Oj, det är då tufft att vara förkyld när det är ca 30 grader varmt. Det har varit besvärliga dagar innan, men det går inte att jämföra när man inte mår bra. Därför har vi varit på jakt efter en AC för att få ner innertemperaturen, då varken jag eller lillman kan hantera värmen och inför nästkommande sommar då nästa lilleman säkerligen inte kommer kunna hantera värmen likt oss. Men det var lättare sagt än gjort!

Torsdag och månadens sista dag igår. Och jag kan inte påstå att dagen vart den bästa på veckan. Både jag och lillen mådde dåligt och försökte återhämta oss från vår förkylning i denna värme. Flera gånger ville han sova, men på grund av både förkylning och värmen kunde han inte slappna av. Istället fick jag kyla ned honom likt varje dag denna vecka i hans badbalja och stanna inomhus hela dagen, i hopp om att han eventuellt skulle bli mindre varm av det. Maken ringde och meddelade att han lagt beställning på en AC borta i Järfälla (dvs. ca 1 timme bort från där vi bor med bil), och vi skyndade få i oss middagen och åkte sedan bort mot Bauhaus för att hämta hem vår efterlängtade AC. Det var som sagt lättare sagt än gjort – de hann inte plocka undan vår AC vi lagt beställning och betalt för. Vi försökte med ett visningsexemplar som kompensation, men inte ens det gick. Så oerhört irriterade åkte vi hemåt igen, nattade lillen sent och försökte svalka ner oss med fullt öppna fönster.

Idag har måendet pendlat från att må rätt dåligt, till helt okej. Som sagt beror det nog mycket på värmen. Men idag kom mitt efterlängtade regn – och inte lite heller. Vaknade upp till ett sånt dån av åskan att det till och med var obehagligt. Och det häll regnade en bra stund på morgonen och gjorde det svalt och skönt i lägenheten! Det blev dock ingen utevistelse förrän vid ca 12:50 pga. måendet, men det var skönt att ta sig ut en stund. Vi spenderade ca 50 minuter i en lekpark där lillen fick gunga lite, springa av sig energi, leka vid rutschkanan och leka i sandlådan. Han var så trött när vi åter kom hem att jag nattade honom och han sov ca 2,5 timme. Gav mig lite utrymme till att titta på film och få mig en vilostund innan han var i fullgång igen. När maken avslutade sitt jobb ringde han och meddelade att han hittat en AC begagnat med schyst pris och oöppnad förpackning. Den monterades ihop fort och nu känner man sig åter som en människa igen. Fantastiskt! Lillen var himla intresserad och skrattade av glädje när den startades. Himla skönt att se att den uppskattas, även av honom! Nu ligger lillen och sover sött i sin säng och jag och maken ska kalasa på lite kolahavssalt glass och njuta av en sval lägenhet.

Hoppas att ni fått en fin start på nya månaden!

8 reaktioner till “Skam den som ger sig

  1. Vi har en portabel AC och den är guld värd. Sova med den på nattetid är det inte tal om men det fungerar perfekt att kyla ner rummet som sedan håller sig svalt. Hoppas ni blir nöjda med er.

    Gilla

  2. Nej fy så segt med AC:n, så himla skönt att ni fick tag på en tillslut! Måste vara så skönt att ha den nu 🙂

    Gilla

  3. Jag söker också en, eller i alla fall så vill jag ha en. Nu som sagt tidigare lider jag inte av värme, jag lider av mörker, men om jag kan få det lite svalare skulle jag föredra det. Min man har fått covid, han förtjänar definitivt lite kyla.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s