Godmorgon. Hur har er helg varit?

Vår helg har minst sagt varit himla spännande och äventyrlig. Mycket händer som vi inte alls högt talar om, förutom till de närmsta och i detta fall gäller det en eventuell flytt bort ifrån Stockholm till en mindre ort. Det var vad vi har gjort i helgen; undersökt möjligheten att flytta och gått på en visning på ett hus vi är himla intresserade av. Det ska bli så himla spännande att se vad som händer härnäst!

Lördagen blev en dag då vi förberedde inför vår resa på förmiddagen och på eftermiddagen begav vi oss av mot Kristinehamn. Vi var framme vid ca 17:30 tiden och tog in på hotell Marieberg för att lillen skulle få mellanlanda och inte pendla flera timmar fram och tillbaka på samma dag. Vi beslöt oss att testa handla på Ica Maxi och tog med oss McDonalds till rummet sedan som middag och lillen fick härja fritt i rummet, vilket han verkade tycka var himla mysigt och roligt.

Lillen sov bra under natten. Endast ett uppvak där jag kunde lägga ned honom igen i resesängen och stoppa i nappen och han valde att somna om. Skönt! För sömn var definitivt något vi alla behövde inför de här stora besluten vi står inför.

Dagen började med att äta frukost, som inte alls var något märkvärdigt men lillen åt på väldigt bra. Sedan plockade vi ihop och tog oss in till Kristinehamn för att undersöka staden. Vi tog en lång promenad längs själva centrumet eller hur man säger det, vidare längs vattnet och in i en skog, innan vi valde att vända om för att gå tillbaka till bilen. Lillen sov sin första vila i vagnen, vilket var skönt för oss alla tre. Därefter begav vi oss av mot stället där vår eventuella bostad ligger och undersökte allt där. Tog oss in på Ican för att köpa en mindre lunch, tittade på barnens eventuella förskola där lillen även fick leka lite och sen in i skogen, som var riktigt mysigt!

Huset blev vi, till våra nära anhörigas besvikelse, sålda. Men bara för att allt känns bra och ser bra ut, så ska man undersöka mer innan man tar ett slutgiltigt beslut. Detta tar vi tillsammans med mina föräldrar som snällt finns ett samtal bort, som vi diskuterar med. Blir spännande att se vad som händer härnäst som sagt!

Resten av söndagen gick åt att ta sig hemåt igen och vi var inte hemma förrän vid ca 19:30. Återigen fick lillen leka av sig lite energi innan vi begav oss av mot Stockholm och när vi kom hem. Han somnade sedan närmre 21:00 vilket inte är så märkligt när man både sover bra i bil men också har befunnit sig på nya platser. Under hela resan har han varit väldigt glad och skrattat en hel del. Inte ovanligt då vi har en sån otroligt glad son som alltid är nära till skratt, men vi kände av en skillnad hos oss alla tre med småstadslivet kontra storstadslivet.

Oskrivna dagar

Torsdagen bestod av att spendera tid med våra vänner L och R. De kom hem till oss för lite lunch, lek och besök till centrum där jag köpte två par tunna byxor till lillen i sommar. Fortsatt lugn och trevlig dag som alltid när de är här blev det och lugn kväll när maken sedan kom hem.

Fredagen blev också trevlig och bra. Vid 10:30 träffade jag min väninna med sin dotter och tillsammans tog jag mig iväg till centrum igen. Planerade att byta de byxor jag köpt till storleken större, men förgäves. Hem kom jag istället med ett cykellås och lite såpbubble-påfyllning åt lillen. Tog sedan en promenad, stannade till vid en lekplats innan det var dags för lunch och sen en mysig inomhusdag. Strax innan middagen tog vi oss ut på balkongen och mös en stund. ♡

Hoppas att ni får en fin måndag idag!

8 reaktioner till “Äventyrslystna liv

 1. Så spännande att ni funderar på att flytta till en mindre stad. Det måste vara ett stort beslut och mycket funderingar kring det. Jag skulle på ett sätt också gärna bo i en liten stad, det verkar så mysigt.

  Gilla

  1. Ja, det är väldigt mysigt att bo i en småstad och det känns som om det är vad vi är i behov av just nu. Så det är ju bara passande om det går igenom 😊👍🏻

   Gilla

 2. Jag bor i mindre stad och har bott i större och föredrar också mindra så mycket trevligare och lättare på andra plan. Större stad så har man ju tillgång till sjukvård och butiker lättare på ett annat sätt

  Gilla

  1. Okej, intressant att du också upplever storstaden som mer problematiskt än att bo i en mindre ort. Lite så som du beskriver känner vi med 🙂

   Gilla

 3. Spännande framtidsplaner! Fortsatt lycka till med husletandet.

  (Sent) Svar: Tack för dina fina ord om mina majsidor i min bullet journal.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s