I oktober väntar vi tillskott!

I oktober kommer vi att bli fyra i familjen, om allt går bra. Vi ser så fram emot att göra familjen komplett! Än så länge är lillen för liten för att förstå varför mammans mage växer och varför vi visar bilder på hans syskon från ultraljuden. Men ju äldre han blir, desto mer kommer vi försöka involvera honom så att han känner att det ska bli lika roligt som hans föräldrar tycker! ♡

Just nu befinner jag mig i fjärde månaden och i vecka 14 (13+1). De två sjukhus besök jag skrivit om som är utöver för min tå är två ultraljudsundersökningar. Första utfördes när vi var i vecka 10 (9+6) men då var det för tidigt att göra ett så kallat KUB test (kombinerat ultraljud och blodprov) för att kunna utläsa en sannolikhet över kromosomavvikelse. När jag var på det ultraljudet följde min make med, för första gången, vilket han såklart upplevde som mysigt, men hädanefter kommer jag att få gå ensam medan han passar lillen. KUB testet gjordes i tisdags och allt såg så fint ut med lillen, därav kändes det tryggt att gå ut med graviditeten, likt vi gjorde när vår lillskrutt låg i magen. ♡

Det är helt klart olika graviditeter. Med Lilleskrutt upplevde jag mig vacker och hade superfin hy och hår. Med det här barnet är det helt annorlunda och illamåendet har snarare varit molande än intensiv, vilket jag tycker är jobbigt för då ligger den kvar en stund under dagen och man går runt en hel dag och är illamående, till skillnad från med lillen. Men jag har spytt en gång och efter det kändes det som om mitt illamående har släppt, så håller tummarna för att det fortsätter så!

I maj ska vi åter på ultraljud (RUL – rutinultraljud) vilket jag ser så fram emot! Det är även dåä vi får reda på om det gömmer sig en liten pojke eller flicka i min mage. Vi diskuterade om vi skulle ha en graviditet där vi vet könet och en där vi blir överraskade, men vi kände att vi inte att vi ville ha den så kallade överraskningen, utan att det var roligare att veta i förväg. Jag knytet an också på ett helt annat sätt när jag kan benämna bebis som en ”hon” eller ”han”. Vi får se om vi gör en gender reveal eller om vi gör som vi tidigare gjort med Lilleskrutt.

Vi är som sagt så glada och förväntansfulla inför bebis nummer 2 ankomst. ♡

29 reaktioner till “Stor nyhet avslöjas 2.0

 1. Grattis än en gång! ❤

  Svar: Tack för orden. Jag ser fram emot picknick i form av lunch utomhus nu när värmen blir alltmer påtaglig. 🙂

  Kram

  Gilla

  1. Tack! Ja, det är så mysigt med att barn nummer 2 processas just nu i min livmoder och att vi träffas till hösten. Ser därför fram emot hösten lite extra 😍

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s