Vilken produktiv dag det blivit idag! Tanken var att åka till Siggesta gård, men eftersom väderprognosen visade på att det skulle regna, justerade vi om planerna. Därför blev det att åka till junibacken på förmiddagen. Vi var smått osäkra på om det var anpassat för små barn, men vi testade åka dit och se vad som erbjöds, då både jag och maken inte varit där sen vi var små. Vi var där 10:30 och började med att se en teatershow som hette Titta! Pippi! som var helt okej. Det verkade som om lillen uppskattade teatern på ca 15-20 minuter. Därefter gick vi till alla småhusen för att lillen skulle få leka, men dessvärre var det fullproppat med stora barn som inte direkt visade hänsyn till vår lilla 1,5 åring, så vi testade Muminlandet istället. På båda ställena fick lillen leka av sig lite energi inför sagotåget som han visade stort intresse för. Jag som minns att jag tyckte sagotåget var obehagligt försökte vara uppmärksam på lillens reaktion, men inget mer än att nyfiket titta på alla Astrid Lindgrens sagor. Fint!

Vid 12:00 begav vi oss av från junibacken men vi kände oss inte färdiga för dagen. Vi tittade väderprognosen igen och mycket riktigt hade vädret klarnat upp samt skulle bara bli bättre under eftermiddagen, så vi beslöt oss för att åka ut mot Värmdö till Siggesta gård. Vi tog en sen lunch på restaurangen och nattade sedan lillen i vagnen med en kort promenad. Därefter spelade vi bangolf under den timmen som lillen sov, varav jag dessvärre förlorade med endast få poäng igen (46-52). Trist när det stod lika (eller jag ledde med något poäng) och sista banan var avgörande och så får jag en 5:a medan maken får en 2:a. Men, tur nog är jag ingen dålig förlorare och njöt av att få lite kvalitetstid med min älskade make. ♡

Lillen vaknade igen vid ca 15:30 och vi avslutade med att titta på djuren. De hade lite hästar som var ute och red med sina ryttare, getter, höns/tuppar och alpackor. Därefter kände vi oss alla nöjda och drog oss hemåt igen. Tagit det lugnt, ätit middag, nattat lillen och nyss ätit en skål med vaniljglass. Mums! Blir att vila i soffan inför morgondagens äventyr.

Hoppas att ni fått en fin onsdag idag!

5 reaktioner till “Semesterdag 8 – Junibacken och Siggesta gård

  1. Ja, det var riktigt mysigt att besöka junibacken igen. Också besökt stället som barn. Dock kommer vi nog dröja med att åka tillbaka dit tills minst ett av barnen blivit så gammal att de har förstått vad man faktiskt gör där hehe.. 🙂

   Gilla

 1. Åh jag har alltid velat besöka Junibacken, men aldrig haft tillfälle. Du har inga bilder därifrån som du kan lägga upp?

  Gilla

  1. Tyvärr. Jag beslöt njuta av stället och tillsammans med min familj än fotografera. Men det är verkligen ett trevligt ställe för barn, dock inte för vuxna. Det är ett sagotåg man åker kring Astrid Lindgrens sagor och sedan har de små hus barn kan leka i och en Muminvärld. De har även teatrar för småbarnen 🙂

   Gilla

 2. Vilken härlig dag ni fick tillsammans. Lillen är ju bara ett och ett halvt och uppskattar väl inte allt än fullt ut men alltid finns det något som passar.

  Önskar en bra torsdag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s