Likt varje år skriver jag en sommarlista fullt med olika saker jag vill fylla årets sommarmånader med. För det mesta brukar jag kunna bocka av många saker från mina listor eftersom jag strävar efter realistiska händelser utifrån budget eller vad jag själv tycker om. I år blir vår sommar semester som familj förkortat än vad vi tidigare trott, men under de 2 veckor vi som familj kommer att ha gemensamt får vi istället göra det bästa av samt njuta av.

Har ni någon sommarlista?

Sommarlistan 2022

● Grillkväll. Både hemma hos mina föräldrar, kanske hemma hos min faster med familj likt föregående år eller tillsammans med vänner.

Picknick. Likt här som ovan; med vänner, familj eller släktingar.

Njuta på en uteservering. Kan både gälla mat, dryck och med min lilla familj eller i sällskap med ursprungsfamilj, släkt eller vänner.

Weekend. Vi har varit sugna på att åka iväg på en weekend, men vi har inte direkt kommit på vad vi vill göra eller vart vi vill åka. Planen var att först åka till Öland, men det sprack dessvärre av två skäl. Får se vad vi i slutändan hittar på!

Upptäcka något nytt. Det kan både vara en plats eller en händelse, oklart gällande båda.

Träffa släktingar jag inte träffat på länge. Specifikt två kusiner jag brukar spendera mycket tid med och som jag saknar mycket. Skulle vara roligt att träffas!

● Äta många goda somriga frukter. Då tänker jag på typ vattenmelon, jordgubbar osv.

● Jobba på mina fobier. Varje sommar får jag grov ångest av två saker: getingar och åska/blixt. Jag skulle vilja jobba mer med dessa två fobier för att slippa råka överföra dessa fobier till mina barn. Min värsta farhåga!

Äta årets första mjukglass utomhus.

Testa minst en ny glassnyhet för år 2022. Både lakritsglassen och sandwitch med päron glass i är två glassnyheter för året som jag mer än gärna vill testa!

● Umgås med vänner. Mina vänner betyder mycket för mig och det är viktigt att få hitta på roliga saker tillsammans, både som familj eller bara vi och barnen. Skulle vara så mysigt!

● Hitta på något roligt med min ursprungsfamilj respektive makens. Lyckligtvis har min svärmor semester samtidigt som maken och svägerskan kommer hit från Öland. Hoppas kunna hitta på något trevligt tillsammans! Min ursprungsfamilj har dessvärre sen semester, men man kan alltid se till att hitta på något roligt alternativt så är jag ju fortsatt föräldraledig, så att jag kan ju säkert hitta på något roligt med dem.

● Göra något roligt för min son. Han är alltid den jag tänker mest på och som jag vill göra allt för. Vill därför att en semester resa eller sommaren ska bli rolig å hans vägnar. Men likt allt annat, får vi se vad det kan tänkas bli. Vi hade fundering på Kolmården, men osäker på om det inte är för tidigt för honom.

● Premiär bad utomhus med lillen. Förra året var lillen så pass liten att inget behov av att bada behövdes för honom. Jag testade bada honom utomhus hemma hos våra vänner, men det blev inget mer än så. I år är han äldre och skulle säkerligen uppskatta att få bada utomhus, vilket jag hoppas kunna uppfylla (hans mamma och pappa är badkrukor).

BVC besök och BMM besök. I juli kommer vi gå på en 18 månaders besök hos BVC och jag ska träffa min barnmorska för graviditeten. Det är även i sommar som sjukhus kommer väljas och hur min förlossning blir.

Läsa en bok. Minst en skönlitteratur vill jag läsa i år.

● Plugga. I augusti har jag 3 saker jag ska komplettera upp, såvida jag väljer att göra dem. Då krävs det att studera i sommar så att jag kan klara dessa helvetiska tentor, en gång för alla.

22 reaktioner till “Att göra sommaren 2022

 1. Det låter som bra planer för sommaren. Hade jag varit som dig så hade jag valt att plugga för att få undan tentorna och så du kan få ut din examen. Det blir inte mer tid med två barn.
  Någon lista har jag inte men vi ska i alla fall till Öland. På vägen upp stannar vi till i Blekinge dessutom. Sedan hoppas vi på sol, bad, avkoppling samt umgås med nära och kära. Förmodligen kommer sonen ner ett par veckor från Stockholm vilket alltid är trevligt.

  Önskar en fin torsdag!

  Gilla

  1. Här är det inte frågan om huruvida jag ska avsluta eller inte mina studier, här är det snarare frågan om VAD jag ska studera. Jag har sökt in till två andra utbildningar och beroende på om jag kommer in på någon av de utbildningar så lägger jag min audionomutbildning på is. 😊
   Trevligt med Öland! Hoppas att ni får en fin sommar 😊

   Gilla

 2. Vilken härlig sommarlista! Jag tänker alltid att jag ska ha en, men oftast hinner sommaren passera innan jag kommer till att skriva den… Eller så skriver jag en alldeles för ambitiös lista och hinner med en tredjedel… 😀 Men det är kul att sätta sig ner och planera lite faktiskt, jag borde göra det snart!

  Gilla

 3. Din sommarlista låter så fin och nej jag har faktiskt ingen det brukar få bli som det blir bara..och eftersom Corona fortfarande existerar så blir det lite försiktighet i år också.. hoppas du får en riktigt fin helg och en fin Mors Dag nu.. kram Nicki 🤗

  Gilla

  1. Tack! Ja, man ska vara försiktig och tänka på att inte vara för dum i sommar. Vi kommer inte heller göra allt gör mycket med respekt till coronan men sedan man hitta på saker som är gratis, vilket vi föräldrsledigs inte tackar nej till 🙂

   Gilla

 4. Låter som en bra plan för sommaren! 🙂 Själva har vi inte bestämt något vad vi ska göra, ja förutom att jag ska iväg på konsert i stockholm, Sedan får nog vädret och dagslusten avgöra vad vi mer hittar på 🙂

  Gilla

 5. Jag gör alltid sommarlistor! LÅÅÅÅNGA! Men vill göra mycket samma som du vill göra, mycket utomhus och böcker och picknick och sånt!! 😀 Oj vad många utropstecken i den här kommentaren, men är ju så sommarpepp!!

  Gilla

 6. Önskar dig och familjen en riktigt fin sommar samt stort lycka till med studierna.

  (Sent) Svar: Tack för kommentaren, att ha familjen nära betyder mycket.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s