Idag är det den första december, vilket även innebär första dagen på en ny månad och sista gången på år 2021 vi går in i en ny månad. Är inte det helt sjukt!? Föregående månad var underbar – fyllt med firande (min pappas och brors födelsedag, fars dag, min kompis som fyllt 30 år) men också en månad där jag äntligen fick åka till Örebro och skriva statistik tentamen. Det var även första gången vi bodde på hotell med vår son (vilket gick bra förutom att lillen höll på att bli sjuk) och mycket fokus på att få i ordning vårt hem så vår älskade son äntligen fått ett rum! Dessutom har november månad erbjudit många härliga promenader med min älskade familj, vänner och vi har även firat första advent tillsammans med familj. Med andra ord en riktigt händelserik månad.

Vad har december att erbjuda? Ja, bland annat en massa julfirande och all förberedelse framtill jul. Jag kommer även behöva skriva om min B-uppsats från och med idag till den 20 december. Utöver det kommer jag spendera decemberdagarna som mammaledig tillsammans med min snart 11 månaders son och spendera tid både med familj och vänner.

Idag har det varit en mysig första dag på månaden. Morgonen startade med att öppna första luckan i lillens julkalender fyllt med pixiböcker. Dagens bok var Olofs frostiga äventyr som jag både hunnit läsa två gånger (en på morgonen då lillen var alltför pigg för att sitta tålmodigt och lyssna och en till gång på kvällen då han var något lugnare) samt slarvat bort boken då jag råkat lägga julduken över pixiboken. Det vart för övrigt en rolig jakt för mig och min vän L under eftermiddagen. Vid lillens första vila hann jag snabbt läsa instruktionerna till B-uppsatsen innan jag fick oväntat besök av en man som skulle fixa eluttaget i vårt badrum. Trist nog orsakade detta oväntade besök att lillens sömn blev drabbade, men skönt att eluttaget nu går att använda.

Vid halv elva mötte jag upp min väninna J med sin dotter och vi gick gemensamt till centrum för att jag skulle kunna handla samt köpte med oss hem lunch ifrån Burger King. Min fina vän L med sin son kom förbi strax efter det och vi allihopa har myst hemma hos mig framtill vi tog oss i väg till den här secondhand butiken jag pratade om i tidigare inlägg. Jag är hyfsat nöjd över utbudet, relativt billiga kläder och leksaker, dock fanns det inte jätteroliga kläder för pojkar i storlek 74/80. Men förhoppningsvis finns det bättre utbud nästa gång jag besöker butiken! Hem kom jag i alla fall med två par byxor och en Newbie body för endast 80 kr. Billigt och bra!

Jag, L och våra söner fortsatte sedan hem till oss för fikastund för oss mammor med en saffransmunk och en kopp kaffe medan sönerna sov sin andra vila. Vilorna blev dock inte långvariga, men för lillens skull går det bra ändå. Efter en mysig lekträff och de fått hälsat på min make, så for de hem och fokus på kvällskvisten för min del har varit tvätt och B-uppsats. Nu dags att söva om lillen och själv sedan krypa ned till kojs. Ny dag imorgon med ännu mer shopping och trevligt shoppingsällskap!

Hoppas att ni fått en fin onsdag!

3 reaktioner till “1 december 2021

 1. Vilken fin November du haft, annars brukar de flesta tycka Nov är den tristaste tiden. Bra att kunna köpa barnkläder på second hand vi köpte nästan allt begagnat till äldsta sonen det första året.
  Tråkigt att u måste skriva om uppsatsen, hoppas det går bra denna gången.

  Gilla

  1. Jo, men visst är det så, jag har insett att mina november år efter år aldrig är tråkiga 🙂
   Jättebra med en secondhand butik för just barnkläder. Det är ju så enorma pengar som går åt på barnkläder deras första år, så skönt om man kan lyckas komma lite billigare undan.
   Ja, det är ytterst tråkigt, får hoppas att jag klarar mig nästa gång! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s