Vår påskafton 2022 var helt underbar. Det var min sons andra påskafton, men hans första medvetna påskafton. Mysigt! Förmiddagen startades lugnt med lite frukost och bad. Sedan tog vi oss iväg till centrum för att handla blommor och stannade till vid en lekpark där lillen fick leka av sig lite energi innan lunch. Efter lunch drog vi vidare hem till mamma och pappa där vi firade påskafton tillsammans med min faster med familj och farfar. Innan samtliga släktingar kom mös vi tillsammans med min mamma hemma hos dem och lillen fick leta efter sina allra första påskägg. Han fick en av sina morföräldrar med gottis i + 2 påskpresenter och han fick ett påskägg av oss med också bebisanpassade saker i och påskpresent. Så mysigt! Han var duktig på att hitta allt inann det var dags, men skuttade över dem när det väl var dags att plocka fram haha. Gullunge! Han är så tacksam och nöjd och sen när släktingarna kom fick han en bil som låter av min faster med familj och en liten tyghund av min farfar. Fint! Medan påskbordet dukades fram och det var dags att börja äta, sov lillen sin enda vila på dagen (14:30-17), så när han väl vaknade till ett himla tumult av människor var han rätt skeptisk, men mjuknade upp mot kvällen. Vi har blåst en massa såpbubblor, myst på mina föräldrars bakgård, ätit gott och lekt med släktingar och leksaker. Mysig dag! När lillen nattats för kvällen närmare 21 så tog vi fram ett spel (idiot-kunskap) som vi alla spelade. Jag orkade inte längre än till midnatt innan jag slocknade i deras utesoffa och vaknade upp av att jag behövde ta lillen.

Hittills har påskdagen varit bra. Lugn morgon hemma hos mina föräldrar, sen tog vi bilen in mot min pappas firma där han behövde ha lite hjälp. Resten av dagen kommer vara lugn med lite påskmat till lunch/middag och sedan hem för att ta det lugnt inför kommande dags händelser.

Fredagen blev himla lugn och trevlig också. Lillen tog en ca 2 timmars vila på förmiddagen, vilket innebar ändrade planer (skulle till centrum men skippade). Mötte sedan upp mina vänner för att sedan gå hem till dem där vi blev bjuden på lunch. Lillen är så himla försiktig och fin med deras katt att jag blir så imponerad! Behöver inte alls oroa mig för att han ska göra illa katten då han sitter på ett respektfullt avstånd och låter katten komma till honom och klappar fint eller låter katten få nosa på handen. Så fantastiskt! Vi tog en trevlig promenad ihop efter lunch innan jag tog mig hemåt och mös hemma med min familj. Maken slutade tidigt, så han var redan hemma innan 15, vilket inte är fy skam!

Lille Skrutts påskpresenter

Morföräldrar:

 • Påskägg innehållande puffar (flingor, men fungerar som snacks), jordgubbssnacks (majskrokar) och en liten blå bil.
 • Småkritor för barn, sandformar och babblar-bok jag tror lillen verkligen kommer tycka om!

Av oss:

 • Påskägg innehållande två fruktstänger (passionsfrukt och blåbär), fyra snacks bitar, fyra kex, en liten klämmis och såpbubblor som vart himla populärt!
 • Sandleksaker – hink, spade, kratta, liten sandform, vattenkanna och en sil som sitter som ett lock på hans hink.

Lilla hunden och bilen av fina släktingar! ♡

Hoppas att ni fått en fått en fin påskhelg hittills! 🐣

10 reaktioner till “Påskafton 2022

 1. Så fin påskhelg ni verkar ha haft det! 🙂 Mysigt att han är stor nog att kunna få ut något av firandet och kunna få påskpresenter. 🙂 Ser ut att vara fina saker han fått!

  Gilla

 2. Mysigt att få ta de av text om och bild från er påsk!

  (Sent) Svar: Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar. Även du är en uppskattad del av min vardag, även om det ibland dröjer (alltför länge) mellan våra träffar.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s