Maj månad. Det firade vi in med lite värme två dagar i rad, men också stundtals kyligt eller väldigt blåsigt likt igår. Man får se charmen i olika delar med våren helt enkelt. I maj har jag flertalet saker inplanerat. Det är en månad jag längtat till länge!

Barnmorske besök. Eftersom jag var sjuk sist jag skulle dit, behövde jag boka om mitt barnmorske besök. Denna gång får jag träffa en tredje barnmorska, ska bli spännande att se vad vi gör på detta möte.

Klipptid. I april behövde jag verkligen klippa mig, men fick aldrig tid. Nu har jag äntligen bokat in mig på ett frisörbesök, vilket ska bli så himla mysigt och skönt!

50 års firande. Min ingifta farbror fyller hela 50 år, så det ska vi såklart fira med bravur. Hittills har jag bara fått en informell inbjudan, men inom kort kommer inbjudan ut där vi såklart tackar ja till!

RUL. Åh vad underbart att det är maj, då ska vi äntligen på rutinultraljud och få både se hur barnet mår igen och vi kommer även få reda på könet. Men vi planerar att ha en…

♡ …Gender reveal. Vilket innebär att jag kommer be barnmorskan som utför ultraljudet att lägga en lapp i ett kuvert som vi sedan ger till en butik som ordnar med en ballong åt oss. Spännande! Det ska bli så roligt med en gender reveal, något jag ville ha med lillen, men pga. covid blev det inte av. Så nu har vi slagit på ”stort” genom att en beställning via Myperfectday med en massa dekoration och dukning. Kommer även baka eget och försöka göra någon fin toppning som ingår i temat blå och rosa.

Ultraljud för tån. Ja, denna månad ska jag även göra den sista undersökningen för min tå. Jag har som jag tidigare skrivit fått en knöl på min tå som jag hittade i december, närmare bestämt den 23 december. Jag har varit på röntgen som visade att det mest troligt är en ofarlig knöl, men de ville göra en sista undersökning, vilket jag inte tackar nej till såklart.

Mors dag. Min andra morsdag. Än har vi inte planerat inför dagen, men hade nog tänkt bjuda mamma (familjen) på fika och ge någon fin bukett. Men till mig själv vet jag inte. Här är det jag som får anordna min egen mors dag tills mina barn blir äldre, vilket inte gör mig något.

Som ni kan läsa har jag en hel del planerat. Då har jag inte ens tagit med att jag ska träffa kompisar. En av mina närmsta vänner och jag har planerat in två träffar där vi går på exempelvis badhus och/eller junibacken med barnen. Får se om det blir av i maj eller om det blir till en annan månad.

Vad hittar ni på i maj?

30 reaktioner till “Maj månad 2022

 1. Vad spännande att ni ska ta reda på könet och så härligt att du äntligen har fått en klipptid. Kramis ❤

  Gilla

 2. Åh, härlig månad och spännande med Gender-ballongen ❤️🌟
  Väääääldigt mysigt med valpgos, men min väninna ska lämna bort valpen på fredag till blivande ägare 😭 kram

  Gilla

 3. Härligt med en massa roliga saker inplanerade! Jag har inte vågat planera så mycket utan fokuserar på att återhämta mig och bli av med postcoviden så fort det bara går. Dock har jag telefonsamtal med min läkare inplanerat, besök hos arbetsterapeuten och provtagning för att ha koll på mitt ferritinvärde (det sjunker till extremt lågt värde utan järntabletter av någon helt oförklarlig anledning så därför kollar de regelbundet så jag håller mig på rätt sida av strecket). Det jag definitivt kommer att göra under maj är att pyssla i trädgården – det är verkligen avkopplande att pyssla med växter. Hoppas du får en fin tisdag! Kramar 💖

  Gilla

  1. Ja, men verkligen. Tycker om fullspäckade månader! Jag förstår, hoppas att du kan hitta på något roligt som din energi ändå tillåter. 😊

   Gilla

 4. Det låter som bra planer för maj. Perfekt att de undersöker din tå ordentligt.
  I maj ska vi hämta husvagnen, ha husvagnspremiär, tävla i rallylydnad och självklart fira mors dag. Lite annat hinns säkert också med.

  Gilla

 5. Ååh vad spännande att göra en gender reveal! 😍 Roligt att ni kan slå till på stort nu ❤
  Såå skönt att gå till frisören, gjorde det i måndags och det är så nice med fräscht klippt hår 😊 kramis!

  Gilla

 6. Vad roligt det låter att ni ska ha en gender reveal och vad roligt att äntligen få veta pojke eller flicka..👍 dina dagar låter verkligen fullspäckade jag beundrar dig verkligen som orkar med tempot..ha en fin onsdag nu och kanske ta det lite lugnt..🤗

  Gilla

  1. Tack för dina fina ord! Värmer mycket att du beundrar hur mycket jag orkar i mitt ”tillstånd”. Jag gillar fullspäckade månader, att ha något att se fram mot, så jag hoppas det blir en lika bra månad som jag hoppas på 🥰
   Och ja, det ska bli så mysigt att få reda på bebis kön och ha en gender reveal 😀

   Gilla

  1. Det har jag och många roliga saker att se fram mot 🙂 ja, det ska bli roligt med en gender reveal tillsammans med familj, släkt och vänner 👍🏻

   Gilla

 7. Ja men superjobbigt att hon ska lämna bort valpen… men hon har en tik hemma som fick 4 små ögonstenar för 2,5 veckor sen så det finns mycket gulligt där hemma hos henne 🐶❤️

  Önskar en fin onsdag 💫 kram

  Gilla

 8. Wow, mycket på gång! Själv ska jag fira min systers födelsedag, åka till Norrköping och träffa vänner och… tja, jobba mest. Men jag tror det blir en bra månad. 🙂

  Gilla

 9. Fina tillfällen du har att se fram emot denna månad! Spännande med RUL och Gender Reveal.

  (Sent) Svar: Tack för att du tog dig tiden att lämna en kommentar, det uppskattas.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s