Godmorgon! Har ni haft en fin julafton? 🎄🎅 själv har vi haft en underbar första julafton tillsammans med vår son! Vi fick äran att fira julafton tillsammans med underbara och kärleksfulla människor som förgyllde dagen lite extra, vilket jag är himla tacksam över! Planen var att vi skulle starta morgonen hos mina föräldrar för att sedan svänga förbi min makes släkt så att de också fick ta del av lillens första jul, men pga. förkylning så blev inte det av. I stället så firade vi hela förmiddagen hemma hos mina föräldrar och vi 15 gick vi ned till min faster med familj och farfar där vi firade julafton tillsammans till sen kväll. Jag trodde att lillen skulle vara lite mer gnällig än vad han var, men icke då. Han var på sånt gott humör och uppskattade att få vara i centrum. ❤

Morgonen startades med att vi fick en vit julafton, vilket vi såklart tyckte var magiskt! ❄ risgrynsgröt frukost och lugn morgon med lite tidig julklappsöppning. Sedan var jag snabbt iväg till centrum för att byta en julklapp mot en annan som lillen verkligen uppskattade när han fick på nytt öppna julklappen och lekte genast med sin julklapp. 🎁

Vid 15:00 satt vi bänkade hemma hos min faster med familj framför Kalle Anka. Lillen tittade fascinerat på TV, men hade spring i benen så blev inte jättemycket Kalle Anka för oss i år. Det blev mer ”nej” till att hiva ned en massa spännande julpynt min faster med familj har ställt fram. Därefter åt vi en god middag som bjöd på ett klassiskt julbord. Lillen åt både sill, potatis, lite revbensspjäll, korv, köttbullar, ägg, Janssons frestelse och varmrökt lax. Vid 19:00 blev det sedan julklappsöppning där lillen tappert orkade hålla sig vaken (snacka om IMPONERAD morsa jag är!!) där han fått så himla många fina julklappar av sina morföräldrar, morbror och kusin, gammel faster med familj, av min farfar och av oss. För varje julklapp, förutom kläderna, öppnade han tillsammans med mig med intresse och började genast säga ”hej” och ville undersöka leksakerna, vilket var himla glädjefyllt att få uppleva! 😍

Lillen sov klockan 20:00 sedan och har i princip sovit resten av kvällen medan vi vuxna spelade julklappsspelet. Himla roligt och så mycket skratt vi allihopa fick, så det gjorde ont i magen! Varken jag eller min make vann något initialt, men av mamma fick vi en present. Vid 23:00 var vi åter hemma och vi har haft en himla underbar natt. I ca 3 timmar sov jag ensam medan maken min sov med lillen i soffan tills jag hämtade honom och så samsov vi från 2-6 på morgonen. En mer pigg och utvilad mamma här idag! 😍

Tänkte i ett annat inlägg skriva vad lillen fått, dagarna innan och även om juldagen sedan. Nu låter jag inlägget bara få handla om en föräldrars första julafton med sin älskade son och allt magiskt vi fick uppleva tillsammans som familj med många kärleksfulla och trevliga människor runt omkring oss. Tacksamt! 🙏

God jul! 🎅

2 reaktioner till “Julafton 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s