Idag går jag in i vecka 21 (20+0-20+6) och graviditeten blir mer och mer påtaglig. Både gällande magen, Lille Bus rörelser och krämpor. Det är inga besvärliga krämpor utan mer att det är jobbigt att gå längre sträckor, då jag får ont i höfterna/bäckenet vid för mycket ansträngning och aktivitet. Jag har därför börjat ta mindre promenader, typ 30-1 timme max per dag/varannan dag. Det tycker jag inte är problematiskt, utan rätt logiskt. Utöver det mår jag bra och är glad och tacksam för att det är de enda gravidkrämpor som jag har.

Mamma

Jag har nu varit gravid i 141 av 280 dagar och har 139 dagar kvar tills mitt bf datum (50,4%). Det är bra att tänka på hur jag aktiverar mig och det är bra att tänka på hur jag lyfter exempelvis min son utanför magen för att inte belasta ländryggen. Knipträning är A&O och det är faktiskt något jag är otroligt dålig på (läs: aldrig gjort) som kanske bör göras för min framtida kontinens skull. Bäckenet blir mer rörligt och det är något jag också lagt märke till, som jag skrivit här ovanför. Anledningen till rörligheten är det ska kunna anpassa sig till barnets huvud till förlossningen (Preglife & Preggers).

Vecka 21

Bebis

Bebis är nu ca 24-26 cm lång och väger ca 290 g i början av veckan och mot slutet ca 350-360 g. För många känner man nu av sparkarna mer ordentligt, men inte alla. Jag känner dagliga rörelser och sparkar från vår lille gosse i magen, men än har jag inte lagt märke till något mönster förutom att det sker i vila. Att känna av sitt barn på det här sättet tycker jag är så mysigt! Känns mer verkligt, att det ligger en liten och växer till sig och bara väntar på att få göra vår familj komplett. ♡

Länk till förra graviditetens inlägg för vecka 21 ➡️ Graviditetsvecka 21

10 reaktioner till “Graviditetsvecka 21 – 2.0

 1. Tycker det är bra att du anpassar aktiviteten efter hur det känns i kroppen. Knipträning är alltid bra att utföra. Oavsett gravid eller inte. Gör det när jag kommer ihåg vilket kanske är lite för sällan….

  Gilla

  1. Ja, men visst är det så. Ja, knipövningar är svårt och därför gör jag dem inte. Förstår mig inte på dem. Så jag har struntat i dem av den anledningen, dumt nog haha..

   Gilla

  1. Ja, det har synts på mig väldigt länge eftersom jag är omföderska. Men absolut, det är nu som jag känner sparkarna mer intensivt än tidigare, vilket är trevligt! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s