Det Ă€r knappt man kan tro det sjĂ€lv. Den hĂ€r surrealistiska kĂ€nslan som jag och min make upplevde nĂ€r vi blev förĂ€ldrar för 1 Ă„r sedan har kommit tillbaka – hur kan det redan gĂ„tt ett helt Ă„r?

Lillprinsens allra första födelsedag blev himla lugn. Dock var natten till idag likt mÄnga andra nÀtter nuförtiden, men hanterbar. Efter frukosten och lite lek med min finaste son begav jag mig av till frisören för att Àntligen fÄ göra mig fin, medan lillen var hemma tillsammans med sin pappa som fint nog fÄtt semester pÄ hans födelsedag. DÀrefter tog vi oss ivÀg till en bilhandlare och nÄgot vi trodde lillen skulle tycka var trÄkigt, verkade han uppskatta istÀllet. Charmade försÀljarna, skrattade och ylade till ekot i lokalen. Gullunge!

Vi mellanlandade hemma igen för snabb lunch innan vi drog vidare till centrum. Handlade in till pannkakstĂ„rtan som lillen Ă„t med god aptit och lite annat. VĂ€l hemma sedan, efter sin andra vila, blev det fokus pĂ„ presentöppnande. För att vara 1 Ă„r trodde jag Ă€rligt att han enbart skulle visa stort intresse för presentpappret, men han visade Ă€ven stort intresse för vad som lĂ„g inuti. Han blev sĂ„ glad för varenda sak han fick av mig och sin pappa. I första födelsedagspresenten fick han: mjuk stor boll, stapeltorn, bultbrĂ€da, kryptunnel och tĂ€lt. Dessutom, likt hela dagen, fick han möjlighet att leka med sina julklappar och födelsedagspresenter han fick dagen innan och efter allt presentöppnande frĂ„n oss, öppnade vi hans farmors julklapp (aktivitetsbord) han genast började leka med. 💙

FödelsedagstÄrta 2022-01-07

Efter ett mysigt samtal tillsammans med mina förÀldrar sÄ satte vi oss till bords för att Àta pannkakstÄrtan. Maken min spaceade till det med: ett lager banan och jordnötssmör och grÀdde, ett lager med fruktmos (istÀllet för sylt) och grÀdde och avslutade med jordnötssmör, grÀdde och toppade med banan och björnbÀr. JojomÀnsan, lillen Ät som sagt med stor aptit till skillnad frÄn hans förÀldrar som inte var lika överförtjusta. Men det var meningen att vi gjorde en tÄrta med saker han tycker om (förutom grÀdden, nÄgot han smakat typ för första gÄngen).

KvÀllen blev mindre rolig dock. Han somnade fort men sov hela tiden ytligt sÄ vi kunde varken lÀgga ifrÄn honom eller knappt röra oss/prata. Tillslut lyckades han ge upp, med god vÀlling i kroppen, vid 20:00 och hans mamma och pappa har bara spenderat resterande av kvÀllen i soffan framför The mentalist. Egentligen hade jag behövt fixa i ordning inför imorgon, men orken tog slut. Blir lite mer att fixa inför imorgon istÀllet.

Lillen öppnar en födelsedagspresent

Jag tycker det Ă„terigen Ă€r helt galet att lillen Ă€r hela 1 Ă„r. Det kĂ€nns som om det var bara för nĂ„gon mĂ„nad sedan som han kom till oss. Han Ă€r sĂ„ fantastiskt pĂ„ sĂ„ mĂ„nga sĂ€tt och förgyller verkligen vĂ„ra liv med sĂ„ mycket glĂ€dje och kĂ€rlek. Det Ă€r rĂ€tt tydligt att han kan gĂ„, men inte Ă€nnu kĂ€nt att han vĂ„gat slĂ€ppa taget. Det ska bli spĂ€nnande att se nĂ€r han, pĂ„ egen hand, vĂ„gar slĂ€ppa taget och tulta framĂ„t pĂ„ 2 ben. Det ska ocksĂ„ bli spĂ€nnande att se nĂ€r hans första ord dyker upp. Det har varit en Ă€ra att fĂ„ vara hans mamma och det Ă€r sĂ„ underbart att fĂ„ ta del av hans utveckling. Allt, bĂ„de det bra sĂ„vĂ€l som det dĂ„liga, Ă€r intressant att följa och han visar upp nya fina egenskaper hela tiden. Ett exempel Ă€r att han alltid vill kramas och pussas och klappa fint medan han sĂ€ger ”heeej”. Tycker det visar pĂ„ en ömhetssida jag Ă€r förvĂ„nad över att han redan besitter. VĂ„r vackraste, finaste kille. Det bĂ€sta vi har. 💙

6 reaktioner till “Lillprinsen 1 Ă„r đŸ‘¶đŸŒđŸ’™

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s