Idag stod badhushäng på schemat tillsammans med våra fina vänner L och R. Men förutsättningarna för att allt skulle gå vägen var minimala och ribban var satt låg från start. Lillen vaknade vid 5 och strax efter frukost vid 7 var han jättetrött. Jag försökte gång på gång söva honom, men förgäves och till slut fick jag ge upp. Lillen var rätt gnällig men allt gnäll tog slut så fort vi gick utanför dörren, vilket kändes som ett gott tecken.

När vi väl mötte våra vänner och gick in till badhuset fick vi klart för oss att de badbyxor vi hade med oss + badblöjor inte var tillåtet. Surt nog behövde vi båda två köpa överprisade speedos till barnen. Det positiva med det var att vi nu har ett par anpassade badkläder för vilket badhus vi nu kommer besöka samt att killarna matchar fint. Allt gick relativt smidigt inne i omklädsrummet, förutom att killarna hade rätt så många myror i benen och ville springa fullt påklädda in till bassängerna.

Men där tog det roliga slut. Vid duscharna så började min älskade son att GALLSKRIKA. Jo, det var inte litet skrik och det var inte få tårar. Trots att han var riktigt upprörd så gick vi ut mot bassängerna i hopp om att han skulle tycka det var roligt. Men icke då. Han fortsatte non-stop att skrikgråta samt gnälla i ca 45 minuter. Pausade då och då för att se om han frös, om han var hungrig osv., men inget egentligen hjälpte. När vi väl bytt om sedan så var lillen på gott humör igen, både skrattade och pratade på ordentligt. Så, summa summarum så har jag fått en son som är precis som sin pappa: avskyr badhus. Förhoppningsvis kommer det bli lättare vid nästa besök, men annars blir det att vänta med badhus ett bra tag tills att jag på riktigt kan kommunicera med honom och verkligen förstå vad som är fel.

Efter vårt lilla äventyr på badhuset gick vi hem till oss. Killarna fick äta god blodpudding medan vi mammor åt lunch från Burger King. Alla blev nöjda. Sedan sov båda killarna ca 2,5 timme samtidigt – vilket gav oss mammor lite andrum och vi kunde i lugn och ro fika med en kopp kaffe och bulle. Efter deras mellis (bananpannkaka, mums) gick de hem strax efter 16 och dagen samt kvällen fortsatte lugn hemma tillsammans med vår älskade pappa/make. Det blev soppa och pannkakor till middag, vilket inte sitter fel hos varken barn eller föräldern. Efter maten blev det bad för lillen och en dusch för mig och jag måste få säga att vår gosse var överförtjust över att åter få bada i sin badbalja, i vårt trygga badrum. Märkligt ändå!

Nu ska jag ta det lugnt och mysa mig ned under en filt och titta serier innan det är dags att sova för natten. Tanken var att försöka göra en Ica beställning, men blir nog en vanlig handling imorgon istället.

Ps: måndagen blev så lugn som jag trott. Blev lekplatshäng i ca 40 minuter och sedan inomhus lek hela dagen, precis vad lillen önskade.

Hoppas ni fått en fin tisdag!

8 reaktioner till “Premiär på badhus

  1. Tyvärr var inte våra badbyxor tillåtna och det för att det tidigare skett en olycka då en av dessa blöjor sprängts i deras bassäng. Så trist att det inte står på hemsidan!

   Gilla

 1. I en viss ålder tycker en del barn att det är otroligt skrämmande att bada i något större än en badbalja så det är bara att vänta och se tiden an. Lilla S gick på två kurser i babysim så hon älskar verkligen att bada och har gjort det hela tiden. Andra barn är försiktigare och så får det vara. Det lät ändå som en mysig dag.

  Gilla

  1. Ja, så är det ju. Eller att första gången är obehaglig och nästa gång kanske man blir mer van. Så har det varit för min kompis barn 😊 väntar nog ett tag till tills att jag ska bada i ett badhus med lillen igen

   Gilla

 2. Jag håller med din son och man jag avskyr badhus dom känns för mig lite äckliga..😩 men det är ju fint för dom som tycker om den typen av inrättningar..i övrigt lät det ju som om ni hade en fin dag..👍 Ha ett fint slut på veckan nu kram Nicki 🤗👍

  Gilla

  1. Haha ja, nej inte ett favoritställe för mig heller. Badkrukan. Men trodde det var mysigt för lilleman, men icke. Så nu blir det vänta med sådana äventyr, för både barn och mamma haha 😊

   Gilla

 3. Trist att det inte blev som ni tänkt er. Jag gillade inte heller badhus som liten. Allt kändes så främmande. Min brorsdotter däremot älskade det så vi tog henne ofta dit.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s