Det har varit fantastiska dagar – söndag tills idag, om man får uttrycka sig så. Söndagen bestod av en spontanträff med en god vän och hennes dotter. Vi tog en promenad tillsammans med min familj och avslutade promenaden med en lunch från Subway hemma hos oss. Efter lite lek och bus hemma insåg vi att vi behövde ta oss ut igen då det var minst 15 grader ute och strålande sol. Vi landade på en ny lekplats i nära anslutning till oss med en massa sandleksaker som var tillgängliga. Riktigt mysigt och speciellt när vädret var på topp! När vi kom hem efter ca 1,5 timme i lekparken drog vi fram dammsugaren och tvätthinken och städade upp balkongen så att den är fräsch att sitta på. Lillen var så road och fick en egen tvättlapp och bidrog till städningen. Därefter blev det tidig nattning efter middagen och en rätt sömnlös natt för oss båda två, mest för maken.

Maken var med andra ord vaken i princip hela natten och tog alla uppvak. Så skönt hade det varit om jag hade kunnat komma till ro om nätterna, men icke. Tacksamt fick jag både sova mer ostört på natten och fick en liten sovmorgon innan maken gick till jobbet, så måndagen började ändå bra med att jag var piggare än tidigare! Lugn dag, vi var ute både under förmiddagen och eftermiddagen i en lekplats följt av promenad tillsammans med min vän med dotter. Så skönt nu när det är så varmt ute! Fortsatt lugn måndagskväll hemma framför Robinsson.

Idag har det också varit en fantastisk dag, som dock började väldigt tidigt! Vid 06:40 satt vi i bilen på väg mot makens jobb för att lämna honom, vidare for jag och lillen hem till våra vänner för lekträff. Vi var redan framme vid ca 07:30 och var där framtill 15:30. Första gången vi var där sedan de flyttat och var så mysigt att få se hur de nu bor! Super mysig dag med mycket lek och pratstunder. Barnen tog en varsin vila vid olika tidpunkter, vilket även det gick bra. Efteråt hämtade vi maken från arbetet och for vidare hemåt där kvällen avrundades med middag, lite lek och sedan nattning av liten.

Sorg kontra glädje. Detta innebär att jag fick ett besked tidigt på söndagsmorgonen att en släkting till mig gått bort. Jag är så glad att jag hann träffa henne en sista gång i lördags och fick säga hejdå. Alltid så sorgligt när en nära släkting går bort. Trots det har jag känt en enorm glädje eftersom jag haft så fina dagar med nära och kära. En balansgång jag inte alls begriper mig på, hur sorg och glädjefyllda dagar kan existera samtidigt. Tacksam är jag ändå för det, för jag vet att min fina släkting aldrig skulle vilja se oss ledsna. En balansgång man får tyvärr lära sig i livet att hantera, trots hur kämpigt det än känns.

Hoppas att du har det bra, vart du än är, min fina gammelmormor. 🕊💕

2 reaktioner till “Sorg kontra glädje

  1. Ja, det är tvära kast här i livet. Ena dagen glädje och sedan sorg. Livet helt enkelt men det gör det inte enklare. Beklagar sorgen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s