15+0

I fredags gick jag in i vecka 16 (15+2 idag) och det är så mysigt att få följa sin egen graviditet vecka för vecka genom mina appar. Det har även varit roligt att läsa inläggen från min förra graviditet för att jämföra med hur min andra graviditet är. Som jag skriver i det inlägget (länk till inlägget finns längst ned i detta inlägg) så mådde jag toppen i vecka 16 och det gör jag även nu. Det som har förändrats till skillnad från min första graviditet är att jag blivit betydligt större tidigt som påverkar min vardag. Exempelvis är det besvärligare att lägga ned lillen i sin spjälsäng och bada honom i badbaljan. Jag har även blivit anfådd redan nu och innan min graviditet hade jag ett helt okej flås tack vare att jag ofta är ute och promenerar, men det är då inget som märks nu haha. Utöver det är det såklart mysigt att ha en kula redan nu, det gör det mer verkligt och mysigt att gå och klappa på. Speciellt de gånger jag mest troligt har upplevt bebisens rörelser. Ska bli så mysigt när man känner av fosterrörelserna ordentligt, det var något jag älskade med Lille Skrutt och kunde lätt sakna när han var utanför min kropp. Något jag också lagt märke till är att med Lille Skrutt i magen så blev jag piggare nu när jag gick in i andra trimestern, något jag såklart upplevt även nu men svårt att bli helt pigg då sovmorgon inte är ett faktum med en 1 åring och det går heller inte att ta det lugnt i soffan en dag. Det är fullgång här hemma trots trötthet, vilket jag får härda ut och sova av mig ruset under kvällen/natten sedan. Annars har mitt illamående i princip upphört skönt nog. Hoppas att jag slipper illamåendet senare i graviditeten!

Enligt Preggers och 1177 är nu barnet mellan 11-12 cm lång och väger ca 100 g. Bebis börjar få ordning på sina rörelser tack vare ett fungerande nervsystem och som gör musklerna kan svara på hjärnans reaktioner. Därför är det en hel del sprattlande där inne, vilket några mammor kan känna beroende på vart moderkakan ligger och fostervattnets ljuddämpning. Jag har min moderkaka i bakvägg, vilket resulterar i att jag likt med Lille Skrutt kan känna bebis tidigare. Preggers skriver även att känslan av fosterrörelser kan liknas med fjärils fladder, vilket känns ändå som en bra liknelse. Jag brukar säga att det känns som om en fjäder som dras inuti magen eller att det känns som en onaturlig tarmrörelse som man ändå är säker på inte är en tarmrörelse. Så mysigt, men återigen så svårt att egentligen förklara.

Jag har nu genomgått 38,6% av graviditeten och är inne på dag 108 av 240 dagar. Sen är allt relativt, såklart, eftersom bebis både kan besluta komma tidigt eller sent, men jag har valt likt med Lille Skrutt att gå efter mitt BF datum för att ha en riktlinje, tills att jag vet mer. Mest troligt kommer jag att föda det här barnet med kejsarsnitt, vilket är både ett val från mitt håll men ändå från vården skulle jag misstänka. Än så länge har vi bara snuddat vid ämnet eftersom jag tidigare varit med om ett kejsarsnitt, men inget som är fastställt ännu. I onsdags skulle jag till min barnmorska, men det ställdes in pga. sjukdom, så hoppas få en tid snart för undersökning och min förhoppning är att få lyssna på bebis hjärtljud, men än kan det vara för tidigt.

Här kommer en länk till vecka 16 med Lille Skrutt – Graviditetsvecka 16

15 reaktioner till “Graviditetsvecka 16 – 2.0

 1. Man känner definitivt fosterrörelserna tidigare vid andra graviditeten. Så skönt att du mår bra. Sedan är det så klart skillnad att vara gravid när man har en ettåring att ta hand om.

  Gilla

 2. Du skriver så otroligt bra om allting och det måste vara jättemysigt att kunna jämföra med förra gången och eftersom det ä ganska tätt mellan dom så är det ju även lätt för dig att minnas små detaljer.. men ta det lugnt och vila när du kan..och du vilken snygg tavelvägg du har den gillar jag verkligen..ha ett fint slut på helgen nu..🤗👍☀️

  Gilla

  1. Åh, tack, vad snällt av dig att säga! Ja, det tycker jag. Roligt att gå tillbaka och minnas hur det var. Tack, det ska jag 🥰
   Åh tack snälla, tavelväggen är köpt på IKEA 😍

   Gilla

 3. Jag blev också större snabbare under min andra graviditet och det är vanligt. Så kul att du dokumenterar och jämför dina graviditeter. Kramis ❤

  Gilla

 4. Hej! Oj, nu inser jag hur länge jag har varit borta ifrån bloggvärlden! Stort grattis fina du till att du väntar en liten igen!!! Så fin bebismage du har – graviditeten får det att lysa om dig 💖 Mina fyra graviditeter har varit väldigt olika, så det är roligt att dokumentera vecka för vecka så man ser hur olika eller lika det kan vara. Hoppas du får en riktigt fin kväll och kommande vecka! Kramar 💖

  Gilla

  1. Tack så mycket! 💕
   Vad roligt att höra att dina graviditeter också varit annorlunda. Kan tänka mig att om man bär på olika kön så kanske ens graviditet förändras, men kan också mycket möjligt vara samma kön i magen 🥰

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s