Idag går jag in i vecka 17 (16+0-16+6) och mår fortfarande toppen. Emellertid märker jag av att magen växer för var dag som går och jag upplever att jag bara blir tyngre och tyngre. Det är både en mysig upplevelse och en besvärlig upplevelse. Besvärlig eftersom jag blir mer och mer anfådd för det lilla minsta jag gör och jag har börjat få ont i fötterna om jag går i dåliga skor. Tacksam för att maken fixade mina Salamon skor i helgen så att jag har kunnat använda dem i veckan, vilket har gjort att jag inte längre har ont i fötterna när jag är ute och går. Det blir också tyngre på mina promenader, vilket märks specifikt i uppförsbackar. Men jag är glad över att jag inte mår illa eller har någon gravid krämpa (dvs. ännu) och ändå lever på mitt liv likt tidigare och som jag levde när jag bar på Lille Skrutt.

Något jag dock lagt märke till och som jag fått till mig är att jag har en bred mage. Detta kan bero på så många olika saker, kanske mestadels hur barnet eller moderkakan ligger, men många säger att det är garanterat en flicka i min mage. Detta har de baserat på eftersom jag tidigare haft en utåt mage med Lille Skrutt och blev inte bredare kring höfterna med mera, medan i den här graviditeten upplever jag och andra att magen är mer bredare. Det ska bli spännande att se vad ultraljudet avslöjar om ca 3 veckor, väntar med spänning!!

Likheter med vecka 17 med Lille Skrutt är att magen börjar bli hård och verkligen formar sig som en gravidmage. Dock har jag haft en gravidformad mage i flera veckor, men tidigare har det varit mer mjukt än hårt. Olikt den här veckan så mår jag inte illa skönt nog, likt då! Mer kan ni läsa om förra graviditeten genom att klicka på länken längst ned i inlägget.

16+0

Mamma och Minime

Jag har börjat kalla bebis i magen för Minime. Detta eftersom det är en liten mini mig (eller oss egentligen men låter finare med Minime än Minius) och detta gör att jag också kan benämna bebis för något, vilket jag tycker är så mysigt.

Så, Minime är nu ca 13-15 cm och väger ungefär ca 140-180 g (info från Preggers och 1177). Enligt Preggers har bebis blivit lika stor som ett päron (notera att på bilderna är det lillens leksakspäron, inget äkta päron), vilket ska väl visas vara en slags riktlinje för att få en uppfattning om bebisens storlek. Minimes kroppsstorlek börjar nu bli mer proportionerlig, dock är huvudet fortfarande stort i förhållande till resten av kroppen. Bebis ögon är slutna fortfarande, men blivit större och fått ögonfransar och ögonbryn. Även naglar på fingrar och tår har utvecklats nu. Något häftigt som hänt på en vecka är att barnet nu kan höra och reagera på ljud. Detta kanske innebär att jag kan få känna Minimes rörelser mer tydligt genom att prata eller att bebis börjar reagera vid välbekanta röster. Mysigt!

På Preggers står det också en anledning till min andfåddhet. Nämligen är det så att blodet pumpar ut större mängd än tidigare. Idag har jag varit gravid i 113 dagar av 280 dagar. Detta innebär att jag har 167 dagar kvar tills mitt bf datum den 13 oktober. Spännande att se om han/hon vill titta ut tidigare än om 167 dagar. Låter så lite och dagarna kommer mest troligt gå fort fram! Med andra ord har jag nu genomgått 40,4% av min graviditet.

Länk till min tidigare graviditet – Graviditetsvecka 17

16 reaktioner till “Graviditetsvecka 17 – 2.0

 1. Min kollega hade en typisk pojkmage men det blev en flicka så man kan nog inte lita så mycket på det. Bara att vänta och se 😉 Spännande!

  Gilla

  1. Så är det ju. Kroppen har ju förändrats sedan min första gravidit, vilket kan orsaka kroppens form nu. Men som du säger ska det bli spännande att se 😊

   Gilla

 2. Mina former på magen var väldigt lika under mina graviditeter men nummer 2 blev också större tidigare under graviditeten. Så gulligt namn du har gett din bebis. Kramis ❤

  Gilla

  1. Intressant. Ja, det kan te sig så olika hos olika människor. Både med magens form och måendet i graviditeten, oavsett kön. Ska bli spännande att se vad för litet knyte som gömmer sig inuti mig 🥰

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s