Årets första mjukglass

Näst sista semesterdagen tillsammans år 2022 idag och den spenderades på Skansen. Vi var där från 10:30-15:30. Förmiddagen var alldeles perfekt, lite soligt men mestadels molnigt. Men mot slutet av dagen, på eftermiddagen, blev det så otroligt varmt att vi kände oss färdiga på Skansen för den här gången. Vi har lyckligtvis köpt ett årskort i år och kan därmed gå in lite när som under ett helt år från och med idag. Så det kommer vi definitivt att utnyttja under helger och så vidare. Så även fast vi inte fick allt gjort den här gången, får vi mer gjort nästa gång!

Vid 09:30 hämtade vi upp min svärmor och for sedan vidare till Skansen. Dessvärre kunde min svärmor endast närvara under en god lunch på terrassen och hann se något nordiskt djur innan hon var tvungen att dra vidare. Själva gick vi till Lill-skansen där lillen fick springa och titta på en massa djur och därefter strosade vi omkring för att söva honom bland boskapsdjur och växter. När han väl somnat avnjöt vi en god mjukglass (årets första vill jag tillägga) på en parkbänk. Helt fantastiskt och skönt med en lugn stund!

När lillen vaknade efter 1 timme gick vi vidare mot karusellerna. Han fick åka flygplanen med sin pappa och dra i ett snöre där han vann ett pussel med ett tåg på. Tyvärr lite väl budget för en 1,5 åring, så den får vi ta och lägga på hyllan tills vidare. Därefter gick vi in på akvariumet och in till det berömda lemurstället innan vi kände oss nöjda och började gå mot bilen.

Men på väg hem hände något konstigt med bilen. Bilen gav helt enkelt upp mitt på Kungsträdgården (dvs. mitt i Stockholms innerstad). Lyckligtvis fick maken igång bilen snabbt därefter och vi kunde åka vidare hemåt. Eftersom vi ändå ska fira midsommar ihop med mina föräldrar tänkte vi åka till dem dagen innan, så väl hemma packade vi bara och drog sedan vidare mot Ica, handlade det som behövdes till morgondagen och for sedan hemåt där min bror väntade oss. Tillsammans åt vi god pizza och sedan fick lillen busa av sig lite energi (övertrött) innan vi lyckades natta honom. Nu ska vi njuta av lite serier på Netflix och hoppas att lillen sover gott för natten.

Jag hoppas ni också haft en fantastisk torsdag idag!

5 reaktioner till “Semesterdag 9 – Skansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s