…Vecka det har varit! Veckan har erbjudit många härliga stunder tillsammans med familj och vänner och många positiva händelser. Det var första veckan sedan jul som maken min arbetat fem dagar i stället för tre-fyra dagar och jag trodde minsann att veckan skulle bli seglivad, men icke då. I stället har jag upplevt att veckan gått fort, vilket inte är helt negativt.

Veckans lista

Veckans bästa: vänskaps träffar, både den i måndags och i fredags. Alltid trevligt att fördriva sin tid tillsammans med fina vänner och deras barn.

Veckans bästa 2.0: BVC-besöket.

Veckans köpt: jag har inte köpt något, däremot hämtat ut en dotted anteckningsblock jag köpt från Clas Ohlson och maken hämtade ut ett paket från Babyland innehållande Gummidäck till vår Bobby-Car. Jag har dessutom lagt beställning, via ett samarbete, på Twistshake.

Veckans fått: vår älskade lillprins fick en jättefin bok i födelsedagspresent av våra fina vänner L och R, där han kan trycka på en knapp som säger VROM VROM och med en fin berättelse om en Röd Racerbil.

Veckans gett: eftersom lillprinsens kompis R också fyllde år tidigt i januari så hade även vi köpt en födelsedagspresent till honom. Han fick en bok med vadderad bokomslag (går att bita i) med ett handtag där man får följa med Greta Gris en dag (100 första ord). Blev ärligt sugen på att köpa den till vår älskade son, rolig bok där barnet kan få peka vart exempelvis mjölken är på frukostbordet eller vart klockan hänger i ett rum osv. 

Tulpaner köptes in inför tulpanens dag 15/1

Veckans märkligaste: att jag inte kunde få byta till en större storlek inne på en Lindex butik eftersom kvittots ”öppet-köp” gick ut för några dagar sedan.

Veckans förvåning: att jag inte klarade av B-rapporten.

Veckans väder: för det mesta soligt och behagligt väder, men idag har det varit regnigt.

Veckans har längtat till: BVC besöket och vänskaps träffar. Även helgen som innebär att vi har vår älskade pappa/make hemma tillsammans med oss.

Nästa veckas längtar till: imorgon, då vi ska träffa våra fina vänner L och R. Annars har vi egentligen inget direkt inplanerat den här veckan förutom att jag påbörjar en kurs på 100% (Examensarbete) som kommer uppta mitt fokus.

Veckans tacksamhet: jag är så glad över min familj som stöttar mig till 110% och jag är så tacksam över att min älskade farfar tagit sig tiden att hjälpa mig med lite studier. Även fina vänner som stöttat mig under veckans gång.

Veckans behövt göra: fixa undan julen (just nu ligger det i oordning inne i vårt lilla förråd i lägenheten), återlämna medicin som passerat bäst-före-datum till ett Apotek, tvätta, städa, dammsuga, byta kläder i Lindex butik och inventera kläder i nästa storlek för lillen.

Veckans har gjort: tvättat, städat för dagen och inventerat kläder.

Nästa vecka ”att göra”: förbereda mig inför mitt samtal med en lektor och C-uppsats partner inför examensarbete kursen, lägga ned fokus på min C-uppsats och skicka iväg lite mejl som berör mina studier. Jag ska också spendera tid med vänner och min älskade familj. Jag behöver stuva undan julen och få ned flyttkartonger med för små kläder samt kläder från storlek 86-92 till förrådet och jag behöver lämna gamla mediciner som passerat bäst-före-datum till Apoteket. Även dammsuga, vika tvätt, eventuellt tvätta vid behov och städa.

Sammanfattning av vecka 2

Måndag den 10/1 träffade jag spontant en vän för en promenad som avslutades med att de följde med hem på lunch och lek innan de behövde gå hem. Lillen var så trött efter att ha lekt med finaste J och hennes son att han somnade på en gång efter att de gått. Medan han sov passade jag på att prata med min C-uppsats partner gällande område att skriva om. Tisdag den 11/1 besökte vi BVC. Det blev både 12-månaders vaccinet och mäta/väga lillen. Allt såg som vanligt bra ut och han följer fortsatt fint sin kurva. Efteråt passade jag på att återlämna kläder till H&M, hämta ut ett paket på Clas Ohlson och handla på ICA. Onsdag den 12/1 hade jag ett inplanerat möte med min C-uppsats partner och examinatorn för kursen för att komma fram till ett ämne att skriva om. Min fina bror var fint nog hemma den här onsdagen och jag tog en promenad till honom (tillsammans med J och hennes dotter) och efter samtalet tog vi åter en promenad hemåt igen. Väldigt mysig och fin dag tillsammans med min bror! Torsdag den 13/1 tog vi det bara lugnt hemma, det blev inte ens en promenad. Dock kom min älskade make hem över lunchen för att umgås och lillen sov hela 134 minuter under förmiddagen som gjorde att jag kunde återhämta min vila efter en bökig natt. Fredag den 14/1 träffade vi äntligen finaste L och R. Vi har inte träffats sen innan jul trist nog pga. våra söner blev sjuka i omgångar. Det blev en lyckad lek träff för våra söner som uppriktigt tycker om varandras sällskap och vi mammor fick en mysig pratstund. Eftersom båda våra söner fyller år i januari firade vi lite smått genom att ge varandra ett varsitt paket innehållande varsin bok, som båda killarna uppskattade. Lördag den 15/1 blev lugn hemma tillsammans med min familj. Som högst tog vi en promenad och stannade till vid en godis affär. Idag, söndag 16/1, var vi bortbjudna på lunch hos min svärmor. Det blev goda rökta räkor, röding med ärtpesto och glass och kakor till efterrätt. Lillen var på lite sämre humör pga. trötthet än vad han brukar vara, så vi lyckades spela två parti plump innan vi rörde oss hemåt. Vi stannade till vid en Lindex butik för att försöka byta lillen julklapp till större storlek (från 74 till 80) men eftersom kvittot anger att det gått ut för 6 dagar sedan så gick inte det, tyvärr. Får använda pyjamasen och byxorna så mycket som möjligt medan lillen fortfarande använder storlek 74 och sedan spara till nästkommande barn. Fortsatt lugn söndags kväll hemma med ett samtal med finaste farfar och pratstund med min älskade make i lugn och ro.

Hoppas att er vecka 2 har varit bra och att er vecka 3 kommer bli minst lika bra!

4 reaktioner till “Vilken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s