The nine best of 2021 – instagram

Här kommer årsresumé del 2 över år 2021. Det blev betydligt senare än vad jag tänkt, men bättre sent än aldrig!

Juli

Juli blev en händelserik månad. Det har blivit kompis träffar, familjeträffar och släktträffar den här månaden. I början av månaden fick min gammelmormor (farmors mamma) träffa min son för första gången, då vi åkte till hennes boende för att fira hennes 92 års dag. Min näst äldsta kusin kom förbi den 17/7 för att se hur vi bor och träffa lill skrutten för första gången. Sedan kom även en annan kusin från Lund över för att titta på vår lägenhet och umgås. Det blev även en tripp till Eskilstuna över dagen den 18/7 för att min makes morföräldrar skulle få träffa lillen. Däremellan har vi träffat mina föräldrar frekvent för både middag och mysiga promenader och blivit bortbjudna på middag hos min faster med familj. Tillsammans med mina föräldrar introducerades boskapsdjur (grisar, höns, tupp, kanin och häst) för lillen för första gången och under en av många promenader besökte vi även Djurgården och avslutade dagen med ett restaurang besök med min bror, hans dotter och min faster med man (vår första uteservering med lillen som blev sådär). Två mjukglassar (de enda jag åt år 2021 utöver McDonalds) intogs även, en på Djurgården och en tillsammans med min bror och mamma i vårt centrum. Det blev även flera vänskapsträffar tillsammans med J och hennes son och min kompis L med sin son. Blev både fika genom en promenad eller på picknickfilt och den 16/7 vart vi bjudna på poolhäng hemma hos L (första gången vi träffades inomhus). Emellan dessa underbara dagar har vi även hunnit fixa lite i vårt hem, vi fixade balkongen så vi kunde njuta där på helgerna och sena kvällar och jag fick även lite studier gjorda. Lillen blev hela 6 månader i juli som firades in med BVC, introducerade spjälsängen och han fick en lära-gå stol som verkligen uppskattats! Maken och jag firade även vår förlovningsdag (gjorde inget speciellt) den 23/7 och vi tog vår första vaccinationsdos mot covid-19. Månaden avslutades med en kräftskiva hemma hos min svärmor.

Augusti

Augusti minns jag som en månad fylld med stress och prestationsångest blandat med underbara vänskapsträffar kontra familjeträffar. Månaden startades med en tripp längs barndomsminnen som mina föräldrar förvarat på min pappas företag och flertalet saker tog jag med mig hem som jag gjort och leksaker som lillen lekt mycket med. Lillen blev hela 7 månader i augusti och visade fortsatt utveckling kring olika saker, exempelvis började han prutta ljudligt med munnen (både till bords och i övrigt) och han började mer och mer att pussas och kramas, en fortsatt fin egenskap han använder när han hälsar på någon han tycker om. Under augusti månaden har det som sagt blivit en mysig sommarmånad med både vänskapsträffar (playdate och promenader) och familj/släktträffar (middag hos min faster och föräldrar, firat min fasters födelsedag med släkt och vi bjöd även över min familj på en mini kräftskiva). Dessutom tog vi vår andra vaccinationsdos mot covid (16/8) och jag lämnade även in min C-uppsats (och opponerade/responderande), gjorde en statistiktentamen på tid, skrivit en barnaudiologitenta och påbörjat B-rapporten. Ingen av dessa gav dock ett godkänt betyg tyvärr. Mot slutet av den här månaden blev min make hemma på obestämd tid och vi valde att ta en tripp till underbara Öland för att träffa min svägerska med familj. På Öland firade vi lillens kusins 2 års dag med restaurangbesök, vi besökte ett museum för dinosaurier och åt lunch och fikade inne i Borgholm. Tyvärr åkte vi under flerdagars regnperiod, men det var trevligt ändå.

