Ja, föräldraledighet är likt ett heltidsjobb. Det är full fokus på måltider, vilostunder, inomhuslekar och utomhusvistelser. Dagens aktivering kan vara att träffa en vän till oss, leka i en lekpark, bada, träffa släktingar, ärenden, promenad eller bara umgås, han och jag. Men även ligger ett stort fokus på att hemmet ska se någorlunda anständigt ut (diska och plocka undan, torka av ytor, tvätta osv.). Som höggravid är det inte alltid lätt med allt det här och jag får ofta höra hur folk är imponerade över min ork och mitt engagemang. Jag blir väldigt glad över att få höra hur mina ansträngningar syns utåt och att jag även får höra att det är helt okej att ha en dålig dag eller ha en orkelösdag där jag inte erbjuder min son lika mycket aktivitet som andra dagar. Det är även viktigt för mig att ta mina vilor under dagen för att orka ta mig igenom en dag tills maken kommer hem (där vi kan ha delad uppmärksamhet på Lillen), men det är inte alltid jag kan få till en vilostund för mig. Men de jag väljer träffa har full förståelse för om jag behöver en vilostund, vilket är skönt att veta.

Men trots att det ibland kan vara påfrestande är det helt fantastiskt också! Jag älskar att vara föräldraledig, det medför att jag lär känna min son bättre och får en bättre kontakt. Det märks att han tycker det är himla mysigt att få vara hemma, men jag tror även att han skulle tycka mycket om att få börja förskola. Inom kort är det även hans tur och jag kommer vara fortsatt föräldraledig med nästkommande barn. Spännande, för oss allihopa!

Med det här sagt så finns det inte alltid mycket tid till övers. Jag är himla trött kvällstid och när lillen sover sin vila på dagen brukar jag antingen vara social med en vän/släkting, behöva ordna med saker som inte gått medan lillen varit vaken och har därmed inte tid att sitta vid bloggen. Men det handlar enbart om mina prioriteringar, visst har man alltid tid om man väl väljer att prioritera det.

Men uppdateringar gör jag, både för mig själv och för er. Alltid kul att skriva för att därefter kunna minnas dagarna.

Så i tisdags steg vi upp tidigt från sängen. Vi skjutsade in maken till sitt jobb och åkte hem till våra vänner från 7-16. Supermysig dag i en lekpark, hemma hos dem och båda killarna valde att ta en helt ok vila, vilket medförde att vi kunde ägna lite kvalitetstid åt vår vänskap. I onsdags träffade vi våra vänner J och A i omgångar. Först lekte vi i en lekpark ihop på förmiddagen och efter barnens vila träffades vi återigen upp för en promenad och lekparkshäng igen. Igår träffade vi våra vänner L och R igen. De var hos oss och det blev likt tisdagen lekplatshäng och därefter inomhuslek och ordentlig vilostund för killarna.

Idag är det fredag och planerna har ändrats. Idag skulle vi fira min fina faster som fyller år idag, men det blev uppskjutet till söndag. Istället blir fokus på att hålla oss undan den värsta värmen idag, i den mån det går (ska bli 28° i skuggan) och hämta vår bil som lämnades in igår på verkstad. Hoppas dagen kommer att bli fin och att dagen kommer gå fort så vi kan spendera denna fredageftermiddag/kväll med vår pappa/make. ♡

Hoppas att ni får en fortsatt fin fredag!

6 reaktioner till “Föräldraledighet med en 1,5 åring + höggravid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s