Godmorgon! Sista dagen på året, vad ska ni hitta på för något roligt? Själv ska vi bara ta det lugnt hemma, jag och min familj, och fira nyårsafton med god mat och eventuellt se på lite fyrverkerier genom fönstret.

Här kommer första delen av min årsresumé, januari-juni ♡

Januari

I januari blev vi föräldrar. Året började med att storstäda hela hemmet, en höggravid kvinna fixade och donade för lillens ankomst och försökte se om vi kunde sätta igång förlossningen tidigare än planerat, men icke då. Lillen kom via kejsarsnitt den 7/1-2021, vilket såklart var magiskt! Så januari bestod mycket av återhämtning för mig, mys med vår son och många promenader. Vi åkte även till Stockholm när lillen endast var 9 dagar gammal där både mina föräldrar, min bror och min makes föräldrar fick träffa lilleman. Pga. covid-19 som härjade som värst var vi för det mestadels hemma förutom BVC besök. Utöver det startade kursen för C-uppsatsen och jag hade två seminarium, revidering av B-uppsatsen och omtenta några enstaka dagar efter förlossningen.

Februari

Då var det full fokus på C-uppsatsen och jag skrev en uppsatsplan inför det stora arbetet. Jag hade även min allra sista praktik, där jag var borta i tre hela dagar, då min son endast var 6 veckor gammal. Men det var ett större fokus på min älskade son, där det handlade om BVC besök (1 månads läkarkontroll som såg fin ut + väga/mäta), jag uppsökte vård för mitt kejsarsnitt två gånger som det i slutändan såg ut att läka på fint utan egentliga komplikationer. Det blev även en resa till Stockholm där vi firade lillens allra första alla ♡ dag tillsammans med min ursprungsfamilj och min faster och hennes man fick träffa vår lille Skrutt för första gången. Den här månaden sålde jag även min trogna vän Zorro, som jag saknar min fina bil, men det var såklart ett klokt beslut. I slutet av den här månaden blev vi erbjudna lägenheten vi nu bor i och maken min köpte tulpaner till mig, som en kärleksförklaring ⚘🌷

Mars

Den här månaden var det stressigt och jag levde med en ständig huvudvärk då jag höll på med min C-uppsats parallellt som jag reviderade min B-uppsats. Jag passade på att få lite mer lugn i kroppen genom att åka till Sälen tillsammans med min familj och ursprungsfamilj. Super mysigt även fast att jag mestadels befann mig i stugan, tog hand om min 2 månaders son och skrev på min C-uppsats. Lugn månad i övrigt med stort fokus på allt som hade med flytt tillbaka till Stockholm att göra, dvs. vi fick tillträde till vår nuvarande lägenhet redan den 1 mars 2021 men vi flyttade inte in förrän månaden efter.

April

Den här månaden var kort och gott händelserik. Månaden startades med påskafton, vilket vi firade hemma, det blev ingen traditionell påskfirande för vår del. Den 17 april flyttade vi till vår nuvarande bostad från vår gamla bostad i Örebro. Det var inte mer krångligt att flytta från en stad till en annan, men såklart mycket onödigt pendlande. Dessförinnan bestod våra dagar av att systematiskt packa ned i flyttkartonger parallellt med att jag lämnade in min C-uppsats, hade min ventilering och nystartad kurs med föreläsningar och grupparbeten. Jag och maken blev även riktigt sjuka i influensa, men det gick det med! Lillen blev hela 3 månader gammal och på sin 3 månaders dag vände han sig från mage till rygg, vilket för oss var enormt stort och häftigt! Efter allt flytt packade vi upp ur flyttkartonger, handlade möbler från IKEA och befann oss rätt mycket på återvinningscentralen. Det blev även många promenader för att bekanta oss med omgivningen, trots att jag bott i den här delen av Stockholm större delen av mitt liv. Månaden avslutades med att vi bjöd hem min ursprungsfamilj på god tre rätters middag på valborgsmässoafton. ♡

Maj

Den här månaden var minst sagt händelserik, den också. För det första träffade jag mina två allra käraste vänner (Jasmine den 5/5 och Lisa den 20/5) för första gången och det har blivit många promenader tillsammans med dem, vilket har varit väldigt meningsfullt, likt kontakten jag har med dessa underbara personer idag. Jag var även på Öppna förskolan, vilket inte gav mig särskilt mycket tyvärr eftersom min son endast var 4 månader och varken ville eller kunde interagera speciellt mycket med andra barn. Jag träffade även en vän till mig jag inte träffat sedan jag var 15 år (16/5) och en god vän från Örebro kom hem till oss för första gången för att se hur vi bor (13-14/5). Det var även vaccination för min del (Gardasil 9, mot HPV) och cellprovtagning. Vi träffade även min sons faster och kusin för första gången den här månaden sen lillen kom, detta eftersom de bor på Öland och vi ses inte alltför ofta. Det blev många stunder vi träffades, vilket var himla mysigt. Den första gången kusinerna träffades var den 19/5. Jag fick även klippa mig den här månaden, första gången sedan lillen kom till oss, vilket jag beskrivit som att jag njöt en hel del av! Vi blev även med en till vagn (vi sällan använt dock) och vi har bjudit min familj på go middag, exakt 1 månad efter vår flytt, som ett firande. I slutet av den här månaden firade vi min make med en överraskningsfest då han fyllde 25 år. Sedan firade jag min allra första mors dag (30/5) med att Hammarby blev svenska kuppen mästare och vi mös hemma och hade en lugn dag. Vår älskade kille blev hela 4 månader den här månaden och det firades med att han lyckades vända sig för första gången från rygg till mage, vilket är en stor händelse för oss tre. ♡

Juni

Månaden startades med att lämna in min allra sista uppgift och jag visades bli godkänd i den allra sista kursen. Jag tog sedan examen den 4/6 trots att jag hade resttentor kvar. Den 6/6 firade vi min älskade make som fyllde hela 25 år med ett firande för bara familjen. Lillen fick även sin första namnsdagspresent av sina morföräldrar (liten bobbo, babblarna, och babblarnas haklapp). Vid två andra tillfällen har vi firat både min svärmors och min mammas födelsedag. Annars blev det mysiga promenader tillsammans med mina fina vänner (denna månad började G och R interagera, endast 5 månader gamla på en picknick filt). Blev även mysiga vagnspromenad med min lilla familj. I mitten på månaden (samma vecka) tog tre av mina kusiner studenten, vilket firades i den mån det gick. Blivit att vi träffat många släktingar vi inte träffat på länge pga. Covid-19. Mot slutet av månaden firade vi midsommarafton med min ursprungsfamilj och med min faster med familj. Vi hade svårt med värmen kommer jag ihåg, de värsta dagarna fick vi stanna inomhus. 🥵

8 reaktioner till “Årsresumé – del 1

  1. Vilket fantastisk inlägg, så kul att läsa första delen av din årsresumé! Låter som en fantastisk början på året och så händelserikt! ❤ Nyblivna föräldrar och ny lägenhet och allt! Hoppas du får ett gott slut och gott nytt år! ❤

    Gilla

  2. Roligt att ta del av sammanfattningen av år 2021’s första månader. Tack för att du delar med dig av dig själv och ditt liv, både här i bloggen och under våra barnvagnspromenader. Du är en uppskattad vän. ❤
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s