September

Det här blev också en händelserik månad, minst sagt. Vi har blivit bortbjudna på middag hemma hos mina föräldrar, lunch hos min svärmor tillsammans med min makes moster med familj och min svägerska samt att vi har bjudit över min svärmor på middag, min kusin på både middag och kortspel till sena kvällar och dessutom kom en god vän till mig från Örebro hit. Utöver det träffade vi min fina vän L och son och det var från och med den här månaden som vi började spendera mer tid ihop. Det blev flera vänskaps promenader som alltid är mysigt och tacksamt när man är mammaledig. Bland annat tog vi vår allra första familjepromenad tillsammans med min underbara vän J och stannade till så att lillen fick gunga för första gången den 5/9. Jag träffade även en ny mamma jag har fått god kontakt med den 13/9 och det blev flertalet långa promenader tillsammans med henne och våra barn. Det blev att träffa både mammas och pappas släkt den här månaden då vi firade min 25 födelsedag den 11/9 och många fick träffa min son för första gången. Det blev ett lyckat firande men med tanke på att det blev en fest dagen innan min födelsedag, hade vi inte mycket mer ork till övers på min självaste födelsedag, så vi mös mestadels hemma och tog oss iväg till en park där lillen fick gunga lite. Dessutom firade vi vår allra första bröllopsdag den 12/9 med god sushi och Ben och Jerry glass till efterrätt. Mot slutet av månaden besökte jag en öppna förskola där det bjöds på sångstund, vi utnyttjade mammas födelsedagspresent ifrån oss och var iväg på Afternoon Chocholate i Nynäshamn den 25/9, vilket var himla mysigt! Lillen blev förövrigt hela 8 månader i september och det firade vi in genom att han lärde sig både krypa och klappa händerna den 18-19/9. Dessutom har han alltid varit en snackis, men från och med den här månaden började det lossna mer gällande det så kallade vokaljollret och han både skrattade och jollrade till oss som om vi hade en ordentlig konversation, där alla förstod vad som sades haha. Hans allra första tand dök upp 20/9 (tandspricknigen hittade vi den 12/9) och även hans andra tand undertill började komma upp, bredvid hans allra första tand. Detta medförde att vi började introducera tandborstning (redan den 12/9). Utöver allt detta började min make studera (dock endast 2 veckor), han började på sitt nuvarande arbete och jag höll på med mina studier. Sedan blev det även två besök till tandläkaren den här månaden eftersom min tand blivit blå och krävde lagning och det andra besöket var en vanlig kontroll. Jag hann även klippa mig, något jag minns blev fel (frisören var inte tillräckligt fokuserad) vilket jag blev besviken över, något jag i efterhand kom på nu när jag klippt mig igen, var faktiskt nöjd över.

Oktober

Årets första riktiga höstmånad började och den välkomnades med glädje. Det blev för det mesta en lugn månad där större delen av månaden, likt de övriga månaderna på år 2021, bestod av att träffa mammor och deras barn. Det blev med andra ord flera lekträffar med våra vänner L och R (minst en gång per vecka) och vi tog även promenader tillsammans med en annan väninna med sin dotter samt en annan vän med sin son. Min make var iväg till Eskilstuna för att studera till det jobb han idag arbetar på och vissa dagar kom han hem sent och vissa dagar kom han hem tidigt och njöt av en eftermiddag tillsammans med sin familj. Vi passade även på att få mycket gjort på hemmet så som återvinna, gå ned med saker till förrådet, kasta saker på återvinningscentralen och fixade i ordning de få växter vi har i vårt hem. Vi bytte även bort vårt babyskydd mot en bilbarnstol som lillen trivs lika bra i som i babyskyddet. Vi tog även mysiga promenader under helgerna då han var ledig och en promenad slutade upp med att vi hamnade på villovägar, vilket enbart ansågs som något mysigt. Det blev även flera mysiga familjeträffar med både mina föräldrar och bror (både middag, fika hemma hos oss och kvalitets tid. Min bror var även här en hel dag från tidig morgon till sen eftermiddag och umgicks med oss) och min svärmor (middag/lunch, kvalitets tid och kortspel). Vi träffade även min kusin som ofta kom över på både middag, kvalitets tid och vi spelade på blodigt allvar Chicago. Jag borrade ett hål som uppkommit under tiden jag varit gravid och inte kunde undersökas mer noggrant och medan passade min pappa lillen i ungefär 30 minuter. De tog en mysig promenad tillsammans där lillen ylade av glädje i vagnen och charmerade folk och pappas kollegor i telefon. Lillen blev hela 9 månader och vi fotograferade honom inför 9 månader utanför magen som så många andra gör, vilket var himla mysigt. Eftersom det var oktober också fotograferade vi hans 9 månaders bilder med en butternutpumpa. Dessutom var det lillens allra första halloween som firades in med fladdermus-body och vi karvade en klassisk pumpa som vi sedan fotograferade honom med. Vi själva, när lillen sov, mumsade i oss en tårtbit till kvällen. Andra mysiga saker som hände i oktober 2021 som jag vill belysa är att jag blev överraskad av min make med ett par hösttulpaner och vi blev äntligen med parkering (som vi dock inte fick tillgång till förrän 3/1-2022).

