Lillen känner på sparkarna ♡

I fredags gick jag in i vecka 26 (25+2 idag) och jag börjar närma mig slutet. Jag Både skönt och jobbigt på samma gång eftersom ju närmre förlossningen jag kommer desto besvärligare blir det. Det är 102 dagar kvar tills beräknad förlossning (nere på tvåsiffrigt om 3 dagar) och genomgått 63,6%. Jag har gått upp 10,4 kg (väger 60,0 kg) och nu börjar vikten stanna av mer och mer, vilket är skönt. Jag ska fortsätta äta så hälsosamt jag kan och röra på mig i form av promenader. Det lär inte bli svårt att hålla igång då jag är fortsatt ledig med min älskade son.

Annars mår jag bra. Det finns inget att klaga på direkt. Jag är fortsatt trött, vilket är hanterbart. Jag har haft vadkramp ca 3 gånger som jag också lärt mig hantera fint sen förra graviditeten (dvs. vänta ut, inte börja massera, då eskalerar smärtan). Jag har också upplevt det jobbigt att komma uppåt nu, jag är inte lika smidig trots att jag fortfarande kan glömma min storlek och tro att jag minsann kommer mellan trånga utrymmen. Maken brukar bara skaka på huvudet åt mig haha. Gravidhjärna, jo men jajamänsan har jag det, men jag är inte direkt medveten om det. Tycker mig vara en rätt väl fungerande människa, men maken brukar få korrigera mig alt. hjälpa mig tänka rätt i många lägen, så jag får väl helt acceptera att jag inte alls är fullt så fungerande som jag vill tro. Många gånger kan jag uppleva att jag lätt blir andfådd av saker jag tidigare inte blivit andådd av under graviditeten, exempelvis resa sig från soffan. Även trött och ibland lite illamående av bebis aktivitet i magen, vilket jag ibland kan anse riktigt mysigt eller jobbigt så som igår, då det upplevdes som om han försökte sparka sig ur mig, hårt så jag blev tvungen att sätta mig ned och andas igenom. Vill minnas att med Lille Skrutt var det betydligt lugnare rörelser i magen, men ändå väl påtagliga. Detta är stor skillnad från då, men jag kan allt minnas fel. Antingen det eller så har vi en liten vilde i magen som bara väntar på att få komma ut.

Preglife: 31 cm och väger 810 g i början av veckan och 930 g mot slutet av veckan.

Preggers: 35 cm och väger ca 800 g.

1177: 35 cm och väger allt mellan 800-900 g.

Bebis börjar ni stor! Allt mellan 31-35 cm och väger allt mellan 800-930 g (beroende på vilken app/fakta man ska lita på). Bebis fortsätter att öva upp sin andningsförmåga inför förlossningen (Preglife) och bebis ögon kan reagera på ljus respektive mörker (Preggers). Dessutom reagerar bebis nu mer på röster (bekanta) och beröring (Preggers).

Jag kan definitivt säga att bebis både märker av bekanta röster och beröring. Både när hans bror och hans pappa ibland tar på magen, så brukar han sparka till som gensvar. Eller när de pratar så känner jag hur det buffar till från lillebror. Mysigt att även de kan få hälsa, trots att lillen inte riktigt förstår vad som händer. Det ska bli spännande att se om storebror kommer förstå att vi blir fyra inom kort innan lillebror kommer. Tänker att det blir mer gripbart när lillebror gjort entré.

Det blir inte mindre aktivitet, vilket jag på ett sätt är glad över! På ett annat sätt så upplever jag det som sagt som mer besvärligt denna graviditet och det kan vara för att förr fick jag vila kontra nu och jag kunde ligga och njuta av att få lite sällskap av Lille Skrutt men nu blir det svårare att hitta egen- och vilotid. Han sparkar ordentligt och ibland blir jag nyfiken på hur han ligger då hans sparkar kan göra så fruktansvärt ont. I fredags skrek jag högt av hans sparkar och blev tvungen att sätta mig ned och vila för att kunna andas igenom hans sparkar. Hade varit roligt att veta vad som faktiskt händer därinne. Han har nog blivit så stor nu att han använder både händer och fötter samtidigt, så det känns extra mycket och överallt: neråt, uppåt och åt sidorna. Säkert är hans kullerbyttor mer påtagliga än innan. Mycket man säkert glömt bort sedan sin första graviditet eller så är det en ny upplevelse.

Jag vill avsluta detta inlägg med att säga TACK för er alla fina kommentarer gällande min oro kring vikten. Som jag fått till mig av min barnmorska ska jag återigen inte oroa mig och jag ska försöka ta till mig att inte äta för mycket sött och röra på mig mer än vad jag kanske gör nu och hoppas på det bästa! ♡

Länk till föregående graviditet ➡️ Graviditetsinlägg vecka 26

10 reaktioner till “Graviditetsvecka 26 – 2.0

 1. Så skönt att allt går planenligt och att det börjar närma sig.
  Själv mådde jag alldeles utmärkt och var piggare än pigg, speciellt under slutet av graviditeterna. Det visar bara att den ena inte är den andra lik men så länge allt är bra är man nöjd. Gravidhjärna känner jag inte alls igen. Så gullig den första bilden är ❤

  Gilla

  1. Skönt att höra att du fått fina graviditeter. Absolut, så är det verkligen, en graviditet kan te sig olika även hos samma kvinna! Javisst är den fin, ett minne för livet 🥰

   Gilla

  1. Tyvärr gällande namn. Maken ratar alla mina namn förutom ett och maken är fast besluten att döpa vår son till Magnus. Blir spännande att se vem som vinner (sist var det ömsesidigt när vi kom på vår sons namn). 😅men

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s