…Ta ut sin makt. I flera dagar i rad har jag inte fått en lugn kväll och suttit ända in till natten för att få ihop allt gällande mina studier. Det blir heller inte bättre när Lille Skrutt inte sover hela nätter och kräver omsövning under natten. Jag får försöka vila nästa gång tillfälle ges, så kanske jag blir något piggare. Förr kunde jag ta flera koppar kaffe för att få upp orken, men nu blir det svårt när man inte får inta mer än typ 2 koppar per dag, knappt det. Oh well, som jag ofta brukar svara personer som tycker synd om mig; jag har valt det här livet med barn och studier, det är bara att se ljusglimtarna med de båda när orken tryter som mest!

Det har varit skönt att ha maken hemma! I torsdags, helgen och inklusive måndagen. Det ger en viss avlastning, vilket är det enda jag kräver. Det här med egen tid har jag inte börjat med ännu av den enkla anledningen att jag inte vet vad jag ska göra. Men igår fick jag lite egentid i form av att lämna bort lilleman till sin pappa i ca 40 minuter, då jag var på besök hos Specialistmödravården. Igår planerade vi in mig för ett kejsarsnitt igen, dock kommer jag inte få en exakt tid förrän närmre förlossningsdatumet, men jag kommer att planeras in rätt sent, så lär bli en vaginal förlossning. Återstår att se! Väl hemma sedan hade både jag och maken fullt upp med vårt, så lillen fick leka inomhus större delen av dagen. Efter middagen sedan var vi ute i en lekpark från 18:20-19:00 och gick sedan hemåt för hammarbymatch och förberedelse inför nattning samt nattning. Därefter satt jag med allt vad som hör till med studier från 20-00:30. Nu hoppas jag innerligt att det jag gjort är godkänt och kommer att vara till min fördel. Jag satt dessutom lite smått med en tenta under lillens dagsvila, herrejösses vad jag kämpar på!

Minimal sömn plus var vaken tidig på morgonen, har orsakat enorm sömnbrist denna tisdag. Men som sagt, bara härda ut! Eftersom vi lagt stor fokus på annat än hemmet, fick den sig en liten uppfräschning under morgonen. Vid 10:00 var jag hos min barnmorska för sedvanlig kontroll och medan passade min fina farfar Lille Skrutt. Alltid så tacksamt! Det gick bra hos barnmorskan, inga konstigheter förutom att lillen ibland blir lite upprörd över att bli klämd på eller lyssnad på. Efteråt bjöd jag på pannkakslunch och goda muffinsar till kaffet. En fin pratstund likt alltid blev det också medan lillen sov en eftermiddagsvila.

När lillen somnat passade jag på att få egen tid. Titta på Vikings och somna till serien, det kändes lyxigt och välbehövligt. Nu fokus på att sova, hoppas lillen sover hela natten. Nu är det svalt (ÄNTLIGEN) om kvällarna, så lillen sover förhoppningsvis bättre nu. Det var även svalt och skönt ute under dagen, det måste även hyllas! Hoppas på likadant väder imorgon.

Ha en fortsatt fin tisdagskväll!

8 reaktioner till “Tröttheten börjar…

 1. Ja visst har du valt det här livet själv men ibland kan det bli jobbigare än man tänkt sig så jag tycker ändå lite synd om dig.. men du är så duktig på allt du gör och klarar det bra trots allt..👍 håller tummarna att dina studier går bra och att du snart är klar med den biten i alla fall.. hoppas du får en något så när lugn dag nu..kram..🤗☀️

  Gilla

  1. Tack för de fina orden! Självklart får man inte glömma att man är mänsklig och att även fast man valt något i livet, får man ändå ha det tufft. 🥰
   Kram

   Gilla

 2. Det är intensivt att vara småbarnsförälder och dessutom plugga. Jag gjorde det samma med tre barn och det gällde verkligen att stenhård struktur och helst ligga steget före. Var sak har sin tid och det kommer lugnare perioder när barnen är lite större.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s