Veckan har startat både bra men det har också varit en påfrestande start. Två dagar i rad har lillen lyckats ge mig minst 4 timmars sammanhängande sömn om kvällen/natten och natten till igår var han medgörlig under nattetiden och natten till idag var det bara enbart en vak-timme och inte skriknatt, skönt nog. Vi får hoppas på att det fortsätter åt det här hållet nu! 

I måndags kom våra vänner över på en lekträff. Dessutom spenderade vi någon timme i köpcentrumet närmst mig för att jag behövde handla in en present till min pappa som fyllde år igår. Efteråt åt vi lunch hemma hos oss och killarna fick leka medan vi fick prata om allt mellan himmel och jord. De var dock inte jättetaggade på sin eftermiddagsvila, någon av dem, så vi fick en skrikfest här hemma under eftermiddagen sedan haha. Inte det roligaste, men det är hanterbart. Till kvällen när N kom hem tog vi det lugnt och nattade lillen tidigt.

Igår fyllde min pappa år. Det firade vi med att gå ut på restaurang. Skönt nog var det en restaurang som ligger ca 10 minuter bort från oss (om knappt ens det?) och det var supertrevligt att få komma ut något, vi som i princip håller oss isolerade på grund av covid-19 och RS-virus. Det var skönt nog knappt några gäster på restaurangen och det var riktigt god mat och deras tiramisu är ju sjukt god! Lillen skötte sig exemplariskt, som vanligt, och charmade servitörerna och de få gäster som befann sig på restaurangen och lekte med sin nalle och knaprade på snacks mellan måltiderna. Han tyckte nog själv att det var intressant att få byta miljö och göra något han inte tidigare gjort, i princip. Av mig, min make och min bror fick min pappa en låda fylld med en massa gottigheter som jag vet att han tycker om, så jag hoppas innerligt att det vart uppskattat! Presenter som kommer inifrån hjärtat är presenter som jag älskar allra mest att ge bort! När vi kom hem vid ca 20:00 på kvällen var det full fokus på att natta lillen som var hur trött som helst. Dessförinnan restaurangbesöket hade jag och lillen en hemmadag med en massa gnäll och skrikperioder. Inte det roligaste och gör mig totalt utmattad, men fortfarande hanterbart. Idag ska vi i alla fall komma ut på någon promenad så att lillen får lite frisk luft. Får se om vi eventuellt träffar någon kompis.

Hur går det med studierna?

Jag har i princip slutat skriva om mina studier trots att det är högst aktuellt fortfarande. Den 20/11 kommer jag att behöva åka till Örebro och skriva en salstentamen i statistik. Jag är så tacksam över att det är en lördag så att min man kan följa med och ta hand om vår son medan jag skriver tentan, slippa stressa över att vår lilla kille behöver vara hos någon annan. Efter att jag skrivit den tentan är det full fokus på B-uppsatsen som jag ska skriva 1/12-20/12. Efter det är det fokus på C-uppsatsen där det är kursstart den 17/1 och tätt efter det är den sista uppgiften i barnaudiologi som görs i slutet av april. 

Jag kommer fortsätta att vara mammaledig. Lillen kommer med andra ord vara hemma med mig under hela min pluggtid. Hur det går återstår att se. Lillen blir 1 år om ca 2 månader och redan då kan vi sätta honom på dagis, men det är något jag själv inte känner känns rätt. Jag väljer hellre att vänta med dagis tills att det känns helt rätt och så länge ekonomin tillåter att jag är hemma alternativt N är hemma, så kommer vi nog vara det. Men så här ser planen ut just nu och jag hoppas innerligt att jag kommer att klara alla uppgifter nu och lyckas ta ut mitt legitimation maj 2022! 

6 reaktioner till “Skrikfest, lekträffar och födelsedagsfirande

 1. Så jobbigt när de skriker så mycket, men det är övergående och en kort period, även om det inte känns så just nu. Trevligt med restuarangbesök och födelsedagsfirande,
  Du är grym som klarar pluggandet samtidigt som du har sonen att ta hand om.

  Gilla

 2. Mysigt med lite firande och lekträff men jag kan tänka mig att det är väldigt påfrestande med skrik och gnäll. Hoppas detta är en kortare period ❤

  Gilla

 3. Låter som en bra start på veckan, förutom alla skrikstunder. Så mysigt att komma ut lite på roligheter.

  Svar: Det varierar! Ibland kontaktar företagen mig och ibland har jag kontaktat företagen. Annars så är jag med i Interlaced där företag och influensers möts. Kan varmt rekommendera den sidan! Även att va medlem på Buzzador är bra! 😊 jag har bara samarbeten som jag står för.

  Gilla

 4. ja men det är så jobbigt när de små är ledsna o man inte har den orken på natten liksom
  ja man vill ju va hemma så länge som möjligt . brukar ju ändå va runt 1-5 år

  Gilla

 5. Vad fint att du ska vara mamma ledig fortsättningsvis. Vad jobbigt med skriknätter. Vad roligt att få uppvakta sin pappa, min lever ju inte längre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s