Igår gick jag in i vecka 29 (28+0-28+6) och genomgått 70,7%. Det är nu endast 82 dagar kvar tills bf datum och vi längtar något enormt efter vår lille i magen! Även fast att jag inte tror vår älskade son förstår att jag bär på en lillebror, så myser han ändå med magen och det är så himla mysigt. Som sagt ibland får han en liten buff eller knuff som svar och när lillebror hör sin storebror börjar aktiviteten i magen ordentligt. Det är så fint att få se/känna, trots att de är helt omedvetna om att de inom kort kommer att bli bröder. ♡

Jag mår fortsatt bra. Nu går jag in i tredje trimestern och kan nu för tiden kalla mig höggravid. Min aktivitetsnivå har behövts sänkas några nivåer, vilket jag både kan uppleva som skönt, men också jobbigt. Storebror blir bara mer och mer aktiv för var dag som går och det gäller att ta den vila som erbjuds under dagarna för att orka med hans intensitetsnivå. Han har också blivit himla mammig och vill gärna klänga på mig eller bli buren. Det är extra påfrestande just nu, men det är hittills hanterbart. Annars har jag inte några besvärliga graviditetskrämpor mer än lite halsbränna kvällstid och igår samt i torsdags svullnade mina fötter upp och misstänker att jag nog är rätt svullen överlag. Och jag har inte haft några fler besvär med vadkramper eller direkta värkar, däremot har jag haft känningar vid aktivitet och behövt sätta mig ned. Känningarna kommer den här gången neråt och är kortvarig, så inte orolig för att få tillbaka dessa värkar jag fick för några veckor sen, då jag är duktigare på att lyssna på min kropp. När jag läste på om graviditeten med Lille Skrutt i motsvarande vecka kunde jag läsa mig till att det var samma sak då, vilket inte är så konstigt. I onsdags började jag redan få råmjölk som rann från bröstet, något jag inte hittills kunnat läsa mig till att jag fick förra gången (alltså så här tidigt), men det är ytterligare en sak som kanske tidigareläggs eftersom jag är en omföderska.

Lillebror i magen är fortsatt aktiv, men nu börjar utrymmet att begränsas och det kan jag känna på hans rörelser. Det är inte direkta kicksparkar längre som gör ont, däremot är det ordentliga känningar av hans rörelser, då han vänder på sig eller då han sträcker ut sina armar eller ben eller vad som händer. Jag upplever inte att jag än så länge har fått någon ordentlig förståelse för hans dygnsrytm än, något som Preggers skriver att man nu brukar få. Lillebror i magen är rörlig flera gånger per dag, mesta dels i vila men jag kan även känna honom när jag gör något och det kommer inte vid någon exakt tidpunkt per dag, utan mer lite konstanta rörelser bara. Kanske kommer jag till slutet av den här veckan börja få koll på barnets rutiner för när han är vaken osv.?

Annars har lillebror blivit så stor som 39 cm och väger ca 1200 g enligt Preggers. Lillebror kan nu reglera över sin andning samt sin kroppstemperatur. Så fantastiskt att läsa att för varje vecka så har han utvecklat en ny färdighet eller hur hans utveckling i magen är. Det känns mer verkligt när man med hjälp av appar kan följa vad som händer i magen vecka för vecka samt känna av alla sparkar och rörelser. Nu är det exakt 1 månad kvar tills att vi får veta om det blir ett planerat kejsarsnitt eller om de vill att jag testar en vaginal förlossning. Det kan även vara så att lillebror vill komma ut innan det planerade förlossningsdatumet. Det ska bli så spännande att se!

28+1

Här kan ni läsa om föregående graviditet ➡️ Graviditetsvecka 29

12 reaktioner till “Graviditetsvecka 29 – 2.0

 1. Du berättar och skriver så otroligt bra om hur och vad som händer och även om jag inte hinner kommentera så ofta så hinner jag läsa.. Hoppas att du får den typ av besked som du vill ha om förlossningen..vi följer dig med spänning.. Kram 🤗

  Gilla

  1. Roligt att du gillar mina graviduppdateringar! Härligt att du hinner med alla inlägg trots att du inte hinner med att kommentera. Tack, håller tummarna för det också. Kram 💕

   Gilla

  1. Ja, väldigt besvärligt med värmen och vara höggravid. Och väldigt spännande är det att lillen inom kort kommer göra vår lilla familj komplett. Vi väntar alla med spänning

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s