Beskriv året med tre ord: surrealistisk, kärleksfull och underbar.

Bästa köpet? – jag har inget specifikt köp i åtanke, däremot är alla inköp till min son klart det bästa köpen oavsett vad!

Har du träffat några nya personer i år? – jajamänsan! Jag har träffat tre mammor jag umgås mycket med och som har ett jämnårigt barn eller 4-6 månader äldre/yngre. Underbara människor jag är glad över att få kalla mina vänner.

Har något hänt som du önskar aldrig hände? – allt som hänt inom mina studier. Av någon oförklarlig anledning har jag gång på gång misslyckats med mina inlämnade tentor och uppgifter, trots hårt kämpande. Men jag ger inte upp, utan jag tar nya tag inför varje omtenta och hoppas nu innerligt på att jag slipper fler underkända betyg från och med år 2022.

Har du gjort någonting under år 2021 som du inte gjort förut? – jag är mamma, vilket jag blev i januari 2021 och som jag inte tidigare varit. Jag har även tagit examen som jag aldrig gjort förut, trots kompletterings tentor som återstår för att jag ska kunna få ut mitt legitimation.

Vart reste du under året? – det blev rätt mycket pendlande från Örebro till Stockholm och vise versa inför vår flytt tillbaka till storstaden. Därefter har jag åkt till Örebro en gång till under vinterhalvåret för att skriva en tenta. Utöver det har vi åkt till Sälen i mars och Eskilstuna för en dag då vi besökte min mans morföräldrar. Annars har det inte blivit många resor av respekt för pågående pandemi, endast nödvändiga resor i princip.

Bästa du gjort år 2021? – blivit mamma, helt klart det bästa som hänt mig någonsin! ♥

Ditt största misstag 2021? – ibland ångrar jag att vi inte återtog vår hyresrätt vi redan hade i Stockholm. Billigare hyra och låg fortfarande i närområdet av där jag nu bor och nära vänner och familj. Men samtidigt är jag överlycklig över min nuvarande bostad att jag egentligen inte alls ångrar valet att flytta hit.

Hur har du firat jul år 2021? – julafton 2021 firades in tillsammans med min ursprungsfamilj (mamma, pappa och bror) och med min faster med familj och min farfar. Det blev en lugn morgon hemma hos mina föräldrar där lillen fick öppna lite julklappar och vi åt risgrynsgröt till frukost och njöt av att se att snön fallit till marken under natten. Vid 15 var vi hos min faster och tittade på Kalle Anka, åt gott, lillen fick härja runt en stund innan det var dags för julmat. Därefter blev det julklappsöppning runt 19 och lillen hann leka en stund med sina julklappar innan det var dags att sova vid 20. Resten av oss vuxna spelade julklappsspelet där vi ”vann” en behållare för olja.

Vilka datum från år 2021 kommer du alltid att minnas?
– 7 januari eftersom det var då min son föddes.
– 5 maj då det var då jag träffade J och hennes son för första gången.
– 20 maj då det var då jag träffade L och hennes son för första gången.
– 29 maj då vi firade min makes födelsedag i förtid tillsammans med släkt.
– 11 september då vi firade mig med släkt.
– 18 september då det var då lillen började krypa.
Sedan finns det betydligt fler datum med många minnes fyllda dagar som involverar min älskade son och min familj bland annat som jag alltid kommer att minnas. ♥

Har du skadat dig eller blivit allvarligt sjuk under år 2021? – jag hade en rätt allvarlig influensa i april (inte covid-19 tack och lov) som inte var rolig att tampas med i samband med att ha en liten 3 månaders och sluttampen på C-uppsatsen. Annars har jag tack och lov klarat mig ifrån övriga sjukdomar under året (förutom liten förkylning) och har inte skadats.

Vad gjorde du på din födelsedag år 2021? – i år hände inte mycket. Dagen innan firade vi min 25 års dag tillsammans med släkt hemma hos mina föräldrar, så dagen bestod mestadels av att ta det lugnt och ta oss hemåt igen till oss. Minns att på väg hem från mina föräldrar stannade vi till vid en lekplats där lillen fick gunga. Annars åt vi mat ifrån Foodora och firade smått att jag och min make varit gifta i ett helt år (bomulls bröllop).

Vem fick dig att må bra? – min familj har fått mig att må bra. Glädjen av att få ha vår älskade son hos oss är fantastisk och väldigt glädjefyllt, så oavsett dåliga dagar eller utvecklingsfaser har jag älskat allt och mått så bra, trots sömnbrist!

