1 november

Idag går vi in i en ny månad. Det är helt galet att vi redan gått in i en ny månad! November för mig är en födelsedagsmånad och en månad fylld med firanden. Utöver det är inte november en speciellt rolig månad utan det är snarare en väntetids månad inför en av de bästa månaderna på året – december. Jag har redan inbokade saker under november månad och fler saker kommer högst troligt att bokas in i efterhand.

♥ Äta ute på restaurang och fira min pappa som fyller år imorgon. Ja, imorgon ska vi ut på restaurang och äta en god middag tillsammans med min ursprungsfamilj, till min pappas ära. Det ska bli mysigt och vi har inte varit ute på restaurang på hur länge som helst med respekt för både covid-19 och RS-viruset som härjar läskigt mycket just nu. 

♥ Fira min bror. Hur vet jag ännu inte, det kommer nog inte bli något släktkalas i alla fall då min bror inte är så förtjust i att stå i centrum. Skulle inte förvåna mig om vi kommer att fira honom likt pappas födelsedag.

♥ Fars dag. Vi kommer att fira fars dag, vilket för mig är en självklarhet! Det är även Niclas allra första fars dag så jag hoppas att han är öppen för något slags firande, även fast att han själv inte tycker att sådana dagar är speciellt speciella eller något att fira.

♥ Åka till Örebro och skriva salstenta. I slutet av månaden åker jag, min make och vår son till Örebro för att bo på hotell. Det blir lillens första hotellvistelse, vilket ska bli spännande och mysigt! Anledningen till att vi åker till Örebro är för att jag ska skriva tenta i statistik. Tills dess kommer jag att behöva plugga till statistik tentan.

♥ Marängsvischdagen. Den 16/11 är det marängsvischdagen, en dag som egentligen inte finns med i kalendern, men en dag som min man kom på för ett par år sedan nu. Den 16/11 (2014-2015?) var min pappa jättesugen på marängsvisch och hade uttryckt det högt till oss alla. Min man (dåvarande pojkvän) skulle ut och springa och beslutade att stanna till på ICA och köpa hem ingredienser till marängsvisch och överraskade oss allihopa. Sedan den dagen har vi alltid ätit marängsvisch den 16/11 och det är en tradition jag gärna fortsätter med!! 

♥ Umgås med nära och kära. Hittills har jag endast en inbokad träff (idag) tillsammans med min underbara vän och hennes son. Det kommer att bli fler sådana träffar och även träffar tillsammans med andra vänner och familjemedlemmar. Även trevliga promenader tillsammans med min son eller hela min familj kommer också att tas under november månad.

♥ Fixa i lägenheten och främst i lillens rum. Sen vår in flytt till vår lägenhet april 2021 har lillens rum fått agera det rum vi bara slängt in en massa saker i. Nu när lillen börjar bli så stor så kommer vi vilja fixa i ordning därinne så att det enbart är hans leksaker där, hans säng och en fin garderob. Detta kräver inköp ifrån IKEA och vi kommer att behöva åka till IKEA för att se vad vi önskar köpa in, men det kommer vi ta lite pö om pö. Förhoppningsvis kommer vi bli klara någon gång under november månad, men eftersom vi enbart har lördag-söndag till att fixa och handla in saker så tar det tid. Även för att min make önskar få vila lite och det är oftast helger man planerar in träffar med familjemedlemmar osv. så det tar tid.

♥ ”Fira” alla helgons dag. Vi firar inte denna högtid på något sätt egentligen, men eftersom min farmor dog förra året och även vår hund, så skulle det vara väldigt mysigt att få gå till en kyrkogård för att tända ett ljus till deras ära. Även tända ett ljus för övriga släktingar som dött (exempelvis min mammas morfar) och för de levandes välmående. 

Hur ser er november ut? Har ni några planer?

Förövrigt måste jag få säga att oktober månad var en bra månad. Den har varit lugn och trevlig och dagarna har förgyllts tillsammans med min son, min make på hans lediga dagar och med vänner/familj. Det har varit väldigt trevligt med långpromenaderna jag tagit tillsammans med min make under helgerna, tidig morgon, innan alla har börjat vakna. Dvs. det var innan det blev kolmörkt under morgonen och iskallt. Det har varit trevligt att få se lillens utveckling, det känns som om han utvecklas dag för dag och han börjar bli duktigare på att krypa och ta sig upp på möbler. Han har även börjat bli duktig på att ställa sig på två ben och ta sig framåt, med stöd av exempelvis hans stol. Det ser stadigt och fint ut, så det skulle inte förvåna mig om vår älskade lilla kille börjar gå inom kort. ♥

5 reaktioner till “1 november

  1. Gud så mycket grejs, skulle aldrig orka så mycket på en månad! XD November ska jag fylla år i och tycker det känns jobbigt nog att besluta något att göra överhuvudtaget, hehe… men tror jag ska be om att få vira med brunch eller afternoon tea eller något åt det hållet :)))

    Gilla

  2. Tack, jag är supernöjd med mina secondhandfynd, framförallt den beigea kappan som jag verkligen letade efter 😍
    Önskar dig en fortsatt fin start på november 🌸

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s