Ja, dessvärre har det blivit lite drastiska förändringar i vår vardag. Som många nog förstått har jag beslutat att inte fortsätta examensarbetet kursen år 2022 av flera anledningar. Främst av den anledningen att jag blev återigen lämnad av min C-uppsats partner pga. osäkerhet kring hur mycket jag skulle hinna med eftersom jag har barn. Jag hade kunnat skriva en ny uppsats själv, likt förra året, men eftersom jag låg back med 4 veckor kändes det inte som en bra idé att fortsätta. Därför har det blivit lite drastiska ändringar i vår vardag, så som att lillen inte kommer att börja förskolan nu i februari. Egentligen var det idag som var vår första inskolnings dag, vilket både är skönt och lite sorgligt att det inte blev så. Vi valde att skjuta upp förskolan eftersom jag inte har något jobb bredvid studierna och är därmed enbart mammaledig och då kan jag lika gärna fortsätta vara det i några månader till tills att jag hittar ett jobb. Och dels för att jag ska fortsätta studera, men inte fullfölja examensarbete kursen. 

Det ska bli skönt att få vara mammaledig, mer eller mindre på 100% nu. Sedan min son kom har jag mer eller mindre alltid pluggat, antingen som mammaledig eller på 100% medan min make har varit pappaledig. Det har fungerat bra för oss och jag har aldrig känt att min son inte får den uppmärksamhet som han behöver. Tvärtom är det i sådana fall mina studier som läggs åt sidan, men tas fram när han sover, är med sin pappa eller under kvällarna. Jag har lyckats (trots att lektorerna inte anser det) skriva fina arbeten, där delvis vissa har blivit godkända med fina ord, vilket känns som en stor tillfredställelse för mig själv, som indikerar på att jag visst KAN!

Det ska bli spännande att se vad år 2022 har att erbjuda gällande mina studier, min mammaledighet och om jag lyckas få något jobb inom mitt framtida yrke eller annat. Jag kände att det var dags att informera även er hur läget ser ut. Jag är smått besviken, men samtidigt är jag lycklig på annat sätt, om ni förstår? Vem kan inte vara överlycklig för att få spendera många timmar, dagar, veckor och månader med sin son? Man ska ju passa på medan de är små och medan man fortfarande kan.

Ha en fortsatt fin tisdag! 

8 reaktioner till “Förändringar i vardagen

 1. Då hoppas jag att förändringarna ska bli bra. Spontant tror jag det är bättre att skriva uppsatsen när er son går på förskolan. Då kan du fokusera helt på studierna. Sedan hade jag valt att skriva uppsatsen själv för att kunna styra tiden mer. Jag har skrivit alla mina uppsatser själv och jag tyckte det var så befriande att inte vara beroende av någon annan.

  Gilla

  1. Jag skriver också gärna själv med stöd av en mentor för vägledning. Tyvärr fungerar det inte så lätt på den universitet jag har gått på. Så jag försöker hitta mina lösningar för att klara av mina studier. 🙂

   Gilla

 2. Hoppas det kommer gå bra! förstår dig, så impad av dig som kombinerar barn med högskola<3 Hoppas det kommer gå bra med uppsatsen sen 🙂 Jag hade nog valt att skriva den själv mest för att inte vara beroende av nån annan, men gör som du vill såklart! Kraam

  Gilla

 3. Tack för att du delar med dig. Skönt att du (ni) har tagit ett beslut.

  Svar: Tack, roligt att du gillade mitt handgjorda kort. Kortet är ännu inte givet till någon specifik person, istället är det till försäljning. Kika in mitt kortmakeri för pris och mer information.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s