En mamma som svalkar sig i barnpoolen

När man önskar regn och dansade glatt åt att smhi utlovade det, till att det blev minimalt regn som knappt märktes av. Det kallar jag ren besvikelse! Som jag skrev i inlägget tidigare orkar jag inte med värmen, jag mår fruktansvärt. Får hoppas att smhi har rätt gällande att det kommer att regna på fredag, och hoppas på någorlunda svalhet i luften. Hur står ni ut?

Igår skjutsade jag in maken till jobbet för att därefter åka hem till min närmsta vän. Jag och sonen var där redan vid 06:45 och vi blev glatt mottagna vid dörren när vi kom. Vi blev bjudna på god frukost (macka och yoghurt med färska jordgubbar i) som vi njöt av utomhus och sedan fick barnen leka av sig lite energi på gården, plaska lite i poolen osv. innan den värsta värmen kom (för jo, redan vid 07 var det varmt!). Lite vila från solen genom lek inomhus blev det, åt sedan lunch utomhus och sedan var det dags att natta killarna, där en av två sov himla gott. Min lilleman hade så svårt att sova pga. värmen så jag fick nöja mig med en ca 45 minuter totalt. Stackaren… Mellisen avnjöts även den utomhus i form av glass och banan. Lillen fick leka av sig lite mer energi innan vi behövde bege oss mot makens jobb för att hämta upp honom. Resten av kvällen blev lugn hemma bara, där vi kämpade med att hålla värmen borta i den mån vi kunde.

Idag var vi bara hemma. Vaknade upp med att jag var himla täppt i näsan och skyllde på graviditeten, men när lillen vaknade med rinnande näsa och hosta, började jag tänka om. Vi har därför bara tagit det lugnt idag och på sin höjs tog vi en promenad bort mot centrum för att hämta ett paket och leka i två lekparker. Lite små regn kom duggades mot oss och jag kände ren glädje, men dessvärre blev det inte mycket mer än så. Idag har det varit varmt och kvavt, jag har behövt svalka lillen genom att kontinuerlig erbjuda vatten, han fick springa runt i blöja och bada i sin balja. Önskar hjag kunde göra mer för honom, då han ofta små gnäller pga. värmen och att han har svårt att hantera den. Lider något fruktansvärt med honom, då även jag upplever det fruktansvärt. Planen var att möta upp min familj för att fira min mamma som idag fyller år, men pga. trolig förkylning undvek vi att träffas. Blev istället en fortsatt fin kväll hemma och återigen försöka hålla innertemperaturen på en lagom nivå.

Jag hoppas att ni fått en fin onsdag och att ni inte smält bort ♡

10 reaktioner till “Förkylning i värmeböljan

 1. Jag har också svårt för 30 graders värme. Jag känner mig så seg och får svårt att somna. Jag gör mitt bästa för att njuta men jag tycker 20-25 grader är betydligt mer lagom.

  Gilla

  1. Ja, inte är det roligt. Ja, inte är det roligt för de små hundarna heller, det är tufft för dem. Tur att det finns kyldynor man kan använda för dem 🙏🏻

   Gilla

 2. Hoppas att du får ditt regn och att det är en snabbt övergående förkylning för dig. Ang. hur jag står ut i hettan är det för att jag INTE mår dåligt i hettan. Det måste såklart vara hemskt att lida så, i något man inte kan göra något åt ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s