Nu är det inte långt kvar tills att vi är fyra i vår familj. Ser så fram emot att få träffa vår lilla Vilding i magen och få se Lille Skrutts reaktion på att bli storebror.

Idag har jag varit gravid i 31 hela veckor och 1 dag (motsvarar 78,2% av graviditeten) och det är exakt 2 månader kvar till beräknad förlossning. Hur spännande är inte det!? Inom kort kommer jag mest troligt få ett planerat datum för ett kejsarsnitt, så får se hur de tänker här i Stockholm till skillnad från Örebro.

Jag har nu varit gravid i hela 219 av 280 dagar och har endast 61 dagar kvar till beräknad förlossning. Men det kan även bli mindre än 61 dagar, såklart. Jag är inne i graviditetsmånad 8 och jag mår fortsatt toppen! Jag vill absolut inte klaga på min graviditet, det finns definitivt de som har det värre. Utöver vadkramper någon gång, halsbränna som är mild och som inte sker dagligen, så har jag inga andra krämpor, likt föregående graviditet. Jag upplever mig tyngre, vilket gör att jag ibland kan få lite ont i höfterna om jag varit igång en hel dag, men det är en övergående smärta som knappt är värd att nämnas. Jag har dock upplevt att jag blivit mer känslig kring brösten och jag känner mig redo att amma, som om min kropp känner ett sug efter det, och det kommer bröstmjölk om jag nuddar bröstvårtorna. En häftig känsla som hittills inte är ett bekymmer, tack och lov. Det enda bekymret är just nu bebis tillväxthämning som vården kollar noggrant upp med jämna mellanrum tills att de upplever att det inte är ett problem längre. Än så länge är jag fortsatt orädd gällande tillväxthämningen på -18,2%, då genetiska anledningar kan vara orsaken, men det återstår att se nästkommande vecka när jag åter ska på undersökning.

Än så länge har jag inte haft några cravings. Jag är fortsatt osäker på om det faktiskt finns några cravings eller om det är något man själv inbillar sig (ni kan läsa om mina tankar kring cravings HÄR). Det hade dock varit roligt att skriva i barnens bok om att man var speciellt sugen på något.

Något säger mig fortfarande att det är en flicka i magen, detta baserat på olika saker. Märkligt att man fortfarande har dessa tankar, trots att kvinnan som utförde RUL såg klart och tydligt att det var en pojke. Spännande, även det!

I den här veckan ska bebis enligt Preglife vara ca 39 cm och väga 1,79-1,95 kg. Eftersom bebis i föregående vecka endast var ca 1269 g så kan nog inte bebis väga mer än 1500 g nu, vilket nog är högt räknat (150-200 hg tror jag bebis går upp/vecka, om jag minns rätt). Bebis utveckling går i alla fall framåt – alla sinnena är färdigutvecklade och lungorna fortsätter utvecklas. Som vaken tränar bebis på att andas, öppna och stänga sina ögon och öva upp styrkan i armar och ben (Preglife). Lillen kommer kunna känna igen mig via röst och doft, men kan även känna igen andra så som bebis familjemedlemmar (Preggers). Det ska bli spännande att se hur han också reagerar på att träffa sin bror, som han reagerar ofta på när han får höra sin brors röst. Det är så fantastiskt att läsa om barnets utveckling, men ju mer tiden går känns det mer som om den största utvecklingen är barnets vikt och längd, inte självaste sakerna de kan göra i magen längre. Även det är ju häftigt att läsa om, såklart!

Nu när bebis är 32 veckor gammal kan jag börja fånga honom på video. Lille Skrutt kunde jag fånga mycket tidigare på video, när han sparkade på friskt. Men den här lilla krabaten har alltid en känsla av att han står i fokus och slutar genast röra sig när telefonen kommer upp. Men igår lyckades jag filma honom, i alla fall något. Spännande att gå igenom sen vid tillfälle!

Bäst att avsluta inlägget, innan jag babblat på för mycket. Det finns så mycket man vill skriva av sig, relevant eller orelevant information, det är nog mer upp till personen själv att tycka. Hoppas att ni fått en fantastisk fin lördag hittills ♡

Vecka 31+1

För att läsa om föregående graviditet, klicka på länken ➡️ Graviditetsvecka 32

12 reaktioner till “Graviditetsvecka 32 – 2.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s