November

Många pratar oftast illa om just november, men jag har insett att november alltid brukar erbjuda många härliga och underbara dagar, likväl år 2021. November månad startade med ett restaurangbesök till min pappas ära. Det blev under månadens gång flera firande, exempelvis firade vi min fina bror hemma hos mina föräldrar med pappas släkt och en av mina närmsta vänner fyllde hela 30 år, som såklart fick ett minifirande hemma hos mig. Utöver födelsedagar firade vi även min pappa på fars dag samt min makes allra första fars dag med presenter (maken min fick en nalle och en mugg). Det blev även en mysig lunch hemma hos min svärmor på lillens 10 månaders dag. Lillen blev som sagt 10 månader i november och det innebar 10-månaders kontrollen på BVC som gick bra i övrigt, men lillen var helt hysterisk under hela besöket, för ovanlighetens skull. Annars fortsatte han utvecklas genom att få fler tänder, han har blivit mer självsäker på sina förmågor och började få mer och mer bitar än tidigare vid måltiderna. Jag började även göra egna mellanmål enligt mellistipset så som mellis muffins, klämmisar och grötpinnar som han åt med god aptit.

I november har vi dessutom träffat vänner i vanlig ordning. Både haft våra lekträffar med L och R, tagit promenader med J och hennes dotter samt J och hennes son och promenader ensamma som familj. I november åkte vi till Örebro där jag behövde skriva en statistiktenta och vi bodde för första gången på hotell med lillen. Det var inte lika mysigt som vi hoppats på eftersom den kvällen åkte lillen på sin allra första, riktiga förkylning, stackaren. Det blev en hel vecka hemma som vi kurerade oss från både vänner och familj tills att vi allihopa mådde bättre.

Vi färdigställde hemmet mer med tavlor i hallen och i vardagsrummet/köket. Dessutom färdigställde vi lillens rum den 15/11 och han kunde äntligen börja leka därinne. I samband med att vi satte upp tavlorna var det även dags för att julpyntet skulle komma upp. Den helgen träffade min svärfar min son för andra gången (27/11) och kom förbi för att äta lunch och se hur vi bor. När han åkt hem kom min fina bror hit för middag och umgicks. Dagen efter var det första advent som firades in med julmusik på morgonen, mysförmiddag med min mamma och till eftermiddagen åkte vi allihopa + min svärmor till en julmarknad för att sedan landa hemma hos oss igen och äta god fika med saffransbullar och pepparkakor (pappa anslöt). Lillen fick sin första adventspaket av oss bestående av en lära-gå vagn som fortfarande är en favorit här hemma! Utöver det var månaden bra med mysiga familjedagar hemma (lek, bus och sconesfrukost) och vi bytte även däck på bilen (vinterdäck). Jag hade dessutom HP-maraton, vilket aldrig är fy och skam!

