Jag kan kort börja inlägget med att det varit en fin helg! Fredagen startades tidigt men jag vill minnas att vi sov helt okej denna natt i jämförelse med tidigare nätter. Vid 09 var vi redan ute för att möta upp min farfar som skulle komma på besök. Lillen fick springa och leka av sig lite innan vi gick till Ica och handlade. Det blev dock en tidig vila idag för lilleman då han var redan trött vid 09 tiden, men det medförde bara att jag och farfar kunde mysa oss ned framför bordet och prata om allt mellan himmel och jord. Jag tog mig sedan iväg ytterligare en gång till Ica för kvällsinhandlingen då vi bjudit över våra vänner på spontanmiddag och spelkväll. Vi bjöd på god pastasallad med oliver, feta ost och köttbullar med tomat basilika creme fraiche till varmrätt, rulltårta med grädde och jordgubbar som topping till efterrätt medan barnen fick äta en god äppel- och kanel muffins från mellistipset. När barnen somnat spelade vi gurka och det borde du veta spelet och spelade framtill 00:00. Blev därför minimal sömn denna natt, men skönt nog fick jag en ca 4 timmars sammanhängande sömn medan maken sov inne hos vår son.

Lördagen blev mer speciell. Eftersom han sovit inne hos vår son hela natten på golvet var han i stort behov av att sova. Han var så svårväckt att jag beslöt ta mig ut tillsammans med min son för lekplatshäng medan han sov. Under vår utevistelse träffade vi även en god vän till mig och tillsammans tog vi en promenad, pratade och våra söner fick leka i lekparken en stund. Välbehövligt! Lagom till att lille man somnat efter lunch vaknade maken och jag informerade om att det var dags för min vila efter full aktivitet under förmiddagen + 2 timmars utevistelse. Blev att lägga sig i sängen och vila och från 14-17 tog maken lillen själv så att jag fick vara hemma ensam och vila utan smågnäll som jag lätt kan bli stressad av. Han handlade även in god middag (rökta räkor med aioli) och goda munkar till efterrätt. Det var trots allt vår förlovningsdag, även fast att den blev då himla tråkig, men så får det vara ibland.

Fredagens efterrätt

Gårdagen bjöd däremot på en mer familjedag. Vi båda vaknade tidigt (jag 5 med lillen och maken 7) och blev mannagrynsgröt till frukost. Därefter tog vi det lite lugnt innan vi åkte till Bauhaus för att införskaffa furu hem till dagens projekt. Efter lillens vila påbörjade maken sitt bygge av learning tower som vi hört mycket gott om från våra vänner. Lättare sagt än gjort eftersom maken fick stå i vårt vardagsrum och ta till med de verktyg vi har, men skam den som ger sig. Lillens Learning tower blev riktigt uppskattat och vid både diskning och matlagning stod han med och tittade på. Så mysigt! Medan maken/pappa vår fixade med den roade vi oss på lillens rum och lekte eller njöt på balkongen med såpbubblor. Till middag sedan njöt vi av makens goda köttfärssås och därefter var lillen så galet trött att vi fick natta lillen innan 20:00. Betydligt bättre natt fick vi också, både lördag-söndag (sov från 20-05) och söndag-idag (endast ett uppvak där jag behövde söva om honom i mindre än 1 timme). Skönt! Morgonen vi har haft har däremot varit påfrestande på olika vis, men det till ett annat inlägg haha.

Måndag idag och vi ska träffa våra vänner J och A. Får se vad vi hittar på. Dagens väderlek bjuder på molnigt, stundtals soligt och runt 20° hela dagen. Får se om lite regn kommer också.

Hoppas ni får en fin måndag idag!

Learning tower

9 reaktioner till “Sammanfattning av vecka 29

  1. Vilken god efterrätt ni fick till i fredags! Trevligt med spontana träffar med vänner. 🙂

    Vilket fint learning toner!

    Ser fram emot ditt nästa inlägg.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s