Sjukstugan fortsätter. Dock börjar vi båda må bättre, skönt nog. Jag har hört en massa att barn som blir sjuka är snoriga i ca 2 veckor, vilket jag hoppas att vi slipper, men än så länge är det fortfarande en rinnande näsa. I måndags tog vi det bara lugnt och jag mådde ingen vidare, men med en Alvedon i kroppen orkade jag med en hel dag ensam med lillen innan maken min kom hem från sitt jobb. Blev bara att leka inomhus och lillen härjade som tusan, man kunde inte ens ana att han har varit sjuk. Igår vågade vi oss ut på en 30 minuters promenad under förmiddagen skönt nog, vilket verkligen var välbehövligt. Därefter blev det att leka inomhus, titta på alla tänkbara barnprogram som Youtube har och umgås. Maken min certifierade igår och kom hem rätt sent, så blev inte middag fören vid 20:30, men vad gör det när vi åt god pizza!? Lillen sov hyfsat bra i natt med endast tre uppvak (22:00 då nappen trillat ut, 01:30 för amning och närhet och vid 04:30 för närhet och lite amning) och vi klev upp vid 05:45. Skönt, jag hoppas att det fortsätter så här eller ännu bättre – jag hoppas att det blir ännu färre uppvak! 

Idag har vi tagit en promenad tillsammans med J och sedan gungat lite. Det var skönt att komma ut lite och lillen uppskattade även att få gunga. Därefter har vi bara tagit det lugnt och nu ligger han och tar sin andra vila medan jag har druckit en Cappucino, tittat på både ett GOT avsnitt och tittar nu på Friends medan jag bloggar. Dagen fortsätter med att små städa, tvätta samt vika tvätt och spendera tid med min älskade bebis. ♥

Eftersom min make certifierade igår är han återigen i Stockholm och arbetar. Det innebär att jag och lillen inte längre behöver vara hemma ensamma på samma sätt som dessa två månader varit. Längtar till att få till lite rutiner som familj och detta underlättar en hel del när jag sedan ska börja studera på 100% igen från och med 1 december. 

Juletider

Första advent närmar sig med stormsteg. Har ni hunnit julpynta ännu? Hittills har vi inte hunnit julpynta, men det vankas till helgen! Den 1 december börjar närma sig (endast 1 vecka kvar) och ser så fram emot dagen eftersom det innebär att juletiden startar och allt julbak, adventsklappar osv. kan starta. Är det inte helt galet att det är endast 1 månad kvar tills att det är julafton!?
Jag har små planer på vad jag vill göra under juletiden så som:

♦ Baka. Likt tidigare år kommer jag vilja baka varje söndag och jag ska även baka barnvänliga alternativ utifrån Mellistipset så som pepparkaksmuffins, saffransmousse och grötpinnar med smak av saffran. Får se om jag testar göra något annat juligt för honom.

♦ Göra egen risgrynsgröt. Det brukar vara standard här hemma och förra året gjorde jag lagom till Lucia. I år funderar jag på om jag ska göra lagom till julaftonsmorgonen alt. göra egen risgrynsgröt två gånger den här månaden.

♦ Köpa julklappar och födelsedagspresenter. Två julklappar är redan inhandlade igår till lillens två kusiner. Till vår älskade son är vissa julklappar redan inhandlade med, men det finns vissa saker vi inte hunnit köpa som jag ska köpa under decembermånad. Vi ska även spela julklappsspelet på julafton med min ursprungsfamilj och min faster med familj, så blir att köpa något till spelet. Sedan fyller min älskade son 1 år(!!) och min brorsdotter fyller 10 år så blir att handla någon födelsedagspresent till dem och även makens kusin som fyller år på självaste julafton.

♦ Julpynta och köpa in julpynt. I år ska vi ha julgran för att det är lillens första jul, men vi funderar på att köpa oss vår allra första plastgran (om man inte räknar med vår lilla). Vi behöver även handla in julpynt som är anpassad till den här lägenheten jag ser fram emot. 

♦ Gå på julmarknad. Men oj, vad jag saknade att få gå på julmarknad förra året! I år ska jag definitivt gå på julmarknad tillsammans med min familj och kalasa på brända mandlar som helt klart är en av de bästa traditionerna med juletiderna!

♦ Adventsfika med vänner/familj. Jag älskar att baka och bjuda både familj och vänner, vilket passar bra under juletiden då jag har rätt mycket till övers när jag väl ställer mig och bakar. Så i år, när jag bor alla familjemedlemmar och vänner nära, ska jag bjuda på adventsfika! 

Bild tagen från Google sökning ”jul”

Har ni någon lista på vad ni vill göra i december? 

Jag hoppas att er onsdag hittills varit bra och att ni får en fortsatt fin vecka ♥

4 reaktioner till “24 november 2021

  1. Vad skönt att maken din nu jobbar närmare hemmet. Hälsa honom grattis till genomförd utbildning!

    Hoppas att ni får en riktigt fin adventstid. Vår lillprins har redan mumsat i sig lussebullar och hemlagad risgröt, vilket han tyckte var riktigt gott.

    Svar: Stor tack för dina varma ord. <33

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s