Idag var den stora dagen kommen, då vi äntligen fick reda på vår bebis kön!

Temat

Temat för gender reveal gick i blått och rosa. Köpte rosa och blå strössel till fikat, blåa och rosa serpentiner (endast de blå användes), blåa och rosa assietter och boyorgirl servetter. Vi hängde även upp blåa och rosa ballonger på olika ställen och köpte en gender reveal ballong med rätt färg i ballongen utifrån vilket kön på bebis. För skoj skull satte jag på mig en babyrosa klänning medan maken hade på sig en blå pikétröja.

Fika

Under veckans gång har jag stått och bakat en hel del. Men det var väl egentligen igår och idag som jag gjorde mest. Vi bjöd på:

Kärleksmumskladdkaka. Där jag strösslade lite blå och rosa strössel istället för kokos.

Kokostoppar.

Chokladbollar. Där jag rullade de i blå och i rosa strössel. Jag valde även ha vissa med kokos för de som inte tycker strössel är så gott.

Vaniljmuffins med rosa och blå creme cheese frosting. Jag strösslade även på lite strössel ovanpå frostingen.

Päronmuffins & chokladgrötpinnar till lillen från Mellistipset.

Vi bjöd även på kaffe och te men också Coca cola och sprite till de som inte ville dricka någon varm dryck. Som jag fått till mig vart allt gott och jag hade lyckats få till goda små mumsbitar.

Lekar

Jag hade gjort en gissningslek och ett frågequiz. Gissningsleken gick ut på att gästerna får gissa sig fram till vad för kön bebis har men också mycket annat kring förlossningen och bebis. De som kommer närmst med sina gissningar vinner ett pris när bebis anländer. Frågequizet gjorde jag utifrån vad jag läst på internet där det var frågor om förlossning och om bebisar överlag. Det var också ett uppskattat quiz där den som vann fick ett pris. Tyvärr var det tre vinnare och endast två priser (två godispåsar) och det var tur att min älskade man var en av de tre vinnarna (mina föräldrar var de två andra lyckliga vinnarna) så att det inte blev besvärligt haha.

Ballong

Min älskade bror valde att sponsra oss med en ballong ifrån Partyland. Den köptes i torsdags med brist på kunskap, ska jag väl säga. Hade vi varit mer pålästa hade vi hämtat den idag, men vi var som sagt inte direkt pålästa. Heliumet som vi misstänkte skulle hålla i flera dagar likt alltid fick vi bevittna om att de inte gäller för ballonger med latex. Nej, de ballonger med helium i en latex ballong håller bara i ca 6-12 timmar och därav så var vår ballong inte en flygande ballong. Ytterst trist då den ändå kostar en hel del, men min make lyckades hitta ett knep att få den att stå upprätt tills sprängning (via tejp).

Presenter

Våra gäster valde att köpa lite presenter, trots att vi inte alls hade tänkt in det. Vi fick en superfin ros med lite grönt runt, en elefanthandduk, en filt och en mjuk stapel formad som en kanin. Så fina saker vi fått till vår älskade bebis, som säkert skulle uppskattas av vår älskade son också. Vi fick även ett te vi skulle dricka när våra barn sover som doftar ljuvligt!

Summa sumarum blev det en riktigt bra dag. Dagen startades tidigt och redan vid 08:30 var vi ute för att återvinna glas och papper, pantade och handlade smått på Ica. Lillen fick gunga lite på vägen hem innan vi begav oss av hemåt. Under dagen har vi städat, bakat och fixat fint. När samtliga gäster kom så var dessvärre inte allt färdigt, men på god väg. Alla gäster trivdes med varandra och det var hela tiden god stämning vilket är himla trevligt. Nu ikväll har jag städat undan allt och maken står nu och fixar lite räkor och sparrissoppa som vi ska äta till middag. Lillen sover sedan 19:30 och vi har för det mesta bara slappat i soffan efter dagens ståhej. Välförtjänt!

Gissa könet

Könet tänker jag inte avslöja i detta inlägg. Imorgon planerar jag skriva ett graviditetsrelaterat inlägg där jag tänkte avslöja könet. Så är ni intresserade av att gissa er fram till vad ni tror, så är ni välkomna med era gissningar. Alltid roligt att fler får möjlighet att gissa! ♡

Ps; igår blev det en lugn inomhus dag då det regnade i princip hela dagen. Jag hann baka muffins, grötpinnar, kokostoppar×2 och chokladbollar×2. Fortsatt lugn kväll sedan när maken kom hem och såg masked singer finalen.

14 reaktioner till “Gender reveal

    1. Ja, det var riktigt gott fika!
      Hehe, ja det blev kanske lite konstigt när jag lade ut på Instagram men valde att gå ut dagen efter på bloggen för er som följer mig på Instagram. 😅

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s