…Definitivt startat bra, men också varit galet seg! Samtidigt som jag tycker dagarna flyter på (det är torsdag idag, helt galet!) så ser våra dagar här hemma rätt lika ut. Det är lek, bus, han river ned samma böcker × 5 under en dag, vilostunder för oss båda två där jag hinner städa lite emellanåt och sen alla dessa måltider (tre måltider + mellis × flera). Det som kan se olika ut dag för dag är vem vi träffar eller vilken promenad vi väljer ta för dagen.

I tisdags tog vi endast en promenad fram och tillbaka till bilen. Men lillen fick en ordentlig promenad tillsammans med sin underbara morfar medan jag var inne hos tandläkaren i ca 30 minuter. Fint att min pappa kan ställa upp och hjälpa till! Resterande av dagen blev lugn hemma då min bedövning väntade på att släppa och det ösregnade när vi gick hem från bilen så jag var inte taggad på att ta en längre promenad än 10 minuter hem.

Igår var det en fin dag tillsammans med min son under förmiddagen och under eftermiddagen kom min fina kusin på besök och stannade till midnatt. Hon bjöd på god bakelse till kl. 14 fikat (mellis för lillen, minus bulle förstås) och sedan hade vi en trevlig pratstund som alltid innan min make kom hem. Då blev det allvar framför kortspelet Chicago som vi spelade hela 3 och en halv gång. Herrejösses, så intensivt, men underbart ändå!

Dock har nätterna inte blivit ett dugg roliga nu när lillen blivit 9 månader. Jag håller på att gå sönder av sömnbrist deluxe. Jag är då väldigt tacksam över att inte behöva kliva upp och pendla till ett arbete på ca 4 timmar per dag och sedan vara aktiv på arbetet så som min make får göra. Han sover dock nuförtiden i soffan för att maximera sin sömn och hjälper till på kvällar och ibland nattetid för att jag ska kunna få lite sömn emellanåt.

Jag vet inte om det är någon utvecklingsfas eller vad det är, men lillen vaknar upp på natten och i princip bara skriker. Han är rätt otröstlig och vi försöker med allt innan något hjälper, olika varje gång så det går inte att hitta ett mönster heller. Vi får helt enkelt fortsätta kämpa och hoppas att dessa nätter där vi i minst 1 timme behöver vagga om han till sömns.

Hoppas att ni får en fantastisk fin torsdag idag! Själv har jag inget planerat just nu. Kommer väl bli en promenad, sedvanliga vardagssysslor i hemmet och kvalitetstid med min son som alltid. ♡

13 reaktioner till “Denna vecka har…

 1. Men vad jobbigt att han inte sover bra på nätterna 😦 Förstår att det måste vara extremt jobbigt för er alla. Men får hålla tummarna för att det är en kortare period och att det går över snart och att alla får sova lite bättre snart. Att sova dåligt påverkar en ju så otroligt mycket på alla sätt.

  Gilla

 2. Vad roligt att spela kort, det kan jag sakna sen jag flyttade hit.
  Jobbigt när barnet inte sover, kan det vara drömmar? Det är hemskt att inte få sova en hel natt, det påverkar mer än man tror, hoppas han sover gott hela natten snart igen.
  Min äldsta sov nästan aldrig, 4-5 timmar/ natt under en väldigt lång period, han var pigg och ville leka, jag var ju ensam med honom efter jag slängt ut pappan då jag hittat honom i säng med en annan, jag höll på att bli galen av att aldrig få sova. Vissa helger lämnade jag honom hos vänner då pappan inte ville ha kontakt. Han är 45 år nu och minnen av sömnlösheten är inget som bleknat.
  kram

  Gilla

  1. Det kan både vara drömmar men också att det händer mycket i livet just nu. Han utvecklas verkligen dag för dag, får nya tänder, blir längre, klarar av att gå på olika saker och så vidare. Så jag får nog bara försöka hantera situationen och hoppas att det går över snart 🙂
   Vad skönt att du kunnat lämna bort ditt barn till vänner så att du kunde få sova. Jag skulle kunna begära få mer hjälp av min make alternativt be någon av mina föräldrar att stötta upp nu när vi bor så nära varandra. Det hade inte varit helt dumt 🙂

   Gilla

 3. Så bra att din pappa kan hjälpa till ibland när det behövs! Man kan inte vara överallt hela tiden!
  Jag tror att din son börjar bli så stor att han bearbetar det han upplever med drömmar. Kanske är tänder på väg?
  Det är ett elände att aldrig får sova ordentligt, men en tröst är att det blir bättre sedan.
  Kram

  Gilla

  1. Det kan absolut vara någon slags utveckling, om det så är tänder eller att han växer eller behöver bearbeta intryck under dagen. Förhoppningsvis lugnar detta beteende ned sig inom kort 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s