December

December och årets sista månad. Månaden innehöll många fina minnen vi sent ska glömma. Bland annat så var det lillens allra första julafton och nyår. Sen månadens start tills julafton har vår morgonrutin bestått av att öppna en julkalender med en massa pixiböcker (han fått av sin mormor) och vid varje advent fick han en adventspaket av oss. Advent bestod av att njuta tillsammans med familjen och äta goda bakelser som antingen bestod av pepparkakor och lussebullar (bakade egna den 13/12) och vi drack god glögg. Till skillnad från första advent så firades den andra, tredje och fjärde advent hemma, bara vi tre. Han fick tre böcker från Goboken som hade jultema. Två av böckerna blev snabbt en favorit, den andra lade jag lite på hyllan inför nästa år då det var en sångbok. Tyvärr bestod den här månaden för det mesta av plugg (då jag skrev min B-rapport 1/12-20/12) och min bror var schyst och kom över för att avlasta mig så att jag i lugn och ro kunde läsa igenom arbetet inför inlämning. Annars var det en månad fylld med en massa firande. Utöver advent, julafton och nyår firade jag och min make hela 8 år tillsammans och lillen blev hela 11 månader. Den här månaden utvecklades han genom att få en tand på överkäken (första och andra kom tätt efter varandra), han lärde sig att peka och vinka (5/12) och vi såg många tendenser till att han nästintill kunde börja ta sina första steg. Vi körde därför på flera gå-övningar för att ge honom en massa stöttning. Dock blev det dessvärre en sämre nätter gällande lillens sömn då det var flera uppvak på natten än tidigare och vi behövde samsova mer, vilket gjorde att min sömn blivit lidande. Dock vid julafton-juldagen började han skämma bort oss med både sovmorgon (vaknade inte innan 06 till skillnad från förut då han vaknade 04:30-05). Det har blivit lite vänskapsträffar emellanåt då vi både haft L och hennes son på besök och besökt dem (plus shoppat lite för ovanlighetens skull vid shoppingcentrum), vi var bortbjudna hem till min väninna på middag och min andra fina vän bjöd över mig och lillen på god risgrynsgröts lunch, fika och trevlig pratstund tillsammans med henne och hennes fina make medan de två små lekte. Julafton blev himla fin tillsammans med mina föräldrar, bror, faster med familj och min farfar och lillen fick många fina julklappar. Nyår blev väldigt lugn då vi firade in det nya året hemma med lite bingolotto och god mat. Lillen var dock svårflörtad både vid middag och när det gällde att sova, så han fick vara vaken tills efter 00:00 och se på fyrverkerier med oss, vilket han såg på med intresse och pekade och pratade en massor. I slutet av månaden var vi även kattvakt åt en väninna i ca 3 dagar och det var trevligt just eftersom lillen verkligen visade enorm uppskattning att få vistas i närheten av dessa djur, dock är inte dessa katter riktigt sociala och blev inte mycket kel, men jag är imponerad över hur snäll lillen är med djur!

Fantastisk och underbar december och år 2021. Dock pga. smittspridning (var det inte covid-19 så var det RS-viruset som härjade läskigt mycket) som gjorde att vi levde fortsatt isolerat, trots att de tagit bort alla restriktioner den 29/9.

Hoppas att ni haft ett fint år 2021 och inom kort kommer min lista över år 2021 upp också, så håll utkik!

För att ta del av årsresumé del 1 klicka gärna på länken!

3 reaktioner till “Årsresumé – del 2

  1. Så många fina bebisrelaterade bilder på Instagram! Jag älskar den på lillen som kliar sig i ögonen. ❤

    En mysig årsresumé du delar med dig av, tack för det. Och tack för de fina stunder vi har haft tillsammans under det gångna året.

    (Sent) Svar: Tack för din kommentar. 🙂

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s