…Uppehåll gällande blogginlägg här. Det har som alltid sin förklaring. Det har varit fullt upp från morgon till kväll för mig och på både gott och ont.

Torsdag den 7 juli: då fick vi besök av min svägerska med son under dagen. Det var regnigt till och från hela dagen, så det blev enbart en inomhusdag. Lillen somnade någon timme innan de kom och sov totalt i hela 3 timmar, så skönt att han fick den möjligheten trots att vi hade gäster över. Bjöd på pannkakslunch och barnen fick leka ihop (hans kusin är ca 3 år). Eftersom regnet aldrig lade sig så ville svägerskan stanna längre stund och då bjöd vi även över min svärmor och tillsammans åt vi sushi till middag (dumplings till småkillarna). Himla gott! Efter att de gått blev det fokus på att natta lillen och sedan tog vi det lugnt hemma.

Fredag den 8 juli: då fick vi besök av våra fina vänner, L och R. De kom redan vid 08:45 så jag packade med lite kaffe och muffins till oss och grabbarna och gick ut till en lekpark. Riktigt mysigt förutom att vi båda behövde springa efter våra 18 månaders söner med en kaffe i hand. Vi tog en promenad till centrum för att handla in till lunchen, stannade till vid Kappahl där vi båda fyndade bh och sedan hem för lunch och myslek hemma. Likt alltid tog de sin eftermiddagsvila samtidigt och vi fick en lugn stund med en kopp kaffe och kaka i hand. När de åkt hem åt vi middag och därefter tog vi en kvällspromenad till centrum för lite gottis inhandling. Dessvärre var det inte lika harmoniskt som det lät eftersom jag hade himla ont i både fötter och ben, men hem kom jag.

Lördag den 9 juli: maken jobbade kvalificerad övertid, så jag skjutsade in honom och åkte sedan vidare hem till mina föräldrar, där vi mottogs med öppna armar av min mor. Blev en relativt lugn start på morgonen då jag fick hemska värkar vid ca 09:00 som aldrig gav med sig. Trots det trotsade jag min kropp och gick ut med lillen till en park för att sedan låta han springa av sig lite energi innan det var dags för lunch. Men som sagt, värkarna blev mer intensiva och smärtsamma, så jag fick sova middag med lillen och därefter tog mamma hand om lillen stor del av eftermiddagen. Maken var inte hemma hos mina föräldrar förrän vid 18:00, så blev att snabbt äta middag för att sedan packa ihop och åka hemåt. Jag blev beordrad sängvila av både maken och från förlossningen, så min kväll bestod av att bara ligga i soffan och vara tacksam över att min make kunde ta allt vad som gäller med vår son.

Söndag den 10 juli: idag har jag känt av en molande värk och en endaste mer kraftigare. Annars har jag mått betydligt bättre idag, tack och lov! Sov gott hela natten, typ, och under dagen har jag fått ta det lugnt, med endast få saker där maken behövt ha min assistans med vår son. Maken åkte även iväg över en lunch till sin mamma och då tilläts jag ännu mer vila än när lillen är hemma. I övrigt har det varit en lugn dag, vilket verkligen har behövts. Maken lyckades montera bort spjälsängssidan så att lillen nu har en mer ordentlig säng istället för en spjälsäng. Detta mestadels för att jag knappt kan lägga ned honom i sängen nuförtiden, men också upplever vi att han blivit så stor att han kan hantera att sova med en öppen sida. Vid sin eftermiddagsvila överraskades vi med att lillen kom uttraskande mot oss haha. Nu blir det fortsatt vila och nog tidig sänggång för mig, så jag får maximal sömn när det erbjuds.

Får hoppas att jag får svar på vad detta kan vara. Misstänker att det kan vara pågående urinvägsinfektion och/eller överbelastning. Jag skulle nog behöva vila betydligt mer än vad som tillåts och nu sade kroppen ifrån. Barnmorskan är kontaktad och förlossningen uppdaterad i lördags, så förhoppningsvis får jag snabb hjälp den här kommande veckan.

Hoppas ni fått en fin helg!

En reaktion till “Det har nu varit ett…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s