Ultraljudsbild från RUL

Jag befinner mig nu i hälften av graviditeten (19+2) och genomgått 48,8%. Det är så häftigt att tiden går så fort! I torsdags var jag på RUL och fick lite kvalitetstid, som jag tycker om att kalla det, med mitt andra barn. Så maffigt att få uppleva att lite gel på magen gör att jag kan få se min sprattlande, vilda bebis i magen. För jajamänsan, här har vi en vilde! Många gånger valde bebis att inte vara samarbetsvillig med barnmorskan och jag fick till och med gå en mini promenad och sedan göra de sista mätningarna när bebis lugnat ned sig lite. Barnmorskan fick jaga bebis då bebis valde att ändra läge varje gång barnmorskan ansåg att bebis låg i en bra position. Toker!

Igår hade vi ju vår gender reveal (som ni kan läsa om HÄR) och vi fick reda på könet på vårt älskade barn i magen. Många som följer mig på Instagram vet redan om könet, men för er som är fortfarande ovetande, avslöjar jag nu barnets kön…

Pojke

Jajamänsan! Precis som konfettin avslöjar så väntar vi återigen en liten pojke. Så himla mysigt! Men oj, så chockade vi blev. Jag ser rätt förvirrad ut på videon, då jag var så säker på att vi väntade en flicka. Alla jag pratat med har gissat på en flicka, men icke då. Så ni som tidigare kommenterat att man inte kan se på magens form om det är en pojke eller flicka har helt rätt. Jag har tydligen, enligt många, en flicklag men väntar en liten son till.

Den eviga diskussionen om vad vår nästa son ska få heta är väldigt tuff. Likt när Lille Skrutt låg i magen så hade maken redan bestämt sig vad han skulle heta. Men dagen då vår älskade son kom ut så ångrade sig min make och vi bytte spår helt. Nu när vi fick reda på att vi väntar en liten kille igen, så är maken min fast besluten vid samma namn igen. Hittills är vi överens med ett namn, men det lär förhoppningsvis bli fler än 2 namn som vi båda kan tänka oss tills oktober.

19+2

Mamma

Jag mår fortsatt toppen. Det är fortfarande jobbigt med ansträngning och jag blir lätt anfådd. Ibland har jag lagt märke till att jag inte orkar gå lika långa promenader förrän kroppen säger ifrån, så går kortare promenader nu för tiden, men är fortfarande igång. Lillen sparkar på friskt därinne och sparkarna känns väldigt intensiva. Jag börjae känna dessa sparkar mer ordentligt någon dag innan jag gick in i vecka 20 och känner av honom flera gånger per dag. Det är verkligen en liten busig unge därinne, ska bli himla spännande att få se hur han blir när han väl kommer ut.

Lille Bus

Och Lille Bus, som jag förövrigt har döpt honom tills att han får ett namn, likt Lille Skrutts namn, är som sagt väldigt livlig i magen. Enligt Preggers är han nu ca 20 cm och väger ca 280 gram, medan Preglife skriver att han är 22 cm och väger 280 gram och 1177 hävdar att bebis är 24 cm och väger 350 gram. Känns så spridda skurar, men Preggers och Preglife har samma mått i princip, så tänker att det är nog dem jag ska följa! Det står även på Preggers att Lille Bus har blivit riktigt duktig på karate i magen och kan både göra framåt- och bakåtvolter, vilket känns må jag säga. Från och med nu kan det bli svårare att säga barnets längd och vikt eftersom de nu börjar utvecklas utifrån sina gener än tidigare. Men jag kommer trots det fortsätta använda mig av apparna för att få någon slags indikation på barnets vint- och längd.

Länk till förra graviditen kommer här ➡️ Graviditetsvecka 20

28 reaktioner till “Graviditetsvecka 20 – 2.0

 1. Ett stort stort grattis till den nya lilla pojken och nu blir det verkligen Bröderna Bus..😁 Kommer bli jättekul att följa alltihop..stor kram till er allihop..🤗👍

  Gilla

  1. Tack! Jätteroligt 💙👶🏼
   Ja, men visst är det underbart. Det är det tyvärr inte många som kan säga, därav ska man inte klaga i onödan 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s