Bild från midsommarafton 2022

Midsommardagen

Morgonen startade tidigt likt alltid. Lillen vaknade upp några gånger under natten, mest troligt för att det var så varmt eller att han inte befann sig i hemmiljö. Förmiddagen spenderades främst inomhus, lite utomhus på mina föräldrars bakgård och efter lunch packade vi ihop våra saker och for mot Eskilstuna. Där spenderade vi hela eftermiddagen och större delen av kvällen tillsammans med makens släkt. Dock var det så oerhört varmt att det inte ens var behagligt och vi fick sätta lillen i en liten badbalja så att han kunde svalkas gång på gång. Lider med honom när det är så här varmt! Vi var inte hemma förrän vid 22:00 och blev att natta om lillen samt ta det lite lugnt hemma innan det var dags för oss att sova.

Mysdag med vänner

Gårdagen spenderades tillsammans med vänner. Vi åkte till 4H gården (Aspuddsparken) som vi var på i tisdags. Lika trevligt som sist men den här dagen testade vi på att bada i deras plaskis. Båda barnen var tacksamma för att svalka sig, men vår son är mer av en badkruka och ville smita upp flertalet gånger haha. Innan vi begav oss hemåt mot våra vänner fick de små titta på djuren (även får hade de igår i hagen) och en lunch. Lillen var svår flörtad gällande sovstund och sov endast i bilen och vägrade somna när vi kom hem till L med familj. Vi fick nöja oss och ha en trött kille för resten av dagen. Vi fick go fika och satt ute på deras fina tomt. Killarna fick leka en hel del ute i poolen, sandlådan, gungade och sprang runt på gräsmattan innan vi kände oss redo att åka hemåt. På hemvägen stannade vi vid Plantagen för att handla in tre nya växter och lite annat, innan vi njöt av en lugn kväll hemma. Lillen var så trött av både värmen och minimal sömn att han somnade tidigt, men tyvärr vaknat upp flera gånger pga. värmen, men sov gott fram till 06:00 på morgonen jag inte tackar nej till.

BM och farfar besök

Morgonen startades med en chock. Jag har i flera dagar planerat träff med min farfar, där han skulle passa lillen medan jag var hos min barnmorska. Klockan 08 får jag en påminnelse om att jag hade tid kl 09. Tur nog bor jag endast 10 minuter ifrån, så jag hann trots minimal stress. Det gick bra att ta med lillen till barnmorskan, han var dock lite upprörd då jag låg på britsen för vidare undersökningar medan han fick ligga i vagnen, men annars gick det bra. Farfar min kom hem till oss för lunch och fika stund. Bjöd på pannkakor med vispad grädde och färska jordgubbar. Mums! Därefter sov lillen i minst 1,5 timme medan vi fikade och fick lite kvalitetstid, bara jag och min fina farfar. Tyvärr har det varit galet varmt även idag och lillen som har himla svårt för värmen, fick sig ett bad på eftermiddagen i sin badbalja för att svalka sig. Testade också att ge honom chokladglass från mellistipset som var himla uppskattat! Nu ska jag ta det lite lugnt hemma med min make och lite serier.

Vecka 24+0

Värmen. Inte alls kul och förstår inte hur folk kan njuta. Jag har enormt problem med värmen just nu, jag känner knappt att jag kan andas och ta det lugnt, vilket jag behöver. Lillen har minst lika stort problem som mig och jag lider så med honom över det här vädret. Vi får hoppas att det blir lite svalare väder ute så att man kan röra sig utomhus utan att svettas sönder. Tills dess får jag hitta saker som kan göra oss båda svalare.

Semestern är över. Idag gick maken tillbaka till jobb och det var första dagen på hans nya jobb. Spännande! Det känns trist att han åter är och jobbar samtidigt som jag är tacksam och nöjd över de 2 veckor vi fick ihop. ♡

Hoppas att ni fått en fantastisk fin måndag idag!

6 reaktioner till “Händelserik helg i hettan

    1. Ja, det är verkligen olidligt varmt! Tur att det är svalare väder nu. Ja, nej gravid + måste vara aktiv med en snart 18 månaders är då inte roligt, men nog inte värre än vad andra upplever ♡

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s