultronstället i Söderköping den 6/6. Många nya färdigheter med lillen som vi fått upptäcka att han fått allteftersom kan väl också räknas in?

Träffa släktingar jag inte träffat på ett tag. Här syftade jag på 2 kusiner, men jag träffade ingen av dem i somras, däremot får jag ändå bocka av denna då jag fick träffa min andra kusin från Östersund lite spontant.

Äta somriga frukter. Jajamänsan, både jordgubbar, blåbär, hallon, melon, ananas och mango har vi ätit.

Jobba på mina fobier. Det kan man lugnt säga att jag bockat av! Jag har inte oroat mig när jag gått utomhus att det ska börja åska eller blixtra när det kommit lite regn, vilket är himla skönt. Likaså med getingar har jag lyckats lugnt vifta bort dem när de blivit närgångna utan att jag har sprungit åt andra hållet eller visat min skräck för dessa insekter för min son. Däremot får man inte glömma att jag är mänsklig; så JA jag har även reagerat fel någon gång haha…

Äta mjukglass och testa årets glassnyhet. Båda två kan jag checka av! Vi åt mjukglass 2 gånger (en på Skansen och en i Sigtuna) och jag har testat äta årets nyhet; lakritsglassen. Gott!

Umgås med vänner. Absolut, check av på den! Min fina vän L hade likt oss kort semester med sin lilla familj och det är nog den enda veckan vi inte träffats på. Annars umgicks vi på vår semester och flera andra dagar under sommaren, fint nog. Även träffat två andra vänner med barn samt några andra.

Hitta på något med ursprungsfamilj. Ja, det blev Kolmården och Sigtuna med mina föräldrar. Inget med makens mamma eller syster, tyvärr, förutom kort vistelse på Skansen med svärmodern min.

Göra något roligt för lille Skrutt. Ja, en massor. Han har fått leka i lekparker med både sin mamma och pappa, vänner och mor- och farföräldrar. Och vi har även varit på ett lekland, Skansen, Kolmården, badat, varit på 4H-gårdar osv. Han är nog nöjd!

Bada utomhus. Ja, detta gjordes dock bara 2 gånger i en sjö och 1 gång i en utomhus pool. Lillen verkar inte överdrivet förtjust, men befann sig ändå i vattnet stundtals och lekte med hink och spade eller liknande. Nästa år kanske han kan uppskatta det mer!

BVC/BMM/SMV. Ja, vi har både varit hos min barnmorska, ultraljudskontroller × flera och jag har även varit på besök hos specialistmödravården för att boka in inför mitt kejsarsnitt, typ.

Glass från Skansen

Vad uppnåddes inte och vad fattas?

Läsa en skönlitteratur. Nä, det blev ingen bokläsning gör mig. Det hade jag aldrig ork eller egentlig lust till, vilket såklart är trist. Förhoppningsvis när allt lugnat ned sig kanske jag får mer ork till övers för att njuta av en bok.

Plugga. Både ja och nej. Jag små pluggade inför statistiktentan och påbörjade en annan tenta, men eftersom jag tagit nya, betydligt bättre beslut gällande mina studier, har jag avbrutit det.

Det jag upplevde fattades var väl egentligen att åka på någon mer familjetripp. Vi upplevde att vi inte orkade det och ekonomin är lite sämre när man är föräldraledig och försöker spara ihop till en kontantinsats i framtiden, så även där kände vi att det vi gjorde på vår semester räckte gott och väl och vi var nöjda ändå. Nästa år hade ändå varit roligt att göra något mer semesteraktigt, dvs. åka och bo borta en längre stund och få en mer semesterkänsla. Jag hade dessutom velat plocka blåbär, det låter så himla mysigt, men det blev heller inte av, mestadels för att jag glömde bort det.

I ett annat inlägg tänkte jag göra en mer semester sammanfattning i form av frågor, likt varje år. Men detta får vara nog för det här inlägget.

Bild från då jag badade fötterna i 30° värme

15 reaktioner till “Sammanfattning av sommar 2022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s