Bild tagen 14+0

Just nu befinner jag mig i vecka 15 (14 hela veckor + 4 dagar) och magen börjar synas rätt ordentligt nu. Jag har haft mage sen ca vecka 9 men nu är det mer än gravidform än en uppblåst mage som är vanligt att få i början av graviditeten. Det är återigen så himla mysigt att vara gravid och vi är så förväntansfulla för att få träffa vår lilla bebis och få se lillens reaktion när han får träffa sitt syskon för första gången.

Bebis är förnärvarande lika stor som en apelsin (fakta från Preggers appen) och väger ca 80 g och är ungefär 8-9 cm lång från huvud till rumpa (fakta från Preglife och 1177). Bebisen kan nu lyssna på ljuden genom fostervattnet som leder ljud, men än så länge har hörseln inte utvecklats färdigt. Bebisen kan därmed uppfatta mina hjärtslag och min röst. Bebisen kan nu stoppa tummen i sin mun men hittills har inte nervsystemet blivit färdigutvecklat, därmed kan bebisen inte styra över sina rörelser fullt ut ännu. Lanugohår utvecklas likaså ögonbryn och huvudhåret, och pigmenten för barnets hårfärg utvecklas nu.

Som jag nog tidigare har sagt så är den här graviditen olik från min tidigare graviditet. Men det tänkte jag lista upp i ett annat inlägg. Namn och smeknamn till bebis är inte alls färdigt, vi har knappt hunnit diskutera namn förutom de få namn vi känner att vi ABSOLUT inte vill ha. Namn som exempelvis kan associeras med personer vi inte alls tycker om. Det ska bli spännande att genomgå den här processen igen och såklart längtar jag till varje ultraljud där jag får titta på bebis och skapa en kontakt, men också ser jag fram emot att få lyssna på barnets hjärtljud för första gången och allt som hör därtill. Vi ser så fram emot vår RUL (rutinultraljud) där vi får reda på vad för kön bebis har. Som jag alltid är övertydlig med så är jag GLAD och TACKSAM över vilket kön än bebis har, men såklart är det en spänning i sig som både jag och min make, men även andra, tycker är roligt med all väntan. Jag tycker mig också kunna skapa en kontakt med bebis i magen mer när jag kan benämna barnet som en han eller hon. Oh well, jag har planerat att göra dessa graviditetsinlägg jag gjort med vår älskade Lille Skrutt, just eftersom jag älskade och såg fram emot att skriva dessa inlägg men också för att jag vet hur uppskattade dess inlägg var för er. Emellertid har jag valt att inte gå in allt för mycket om självaste utvecklingen hos barnet, utan kanske mer om min egen graviditet 2.0 eftersom allt om utvecklingen har jag skrivit om när jag var gravid 2020/2021. Jag planerar att länka inläggen jag skrev förut i samma vecka med dessa för att göra det intressant för er men också för att göra det enklare för er och mig att ta del av båda graviditeterna på samma gång. Hope you all like it! ♡

22 reaktioner till “Graviditetsvecka 15 – 2.0

  1. Kul att du tycker om inlägget! Jag gillade dessa inlägg när jag skrev dem år 2020/början av 2021, så bara roligt att göra det med den här graviditeten också, för att bevara lite minnen 😍

   Gilla

 1. Från mina egna graviditeter minns jag att bebismagen syntes tidigare både andra och tredje gången. Tredje gången låg dottern på tvären så då hade jag världens konstigaste mage 😀

  Gilla

  1. Ja, det har jag all förståelse för. Både för att min kropp visar på det men också för att anatomiskt bör ju magmusklerna vara så uttöjda och därav blir magen större betydligt fortare. Mysigt ändå 😀

   Gilla

 2. Oj din mage syns verkligen redan..och jag lovar att det var både roligt och intressant att följa hela din graviditet.. det kan gå ett tag mellan mina besök på grund av tidsbrist men jag läser ikapp mycket och kommenterar så fort jag hinner..ha en fin vecka nu med båda dina små..👍🙏🤗

  Gilla

  1. Jo, men visst syns magen. Väldigt mysigt! Vad roligt att höra att du uppskattade dessa graviditetsrelaterade inläggen förra gången. Jag hoppas att jag kan leva upp till dessa förväntningar även med den här graviditeten 🥰

   Gilla

  1. Vad roligt att du ändå har en lista på namn som du tycker om! Själv har jag också en lista, men jag har råkat gifta mig och skaffat barn med en kille som inte alls godkänner alla namn haha. Hoppas du får bättre lyckat med kärleken gällande barnens namn. 😅👍🏻

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s