När åker julpyntet fram, och när städar du bort den igen? – Det är olika för varje år. Förra året vill jag minnas att jag plockade fram allt julbestyr tidigt och tog bort julpyntet några dagar innan min son föddes. I år åkte julpyntet fram dagen innan första advent (27 november) och mest troligt kommer julpyntet få läggas undan igen lagom till att vi går in i år 2022 eftersom sedan ska det städas och fixas inför lillens ett års kalas! ♥

Hur hittar du julstämningen? – Jag pyntar, jag slår in julklappar samt köper dessa, jag tänder adventsljus vid varje advent och har fina adventsljusstakar tända i fönstret varje tidig morgon och eftermiddag/kväll. Jag kommer att baka och göra det juligt i köket samt lyssna en hel del på julmusik! Det vart inte sämre av att se att snön hade fallit igår och ligger ett ordentligt lager kvar även idag.

Vad är det bästa med julen? – Umgås med nära och kära. Och all förväntan inför självaste julaftonen och vara omgiven av så många härliga dofter som julen har att erbjuda!

Favorit juldoft? – Måste nog vara pepparkaksdoft, saffransdoft och/eller julgransdoft. Det är tre juldoftsfavoriter jag brukar ha i mitt hem som signalerar jul för mig.

Bästa julfilmen? – Oklart. Jag har alltid älskat The Holiday och The Spirit of Christmas, men jag har ännu inte hunnit se någon julfilm och kanske kommer det en ny favorit i år. Jag har sett att det kommit ut några nya på Netflix jag inte har tittat på.

Har du någonsin firat jul utomlands? – Nej.

Har du en julkalender i år? – Nej, ingen personligen, dock så har min älskade son fått en Pixijulkalender av sin mormor som vi öppnar varje dag och varje morgon och ibland kväll, läser jag dagens pixibok för min älskade son. Han är dock inte alltid stilla, han tycker gärna om att härja runt och jag får ibland springa efter honom alternativt låta han leka och ”lyssna” medan jag läser haha!

När handlade du/kommer du handla årets första julklappar? – Till min älskade son handlade jag lite löpande under november månad. Till hans två kusiner handlade jag deras julklapp förra veckan, så också i november. Det jag har kvar nu i julklappsinköp är till vårt julklappsspel! 

Är du en som älskar julen eller tycker du det är en jobbig högtid? – Jag älskar julen!!

Hur ska du fira jul i år? – I år firar jag julaftonen likt så vi firade innan jag och min man flyttade hemifrån. Vi startar morgonen lugn hemma för att sedan vara hos hans moster med familj vid 11:00 på fika och fira hans kusin som fyller år samma dag. Därefter brukar vi åka runt 14:00 snåret till min familj/släkt, lagom till Kalle Anka. Vi firar så här för att alla ska få ta del av vår sons första jul, vilket var himla uppskattat av alla vi ska fira med! 

Kommer något se annorlunda ut den här julen till skillnad från förra året? – Absolut! För det första har vi vår älskade son på utsidan och inte i magen. Sedan kommer vi att fira julafton och juletider tillsammans med familj, vänner och släkt till skillnad från förra året då vi isolerade oss på grund av Covid-19 inför stundande förlossning i början av januari. 

Är det något du är besviken över hittills? – Ja, men lite. Vi var på årets första julmarknad förra söndagen (första advent) och det var inte alls sådär mysigt jag hade hoppats på! Det fanns inga brända mandlar (det är väl obligatoriskt?) och inte jättemycket juligt tyvärr. Men förhoppningsvis kommer vi att gå på fler julmarknader innan julen är över!

Vad tycker du om årets julkalender? – Skäms på mig, men jag har helt glömt bort julkalendern och jag har inte den blekaste aning om vad det ens är för julkalender i år! Får absolut ta och Googla och får se om jag kanske redan i år introducerar att se på julkalendern tillsammans med min son (kanske även för hela familjen?).

Tycker du att det är roligt att slå in julklappar eller är det en pina? – Nej, jag älskar att slå in julklappar! Tycker det är jättemysigt och faktiskt roligt. Emellertid är jag inte jätteduktig och det blir lite vad det blir, hehe.

Vad dricker du helst till julmaten? – Julmust!

Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? – Skulle nog vilja säga rött och grönt är väl att föredra. Tycker det är helt klart två juliga färger även fast att det såklart finns fler färger!

Vad blir årets juloutfit? – Jag har inte bestämt mig hittills, men jag har i alla fall bestämt att jag ska använda något jag redan har hemma. Mest troligt kommer bli min fina klänning som känns lite julig alternativt kjol och någon röd tröja eller byxor och röd skjorta.

Vad är din favorit på julbordet och vad hade du helst sluppit äta? – Min favorit är nog Janssons Frestelse, det är faktiskt något jag alltid ser fram emot på julbordet. Jag har inget direkt jag inte föredrar att äta på julbordet, i så fall undviker jag det bara.

Vad har du önskat dig i år? – Inget speciellt till mig själv eftersom vi sagt att vi inte ska köpa julklappar till oss vuxna. Däremot har jag önskat mig en hel del till min älskade son, så som leksaker och kläder. Exempelvis Lindex nya Mumin kollektion och en fjärrkontroll till min älskade son så att vi får ha vår egen i fred haha!

Är du nöjd över dina julklappsinköp i år? – Ja, det är jag verkligen, till alla barnen! Jag hoppas även att jag kommer hitta de perfekta julklapparna jag känner mig nöjd över även till julklappsspelet!

Har du snö där du bor? – Jajamänsan, det kom snö till oss igår och det ligger fortfarande kvar fint nog!

Äkta eller plastgran? – Jag föredrar faktiskt äkta gran. Dock kommer det nog bli att införskaffa oss en plastgran då vi bor i lägenhet och det är det bekvämligaste. Men det får vi allt se. I år kommer vi inte ha någon julgran då vår älskade son kommer nog vilja dra ned den om han får möjlighet. Så bättre att vänta tills att han kan uppskatta det och han får uppleva julgran hos hans gammelmoster och gammelfaster på julaftonen!

Pepparkakor eller lussebullar? – Riktigt svårt att välja mellan, men jag måste nog säga att jag hellre föredrar en lussebulle framför en pepparkaka.

Har ni några jultraditioner? – Vi hade väl det, mer eller mindre förr, men inte längre. De traditioner jag nu har är att pynta, baka juliga bakelser och fira advent. Men nu när vi har vår älskade son här så kommer både jag och min make vilja introducera nya traditioner som jag hoppas att vi kanske kan börja med till nästa år då vår älskade son både kan tala och vara mer medveten än vad han är nu.

4 reaktioner till “Jullistan 2021

  1. Så fin gran. Jag brukar pynta lagom till 1:a december. I år blir det betydligt mindre pynt samt inte julgran på grund av Maja. Men hon är den finaste gåvan jag har fått i år. Mamma ska fira julen med mig.

    Gilla

  2. Så mysigt att detta blir er första jul tillsammans med lillen! ❤

    Svar: Tack för dina varma och omtänksamma ord. Du har helt rätt i att december är en fin tid att vara sjukskriven under, speciellt i år då ju min familj också är hemma.

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s