Veckans

Veckans bästa: min sons födelsedag, helt klart och allt firande som hörde till!

Veckans bästa 2.0: att min make endast arbetade 3 dagar den här veckan!

Veckans sämsta: de påfrestningar som dök upp under veckans gång.

Veckans väder: för det mesta har det varit snö och behagligt väder ute.

Veckans idylliska: att få ha min make hemma tillsammans med mig och min som. Det har varit fyra underbara dagar och det har blivit mycket bus och lek och fokus på vår son. Genom att ha vår älskade make/pappa hemma med oss upplever jag som något harmoniskt!

Veckans längtat efter: min sons födelsedag och att få fira honom med familj och släkt. 

Veckans har fått/gett: eftersom min älskade son har fyllt år har han fått många fina presenter ifrån min familj, sin pappas familj och bådas våra släkter. Dessutom fick lillen även sina julklappar ifrån sin farmor och faster i torsdags i samband med att han fick sina födelsedagspresenter. 
Vi har gett bort vår sackosäck till min brorsdotter då vi upplevde att den inte behövdes här hemma längre.

Veckans inköp: allt till kalaset från ICA och sedan har jag införskaffat en dotted anteckningsbok som ska hämtas imorgon.

Veckans godaste: måste nog vara fikat jag ordnat med i lördags, till min sons ära. Det bjöds både på kolakakor (glutenfria och med vetemjöl), prins tårta med blåbärs och vaniljkräms fyllning, en gluten- och sockerfri tårta (egen gjord botten baserat på mandelmjöl och med banan fyllning och lite vaniljkräms fyllning) och två muffinsar (ena gluten- och sockerfri baserat på mandelmjöl och daddlar och en med kakao och vetemjöl, dock minus ägg). 

Veckans känsla: glädje och mycket kärlek. 

Sammanfattning av vecka 1

Måndag den 3/1: lugn hemmadag tillsammans med min älskade son och vid 14:00 tog jag en trevlig promenad tillsammans med J och hennes son hem till mina föräldrar på ca 40 minuter. J fick träffa mina föräldrar för första gången, vilket var himla mysigt och jag fick visa upp vart jag bodde 2010-2017. Min brorsdotter fyllde 10 år och vi var där för att fira henne tillsammans med min faster, make och min farfar. Vi fick äntligen tillgång till vår parkering och var åter hemma vid 19:30 och sövde lillen på en gång. 

Tisdag den 4/1: lugn och mysig hemma dag. Det var fint väder (soligt) och jag passade på att ta mig ut på en ca 60 minuters promenad tillsammans med min älskade son i blixt halkan. Till kvällen sedan kom min svägerska och svärfar på besök för att äta middag och spendera lite tid ihop, vilket var trevligt och lillen uppskattade lite sällskap.

Onsdag den 5/1: lugn hemmadag där inte mycket hände förutom att jag och lillen spenderade tid ihop. Mysig kväll tillsammans med vår kära pappa/make när han kom hem från sitt arbete.

Torsdag den 6/1: lugn förmiddag och vid 13:00 var vi hemma hos min svärmor där vi blev bjudna på både fika och middag. Vi smått firade min älskade sons födelsedag 1 dag förtidigt tillsammans med min svägerska, hans kusin och min makes moster och kusin. Vi var åter hemma vid ca 19:30 och gjorde lite kväller.

Fredag den 7/1: då fyllde min mest älskade son hela 1 år!! Min make var ledig (semesterdag) och vi beslöt oss för att bara ta det lugnt hemma och njuta i varandras sällskap och låta vår älskade son stå i fokus. Vi tog en mysig promenad till en bilfirma för att titta på bil, vilket lillen verkade uppskatta och sedan lekte vi en massor hemma och efter hans andra vila öppnade vi presenterna ifrån oss som han fick möjlighet att leka med innan han behövde sova. Vi valde att han fick öppna våra presenter lite senare eftersom han skulle få möjlighet att leka och undersöka sina nya leksaker han fått dagen innan. Till middag fick han pannkakstårta med jordnötssmör, banan och fruktpuré (kiwi Semper) och lite grädde utan socker ovanpå, som uppskattades! 

Lördag den 8/1: då var det fokus på lillen och hans allra första födelsedagsfirande! Förmiddagen gick snabbt förbi då vi städade och fixade inför kalaset. På eftermiddagen sedan kom våra gäster och det bjöds på go fika. Lillen fick öppna fler presenter och alla presenter han fick vart himla uppskattade och han lekte med allting under både eftermiddag och kväll. Till kvällen åt vi god gratinerad praprika med salccicca färs. 

Söndag den 9/1: då var vi bara hemma och tog det lugnt. Vi tog en promenad bortåt lillens förskola han inom kort ska börja på och sedan lekte vi bara hemma. Det blev en himla mycket gå-övningar (där vi skickar lillen mellan oss och uppmuntrar honom varje gång han tar egna steg). Han kan egentligen gå men måste bara våga lita på sin egna förmåga. Till kvällen sedan åt vi god kycklinggryta med couscous. 

Idag har det varit en himla mysig och spontan måndag. Dagen började oplanerad, där jag enbart hade tänkt ta en promenad och sedan leka med lillen och diskutera med min C-uppsats partner gällande ämne att skriva om. I stället blev dagen betydligt bättre än vad jag tänkt! Stämde träff med finaste J och hennes son under förmiddagen och tog en otroligt mysig promenad på ca 1,5 timme minst. Därefter gick vi hem till mig där jag bjöd på lunch och fika ifrån lördagen och sedan fick lillprinsarna x 2 leka och härja medan jag och J fick en trevlig och mysig pratstund. Hann med ett samtal till min partner där vi beslöt om vilket ämne vi ska skriva om och sedan har vi lekt en himla massor med lillen, både jag och maken min när han väl kom hem från arbetet. Hemmet är åter i ordning (disken undanplockad, bänk- och bord rengjorda och alla leksaker på sin rätta plats) och lillen sover gott i sin säng och kvällen fortsätter med att njuta i soffan framför The mentalist tillsammans med min älskade make. 

Hoppas att er andra vecka på år 2022 har startat bra! 

4 reaktioner till “Årets första veckosammanfattning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s