Vecka 23+1

Oj oj oj. Vi har redan gått in i vecka 24 (23+1) och jag har nu 117 dagar kvar till tilltänkta beräkningsdatumet för lillens ankomst. Det är så himla mysigt att vara gravid på så många sätt men det har även sina nackdelar. Jag har svårt att komma i mina vanliga kläder och måste uppdatera garderoben. Jag upplever mig fortfarande stor och otymplig, men det är väl inte så konstigt när man är i sjätte graviditetsmånad (femte kalendermånad). Väldigt mysigt och ser så fram emot att få träffa vår älskade son, var dag som går. Och jag försöker i den mån vi kan förklara för lillen här hemma om vad som kommer hända till hösten och vad som pågår i mammas mage just nu. Än förstår han inte, men lillen tycker mycket om att både klappa och gosa med magen, vilket jag ändå ser som ett tecken på att han förstår att det pågår något annorlunda i mammas kropp i jämförelse med förut. Lillen har dessutom blivit sparkad några gånger av sin lillebror, speciellt då det är jag som nattar honom. Ibland kan han titta lite frågande på mig haha.

Lillebror är väldigt aktiv! Jag har känt han dagligen i flera veckor nu. Det är jättemysigt och trevligt. Jag har också vaknat upp några gånger med att maken har försökt väcka lillen för att få uppleva hans sparkar och blir lika glad för varje spark han får mot sin hand. Så mysigt att se att även han får en chans att få uppleva dessa sparkar likt mig. Dock har jag märkt av de senaste dagarna att han har sparkat neråt, vilket är en obehaglig känsla. Kan inte direkt minnas att lillen gjorde så när han låg i magen, men det gjorde han säkert. Kanske blir en större bebis med mindre utrymme i magen och när han ligger på ett visst sätt så kan det kanske innebära att han sparkar eller fläktar med armarna neråt. Hade varit häftigt att få se på ett ultraljud vad tusan som sker i magen ibland. För jag har också upplevt ett groteskt illamående i samband med en spark, vad har han kommit åt kan man då undra? Spännande!

Bebis är nu hela 30 cm lång och väger ca 600 g enligt Preggers. Lungorna arbetar för fullt därinne för att bli så färdig utvecklad som möjligt inför att leva utanför magen. Ett träningssätt för lillen är att suga på tummen, bland annat. Dessutom börjar de vita blodkropparna att komma som gör att bebis lättare kan bekämpa olika virusinfektioner, vilket är himla skönt att veta.

Om en vecka sägs det att jag behöver känna bebis sparkar dagligen. Om inte behöver jag oroa mig. Jag tror inte att det kommer att bli ett bekymmer, så aktiv som min lille har varit sen vecka 22. Än upplever jag inga direkta mönster förutom då jag är i vila, då känner jag han klart och tydligt. Men nu börjar jag även känna när jag är uppe och rör på mig. Kan fortfarande bli lite chockad över att jag känner en spark eller att något rör sig inuti mig haha. Kommer väl alltid vara en obehagskänsla blandat med världens mysigaste känsla. Konstigt det där.

Nu ska jag göra mig redo för kalas. Inte känner man sig vackrast i världen längre, men tur att jag lyckades köpa denna fina gröna långkjol som gör det lite mer uppklätt än vad jag vanligtvis klär mig i. ♡

Ha en fortsatt fin lördag!

Länk till föregående vecka ➡️ Graviditetsvecka 24

12 reaktioner till “Graviditetsvecka 24 – 2.0

 1. Vårt tredje barn låg på tvären och det var nästan lite obehagligt vid vissa sparkar.
  Jag tycker att alla gravida kvinnor är vackra så det där är nog mest en känsla hos dig själv.
  Hoppas det blir ett trevligt kalas!

  Gilla

  1. Ja, jag minns också att lillen låg lite konstigt ibland i magen. Ibland sparkade han på frisk så att vi inte kände det och blev oroliga och åkte in haha. Lustigt det där med småbarnen i magen! 😅

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s