Har du förlorat någon vän i år eller någon annan? – från och till känner jag att jag glider ifrån personer jag tidigare haft bra kontakt med. Det gäller vänner från både Örebro och Stockholm. Annars har jag inte förlorat någon i år likt år 2020 tack och lov. 

Har du varit full år 2021? – haha nej, hur hinner man ens bli full med en snart 1 åring? Och viljan att ens bli full har varit 0 hos mig, jag har då aldrig velat bli full och tappa kontrollen.

Har du varit gladare eller ledsnare år 2021 i jämförelse med förra året? – betydligt gladare! Jag älskade år 2020 då jag till större delen av året var gravid med vår älskade son. Men år 2021 har varit det år som har varit bäst eftersom vi haft vår älskade son hos oss, på utsidan, och kunnat ta del av alla glädjefyllda och kärleksfulla stunder och all underbar utveckling från ett skört spädbarn till snart 1 år. Ser så fram emot att få ta del av så mycket mer kärlek och glädjefyllda ögonblick år 2022 med vår älskade son och allt som har med hans utveckling att göra.♥

Vad kommer du sakna från år 2021? –  Örebro. Trots att jag valt att flytta därifrån kommer jag föralltid att sakna bo i den staden. Örebro har varit en fin stad att bo i, en stad som både jag och min make trivts i och vi har då inga problem att i framtiden flytta dit igen.

Vad önskar du att du gjort mer? – oj, svår fråga. Jag önskar att jag hade förstått det jag uppenbarligen inte förstått när jag utfört de examinationer jag legat efter i – de som orsakar att jag dessvärre inte i dagens läge kan arbeta som en audionom. Men förhoppningsvis har jag nu förstått vad som gått fel och som kan åtgärdas under år 2022, oavsett hur.

Vad ser du fram emot år 2022? – lillen ska börja på förskola, jag ser fram emot att få börja arbeta som audionom alternativt hitta lösningar på mina problem gällande mina studier och jag ser fram emot att få ta del av allt som hör till min älskade sons utveckling. 

Vilka ser du som de största händelserna år 2020? – jag födde vår mest älskade son, vi flyttade tillbaka till vår hemstad i april, jag skapade nya relationer och fått nya vänskaper, firat både familjemedlemmar och släktingars födelsedag som jag inte träffat på länge pga. rådande pandemi och/eller bott i en annan stad och sålt min älskade bil. Även händelser så som att lillen lärt sig rulla (från mage till rygg och vice versa), lärt sig krypa, lärt sig klappa händerna, vinka och fått tänder med mera. 

Vad spenderade du mest pengar på år 2021? – min älskade son skulle jag vilja hävda och köpt möbler till vårt hem så som köksbord med tillhörande stolar, utemöbler till balkongen och en garderob till lillen. 

Tror du år 2022 kommer att bli lika bra? – ja, om inte bättre. Just nu är det fortfarande stor smittspridning i samhället och länder över med Covid-19 och RS-virus, som gör att vi fortsatt måste leva mer eller mindre isolerat. Men utöver det tror jag att år 2022 kommer att bli bra och att de problem vi har fått gällande mina studier kommer att lösas år 2022.

Och till sist, vad är dina planer för år 2022? – mina planer för år 2022 är att främst bli klar med mina studier, en gång för alla. Lillen börjar på förskolan och förhoppningsvis kommer jag antingen kunna arbeta som audionom alternativt ta ett jobb som undersköterska tills att jag är färdig med mina studier. Vi har inga direkta planer för år 2022 men det kommer att komma, allt eftersom, exempelvis så har vi flera i släkten som fyller jämnt som mest troligt kommer att firas under år 2022 och fira alla underbara högtider tillsammans med min familj.

11 reaktioner till “Årslistan över år 2021

 1. Vilket fantastiskt år ni har haft trots covid! Tänk att du redan har en ettåring! Ljuvligt. Det är bara att njuta.
  Jag förstår att det kan vara besvärligt att tenta och studera som nybliven mamma! Lycka till med fortsatta tentor!

  Gilla

 2. Det händer mycket under de första åren, och de går så himla fort.
  Jag tycker du är grym som pluggat under hela den här tiden, och när barnet börjar på förskolan får du nog mer ro och kommer att klara dina tentor, det är jag övertygad om!

  Gilla

 3. Glädjande att läsa att du ändå är så hoppfull inför det nya året, trots hinder med studierna.

  Svar: Tack för de uppmuntrande orden om vår heldag på språng, det blev en fin (och lång!) dag.

  Kram ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s