Midsommarafton 2022 spenderas tillsammans med min ursprungsfamilj, faster med man, farfar och min svärmor. Eftersom vi kom redan igår så har vi tagit det lugnt hos mina föräldrar på förmiddagen varvat med att fixa inför midsommarfirandet. Det har varit kanon väder idag – strålande solsken och minst 27 grader ute. Det har till och med varit olidligt och jag är otroligt tacksam över att mina föräldrar sparat en barnpool de köpte till min brorsdotter när hon var mindre. Den fyllde vi på under förmiddagen där lillen fick svalka sig lite innan alla gäster kom. Han fick även springa av sig en hel del energi på sina morföräldrars tomt, vilket alltid är himla tacksamt!

Vid ca 12:30 kom gästerna och ett midsommarbord dukades upp till lunch. Samtliga tog sig en promenad förutom jag, min bror och lillen (då lillen sov sin enda vila för dagen) och därefter blev det att ära god Margareta tårta som är klassiskt på midsommar för oss. Lillen fick goda chokladmuffins från mellistipset med grädde, hallon och jordgubb på toppen. Efter fikat vilade vi upp oss på olika sätt och lillen fick åter en chans att bada i barnpoolen, denna gång med större entusiasm och hans mamma badade med honom. Vi hann även spela lite kort och innan middagen påbörjades nattade vi lillen vid 19:00, otroligt trött efter dagen. Blev grillat till middag och efter grillningen har vi spelat ett spel som heter gurkan. Otroligt roligt och det blev en hel del spänning och en hel del skratt. Vi avslutade spelet vid 01:30 och nu har min faster med man gått hem (min farfar och svärmor gick vid olika tidpunkter) och det är dags att kasta in handduken för kvällen/natten.

Det har varit en fantastisk midsommar! Och det har varit himla mysiga människor vi firat med, precis så som det ska vara. Jag bakade även min allra första Margareta tårta som blev himla lyckad och sedan njöt vi en hel del av att bara umgås. En otroligt fin gest av min farfar var att ge vår älskade son en bok om klassiska trollen med Rolf Lidberg som vi definitivt kommer att läsa en hel del! Jag har även gått in i vecka 25 (igår, på midsommarafton) och nästa vecka vankas barnmorskebesök jag sett fram emot.

Jag hoppas att ni alla fått en fin midsommarafton! 💐

Margareta tårta med jordgubbar och en med hallon

22 reaktioner till “Midsommarafton 2022

  1. Ja, det blev en fin midsommar, trots den stekande hettan! Usch då, lät otrevligt med bränna, skönt att man kan snabbt återhämta sig! 🙏🏻

   Gilla

 1. Låter som en riktigt härlig midsommar! 🥰 Och vilka tårtor, med både jordgubbar och hallon. Mumsigt! Skönt att kunna svalka sig i barnpoolen. Sånt behövs ju nu i denna värmen. Kramis! ❤

  Gilla

 2. Glädjande att ni också fick en lyckad midsommar! Tårtorna ser smarriga ut.

  Svar: Tack för dina varma ord. Jag hoppas att ni också kommer att trivas på förskolan när det blir aktuellt.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s