Klistermärke från vaccinationsstället

Igår var jag på extra kontroller hos min barnmorska. Allt såg som sagt fint ut och det kändes skönt att ha fått tid hos en barnmorska som tog sig en extra koll eftersom jag haft dessa värkar lördag den 9/7. Skönt nog fick jag en tidig tid – redan vid 08:00 – och min mamma passade lillen medan jag var hos barnmorskan. Eftersom vi redan var ute och dagen inte hunnit bli uppvärmd helt, så passade jag på att stanna till vid en lekpark på vägen hem. Lillen fick springa och leka av sig lite energi inför sin vila. Det innebar att han valde att ta sin vila redan vid 10-12:20 och jag fick för en gångs skull en lugn lunch framför en serie, vilket inte är fy skam! Resten av dagen tog vi det lugnt hemma, vilket var exakt vad jag behövde efter all aktivitet från föregående vecka. Lugn kväll sedan tillsammans med vår make/pappa fick vi sedan, utöver att jag spydde under middagen. Inte lätt att vara gravid alltid!…

Natten till idag var rent ut sagt förjävlig. Lillen var betydligt mer vaken än vad han sov, vilket gjorde att jag grät av utmattning och maken fick ta över. Fick sova ostört en timme under morgonen medan maken tog hand om lillen. Men trots omtumlande start på dagen fick vi en fantastisk dag! Planen var att åka iväg till en närliggande sjö tillsammans med våra vänner L och R. Vi tog bussen dit bort och väl på plats bytte vi snabbt om på killarna och gick för att svalka oss. Tur nog var vi där strax innan 10:00 så det var relativt lugnt, vilket var alldeles perfekt då det var lillens första gång på stranden. Det gick bra, lillen är likt sin mor och far en riktig badkruka och spenderar hellre sin tid på land än i vattnet. Trots det blev jag impad över hur mycket han ändå valde att vara i vattnet och tillät både honom och mig att få oss lite svalka. Till lunch hade L gjort pannkakor som vi smaskade i oss innan vi packade ihop och for hemåt till mig. Här hemma fick sig killarna en skön sömn på ca 2-2,5 timme och tillät sina mammor få en lugn stund med en kopp kaffe i hand. De hann leka en timme eller så innan de åkte vidare hemåt och vi tog oss iväg till ett vaccinationsställe där lillen och maken fick sin andra dos av TBE-vaccinet. Väl hemma åt vi god fläskytterfile med färskpotatis i ugn och nu ligger lillen och sover för natten. Håller tummarna för att han är tillräckligt trött att han vill sova hela natten. Själv ska jag mysa mig ned i soffan och bara vila upp mig från dagen.

Hoppas ni fått en fin onsdag idag!

10 reaktioner till “Premiärbad och extra kontroll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s