Smash that cake – 1 år

I fredags den 7 januari fyllde min mest älskade son hela 1 år. Galet hur han återigen redan är 1 år fyllda, tiden går äckligt fort med småbarn, som upplevs som både negativa och positiva. Igår hade vi hans allra första födelsedagskalas för min pappas släkt, vilket blev himla lyckat och trevligt! Även fast att lillen inte alls kommer att komma ihåg den här dagen är jag ändå nöjd över födelsedagsfirandet som jag inom kort ska skriva om i hans bok.

Med tanke på coronan men också att vi firade i vår lägenhet så beslöt vi oss att hålla oss till de närmsta släktingar. De kom vid 13:15 och jag ordnade med det sista innan vi kunde bjuda på gofika. Eftersom mellistipset rekommenderar att barn helst ska äta glutenfritt och i recepten innehåller bra mineraler för barn, valde jag två recept att göra en tårta på och vaniljmuffins till lillen (och min faster som är glutenintolerant). Resterande av gästerna fick god prinstårta med blåbär och vaniljkräm och dekorerat med blått marsipan tårtlock. Till det bakade jag dessutom både glutenfria och vanliga kolakakor.

Födelsedagstårtor för lillens ära 🎂

Många kör på ”smash that cake” när deras barn blir 1 år gamla. Det var egentligen inget vi valde att göra, men eftersom lillen hädanefter vill äta själv så blir det rätt kladdigt och vi passade på att ta en bild när han intog den nyttiga mellanmålstårtan.

Efter fikat beslöt vi öppna lillens födelsedagspresenter på en gång, medan humöret var på topp. Han fick så himla många fina födelsedagspresenter och det syns att lillen uppskattar själva händelsen från att han och hans pappa tillsammans öppnar presenten för att sedan se vad som fanns gömd under. Mellan presenterna fick han titta, klämma och känna för att skapa sig en uppfattning om vad han fick. Efteråt fick han komma ned på golvet och leka med sina nya leksaker (kläderna tog hans mamma hand om direkt).

Glutenfritt längst upp

Det blev sedan lite mys med släkten i någon timme till efter fikat och presentöppningen. Eftersom varken jag eller min make var helt färdiga när samtliga gäster kom fick rundvandringen skötas med hjälp av mina föräldrar till att börja med och sedan av oss. Lillen fick leka fritt med sina leksaker och med sina släktingar som mysigt nog fick se lillens uppskattningen av det dem köpt.

Han fick:

Brio hund av min farfar. Fyndigt nog hade min farfar satt ett fotografi på sig själv på paketet eftersom lillen inte kan läsa och kunde i stället se vem paketet var ifrån. ♡

Kläder (pyjamas, body och byxa, strumpor och dregglisar) från kappahl, kattleksak och stickade babblar från mina föräldrar. De stickade babblarna hade min älskade mamma gjort till vår kära son som han blev himla glad över! ♡

Leksakslastbil av min bror (lillens morbror) som man kan trycka på och så rullar fordonet iväg. Lillen älskar sådana leksaker då han får krypa efter och jaga, så den blev himla populär med. ♡

Lek och lär – fisher price aktivitetsbok och liten emaljmugg med mumin på av min faster med familj. Himla rolig bok som nog kommer gynna vår son och muminmuggen var ju hur rolig som helst eftersom jag älskar mumin och har själv både en emaljmugg och andra mumin muggar hemma. Nu har han en alldeles egen sen när han kan dricka ur en mugg. ♡

Som sagt, trots förseningar och stresspåslaget som uppstod när alla kom och jag knappt hade hunnit borsta ur håret efter duschen så blev det ett lyckat födelsedagsfirande! Vi är himla nöjda och lillen verkade uppskatta all uppmärksamhet han fick och verkade tycka om alla goda mellanmålsbakverk jag gjort till hans ära. Dock är vi himla imponerade av honom – han höll sig vaken från 07:30-18:00. Det blev ingen vila innan kalaset då han kände att det vi gjorde (städade, gick till återvinningen) var betydligt roligare att vara med på än att sova. Idag hoppas vi på två vilor (ena tar han nu tillsammans med sin pappa) medan jag tar det lite lugnt i soffan efter en mer besvärlig natt.

Hoppas att allt är bra med er! ♡

5 reaktioner till “Lillens första födelsedagsfirande 🎉👶🏼

  1. Vad fint du hade ordnat! Allt bakat ser så gott ut – hembakat, dessutom. ❤ Roligt att firandet blev lyckat. Lillen fick många fina presenter, kul att få ta del av. 🙂

    Svar: Tack för att du tog del av min årsresumé för år 2021's sista månader.

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s