Alltså hur fantastiskt fina är inte dessa möbler som står i min sons rum?

Dessa möbler går inte att hitta i butik. Det är nämligen min farmors morfar som har gjort dessa till min farmor för ca 70 år sedan. Under åren har dessa barnmöbler gått i arv så som att min pappa haft dem, jag och min bror har haft dem och nu får äntligen min son dessa möbler. För varje gång de har fått flytta har de haft olika färg (rött är ursprungsfärgen och gult hade vi). Vi valde grön färg eftersom vi tycker den gröna färgen är så härlig och går på samma slags färg som hans blåa vägg gör, vilket gör det ännu mer fint och färgglatt. Exakt så som det ska vara i ett barnrum enligt oss.

Lillen visar stor glädje över dessa möbler och jag har fina bilder som skickats runt för att sprida glädjen vidare till involverade familj/släkt. Dock är det himla trist att min farmor aldrig kommer att få se min son leka i dessa möbler, vilket såklart svider lite extra i hjärtat. Men desto roligare är det att min gammelmormor fått se, min farfar, min faster och min pappa. Och alla är tacksamma över att få ta del av denna uppriktiga glädje min son visar när han försiktigt sitter vid möblemanget. Emellertid är han alldeles för liten för dessa ännu, men det gör att hans mamma och pappa får något att sitta på medan lillen leker i sitt rum. ♡

Vi är ännu inte helt klara i hans rum. Exempelvis har vi stoppat in den här orientaliska mattan tillfälligt för att ha något som dämpar ljudet till grannarna. Men annars planerar vi köpa in en annan, mer passande. Sedan är planen att få upp ett moln och sol på hans vägg och eventuellt köpa in en ny taklampa. Även sätta upp roliga posters så som alfabetet eller liknande som vi sedan kan göra något roligt med. Återstår att se, men det får bli till ett annat inlägg!

Ha en fortsatt fin tisdag! ♡

5 reaktioner till “Barnmöbler som gått i arv

  1. Så roligt att dessa möbler har gått i arv i många generationer!
    Vi har faktiskt också barnmöbler från förr; en soffa, ett bord och två stolar som min mamma köpte till mig och min syster någon gång på 90-talet. Jag är glad att hon har sparat dessa till framtiden, för nu har vår lillprins tagit självklar plats på soffan i trä.

    Svar: Tack för din kommentar. Lillen smittade övriga familjen så det blev vab, vap (vård av partner xD) och sjukdom hela veckan. Idag är vi åter i vardag – skönt!

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s